18.11.2012

Joulunavaus

Minullehan joulunaika on luonnollisesti alkanut heti kesän loputtua. Osa lahjoista on hankittu, liian monta pellillistä torttuja leivottu, jouluvalot ja -koristeet ovat paikoillaan ja piparkakkutalon tarvikkeet odottavat jo rakennustalkoita. Tänä viikonloppuna Jyväskylässä oli perinteinen joulunavausviikonloppu. Kävimme ihan muiden asioiden yhteydessä piipahtamassa kävelykadulla - kuten puoli Jyväskylää näytti tekevän. Ihmisiä oli paljon, mutta koska ilotulitus oli se, jota oikeastaan pysähdyimme katsomaan, eivät maantasalla olleet massat haitanneet. Tulitus oli hieno, mutta niin oli tämä englantilainen toffeebaarikin!


Silmät pyöreinä ja kuola valuen katselin mitä ihanemman näköisiä toffee-, fudge-, tryffeli- ja nougat-paloja! Myyjien lisäksi myös kyltit puhuivat vain englantia, finger free zone -kyltti ei ehkä puhutellut kaikkia pöydän ympärillä pyöriviä lapsia..


Itse en allergisena päässyt näitä ihanuuksia maistamaan, mutta poikaystäväni osti (ehkä vähän painostuksestani) kaksi herkkupalaa. Only 3,99€/100g hintakyltti näytti vähän pelottavalta tuhdeille toffeepaloille. Kahdelle palalle tuli hintaa noin viisi euroa. En tiedä oliko mies vain ystävällinen allergiselle tyttöystävälle, mutta hänen mielestään eivät ihan olleet hintansa arvoisia :D

Muilla kojuilla emme pikaisen pysähdyksemme aikana ehtineet poiketa. Edelleen inhottavan flunssaisena siinä ruuhkassa eteneminen tuntui myös tuplasti tuskastuttavammalta. Sokoksen jouluikkunaa oli ihastelemassa ihanan innokas lapsijoukko, ja ilotulituksen aiheuttamat riemunkiljahdukset olivat hauskoja! Ehkä sitä joulun tunnelmaa löytyi vähän lisää, vaikkei kaipaamaani lunta taida olla luvassa ainakaan viikkoon.4 kommenttia:

 1. Hei täähän on jyväskylästä. :) Harmittaa etten ite ehtiny kattomaan ilotulitusta. Ihan ei meille asti näkyny mutta pauke kyllä kuulu :D

  VastaaPoista
 2. Harmi kun et päässyt! Toisaalta, tääkin toipilas ois ihan hyvin voinu jäädä pois siitä ryysiksestä mikä kauppakadulla oli..

  VastaaPoista
 3. Mä olen joskus ostanut noita toffeita jostain markkinoilta ja ei kyllä ollut hintansa arvoisia :S Aina niitä kuolaa, mutta sitten muistaa että ulkonäkö voi pettää ;)

  VastaaPoista
 4. Lohduttavaa! Enää ei harmita niin paljon etten saa maistaa :P

  VastaaPoista