4.1.2013

10 weird facts about me

Tein eräänä unettomana yönä tämän haasteen, mutta yritin rajata kohdat sopimaan edes hieman blogini aihealueisiin. Koko elämäni kattavia outoja faktoja minusta saisi monta kymmentä lisää, tässä siis vain lähinnä kauneuteen ja terveyteen liittyviä:

1. Olen ihmiseksi aika vainukoira. Minulla on tarkka ja tallentava hajuaisti, minkä vuoksi esim. pari hajuvettä on saanut kyytiä huonojen muistojen takia. Yhdistän vahvasti tuoksut tilanteisiin, ja kosmetiikassakin tuoksu on minulle todella tärkeä tekijä.

2. Olen niin allerginen, että minun on helpompi tehdä lista ruoka-aineista, joita saan syödä, kuin niistä, joita en. En siis onneksi voi syödä mitään valmisruokia, eikä ulkona syöminenkään ole kovin helppoa. Opin melko nuorena laittamaan itselleni ruokaa.

3. Käytän vuorokaudessa liian monta sukkaparia! Aamulla laitan sukat jalkaan, jotka vaihdan kotiin tultuani kotivaatteisiin sopiviksi (ja puhtaiksi). Illalla saatan vaihtaa sukat lämpimämpiin, ja suihkun jälkeen rasvaan jalkani ja laitan puuvillasukat jalkaan. Sänkyyn en voi mennä sukilla, joilla olen tallustellut lattialla, joten yöksi vaihdan sängyssä puhtaat sukat, ellei ole niin kuuma etten nuku sukat jalassa. Hullua!

4. Olen siisteysfriikki, enkä voi sanoa olevani ylpeä siitä. Inhoan ja ahdistun, jos kodissani on sotkuista. Kaikki tavarat tulee myös olla tietyssä järjestyksessä, ja vedän säännöllisesti kaappien sisällöt ulos ja järjestän kaiken uudelleen. Monelle tällainen homma on tuskaa, minulle taas suorastaan ilo! Pesen myös käsiäni turhan usein, mutta ei sitä ihan voi laskea pakko-oireeksi; sairaala työympäristönä pakottaa ja totuttaa hyvään hygieniaan.

5. Minulla (ja veljelläni) on luonnonkiharat hiukset ja molemmilla vanhemmillani suorat. Kyllä, molemmat ovat kuitenkin oikeita vanhempiani.

6. En oikein osaa käydä suihkussa muualla kuin kotonani ja vanhempieni luona. Vieraaseen suihkuun meneminen tuntuu jostain syystä oudolta, joten liukenenkin usein illanvietoista ja muista reissuista mahdollisimman pian kotiin - myös oma sänky on tietty paras sänky.

7. Olen likinäköinen, mutta valokuvissa laseja ei näy juuri koskaan. Pidän enemmän piilolinsseistä.

8. Olen ollut muutaman vuoden vaatekaupassa töissä, ja kaipaan salaa takaisin! Asiakaspalvelutyö on ihanaa (ja välillä aivan kamalaa) ja jos luit kohdan 4, et ylläty siitä, että osastojen rakentaminen ja loputon vaatteiden viikkaminen oli ihan oikeasti kivaa työtä. Kun liikkeessä oli hiljaista, järjestelin ja siivoilin asuste- ja kosmetiikkahyllyjä hullun lailla.

9. Pelkäsin pienenä hammaslääkäriä. Pelko hävisi vasta yläasteelle mennessäni, kun minulta poistettiin neljä hammasta. En sanoisi toiminpidettä kovin mukavaksi, joten edelleen ihmettelen, miksi juuri se poisti pelkoni. Sain valkoiset hammasraudat liian moneksi vuodeksi, jonka jälkeen annettiin jonkinlainen yökisko joka yö käytettäväksi - no en käyttänyt. Onneksi hampaat ovat pysyneet kuitenkin paikallaan, mutta nykyään uutena hammasongelmanani on öinen narskuttelu, josta muutama hampaani on jo ikävästi kärsinyt. Jääkiekkoilijoiden hammassuojia muistuttavan muoviköntin kanssa nukkuminen tuntuu erittäin viehättävältä.

10. Jos yksi kynteni lohkeaa ja joudun lyhentämään sen, lyhennän heti muut kynnet samanpituisiksi. Tuntuu tyhmältä ja kömpelöltä, jos kynteni ovat eri pituisia.


4 kommenttia:

 1. Hihih :D Täällä toinen vainukoira! Mulla on varmaan jotenkin ylikorostunut hajuaisti, haistan kaikkea sellaista mitä muut ei, ja tuntuu et haistan kaiken voimakkaammin kuin muut :/ Hajumuisti toimii täälläkin, en ole voinut käyttää esim persikan tuoksuista kosmetiikkaa nuoruuden Koskenkorva peach kokeilun jälkeen :D :D

  VastaaPoista
 2. Voi ei :D Pystyn samaistumaan sinuun, minullakin on menneisyydestä muutama tuoksu, joista en tykkää enää kosmetiikassa tai yhtään missään, syystä tai toisesta :D Ja minäkin tunnun haistavan kaiken voimakkaammin kuin muut! Olisikohan tästä kyvystä hyötyä jossain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulevaisuutemme vainukoirana? :D :D

   Poista
  2. Kuulostaa hyvältä! :D Millainenhan palkkataso on.....

   Poista