24.9.2012

Meikkisiveltimien puhdistus

Tiesithän, että meikkisiveltimet keräävät kuolleita ihosoluja, öljyä, bakteereita, käyttämiäsi meikkejä ja likaa/pölyä riippuen myös siitä, missä säilytät siveltimiäsi.


Meikkisiveltimien puhdistus säännöllisesti on tärkeää! Likaiset siveltimet aiheuttavat epäpuhtauksia ihoon ja pahentavat aknea. Pyri aina koskemaan ihoa ainoastaan puhtailla käsillä ja siveltimillä. Meikkivoidesiveltimet suositellaan puhdistettavan vähintään kerran viikossa, puuteri- ja poskipunasiveltimet viikoittain, luomivärisiveltimet vähintään pari kertaa kuukaudessa ja eyeliner-siveltimet jokaisen käyttökerran jälkeen.


Siveltimien pesuun kannattaa käyttää mahdollisimman mietoa pesuainetta. Baby shampoo on monien meikkaajien salaisuus. Se on hyvää, mietoa ja edullista shampoota. Tavallinen käsisaippuakin käy, kunhan peset ne sudit! Itse käytän baby shampoon lisäksi usein kosteuttavaa palasaippuaa (rasvapitoinen marseille-saippua on hyvä vaihtoehto). Vahvat saippuat voivat kuivattaa siveltimien karvoja.

Pidä siveltimet pestessä pystyasennossa, ettei vettä pääse metalliosan sisään. Käytä kädenlämpöistä vettä, liian kuuma vesi voi haurastuttaa liimausta metalliosan sisällä. Kastele sivellin ja pyörittele sitä saippuassa kädelläsi ja huuhtele. Toista niin kauan kunnes vesi on kirkasta!


Aseta puhtaat siveltimet kuivumaan lappeelleen paperin tai pyyhkeen päälle niin ettei vettä pääse valumaan liimauksiin. Käytä siveltimiä vasta kun ne ovat täysin kuivuneet!

Kuvissa näkyy myös Kicksistä ostettu Spray cleaner for makeup brushes. Desinfioiva suihke siveltimille on kätevä pesujen välissä tai jos tarvitset meikkiä tehdessäsi samaa sivellintä useaan otteeseen. Ainetta suihkutetaan suoraan siveltimeen ja pyyhitään puhtaalla liinalla, jolloin edelliset meikit saa nopeasti siveltimestä pois.


2 kommenttia:

  1. Minä käytän kans baby shamppoota siveltimien pesuun. :) Pitäisi vain muistaa pestä niitä useammin...

    VastaaPoista
  2. Minulla on tapana laittaa pesua kaipaavat siveltimet eri purkkiin kylppärissä, huomaa kun puhtaat alkavat vähentyä... :)

    VastaaPoista