19.2.2013

Ensimmäinen eBay-huti? Stila Sun Bronzing Powder

Ostan kosmetiikka paljon netistä, kaikki tietää sen. Kun keksin haluavani jotain, mitä Suomesta ei saa, kurkkaan aina eBayhin. Olen tehnyt siellä monet hyvät kaupat, joten pitihän sen huonon tuurin tulla jossain vaiheessa esiin. 

Ostin jokin aika sitten yhdysvaltalaiselta myyjältä Stilan aurinkopuuterin, jonka epäilen vahvasti olevan feikki. Olihan tämä halvempi kuin Stilat normaalisti, mutta ei se nettikaupoissa ole aina merkki feikki-tuotteesta. Kävi huono tuuri.

Pakkaus näytti päällepäin hyvältä, ja mukana oli suloinen käsinkirjoitettu viesti sisältäen lämpimät terveiset Suomeen. Hymyilytti.Pakkaus näytti tutulta, ja puuteri tuntui iholla sametinpehmeältä. Kokeilin väriä kädelle, ja se levittyi kauniisti ja tasaisesti. Mutta sitten... kurkkasin rasian taakse. 


Tämä näky sai minut päätymään siihen, että ostin vahingossa feikin, mikä ottaa päähän. Näkemissäni aidoissa Stila Sun aurinkopuutereissa lukee stila sunin jälkeen spf 15. Ja mikä ihme juttu tuo poisraaputettu sarjanumero tms on?!
(tuotteen siis piti olla uusi, ja sisältö onkin)

Harmittaa, koska puuteri tuntuu ja näyttää hyvältä, mutta feikkituotteiden sisällöstä ei koskaan voi olla varma. En ole käyttänyt tätä kasvoilleni, enkä ehkä uskallakaan. Osaisikohan joku sanoa varmasti, että tämä on feikki? Ebayssa pystyy avaamaan casen, jos saapunut tuote ei vastaa lupausta ja no, tämä ei taida olla Stilan tuote, ja sellaista olin ostamassa. Pitäisiköhän aloittaa taistelu?

7 kommenttia:

 1. Sinuna minä ilmoittaisin eBaylle, minusta tuntuu että tuo on feikki. :-) tsemppia

  VastaaPoista
 2. Jotkut kynsikaupat viilaavat OPI-lakoista sarjanumerot pois, ja ihan aitoja ovat. Johtuu kai siitä, kun postittavat USA:n ulkopuolelle tai jotain. Lähetä vaikka ensin kyselyä Stilalle ja varmista sieltä vielä kuvien perusteella, onko kyseessä feikki. :) Toivottavasti ei olisi!

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista! :) Hyvä idea Elisa, enpä tullut ajatelleeksi! Mä toivon, että tää EI olisi feikki, niin kivan tuntuinen puuteri on. Nyt kun yritin tutkia tuota söhrittyä kohtaa, oon näkevänäni ekana E:n, voisikohan olla päiväysmerkintä...

  VastaaPoista
 4. En osaa sanoa tuotteen aitoudesta, koska Stilan tuotteet eivät ole minulle lainkaan tuttuja. Mutta itse olisin pahoilla mielin jo siitä, että ostan tuotteen uutena ja sitten sitä rasiaa onkin raaputeltu.

  Kerran olen itse onnistunut tupeksimaan ebayssä ostamalla vahingossa feikkituotteen. Sain muutaman viikon väännön jälkeen paypalin kautta rahani takaisin, mutta se vaati suomalaisen maahantuojan lausunnon faksattuna paypalille, että tuote on väärennös ja vielä erikseen toisen faksin maahantuojalta siitä, että väärennetty tuote on hävitetty. Jouduin siis ottamaan maahantuojaan yhteyttä ja toimittamaan tuotteen heille sekä pyytämään heitä faksaamaan tarvittavat paperit suoraan paypalille. Sähköposti ei ainakaan tuolloin riittänyt. Jos siis haluat saada rahasi takaisin, niin kannattaa ainakin avata se case paypaliin, koska koko revohkassa saattaa tovi mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, sulla on kyllä ollu aikamoinen työ! Mä vähän ajattelinkin, että touhussa saattaa mennä hyvän aikaa. Ehkä voisin lähteä liikkeelle yrittämällä saada Stilalta vastauksen, onko tuo heidän mielestää aito. Luulen, että markkinointia siellä päässä voisi kiinnostaa, jos joku tekee bisnestä heidän feikkituotteillaan. Kiitos kun kerroit kokemuksesti, osaanpahan nyt varautua taisteluun! :)

   Poista
 5. Kyllä tuo ihan aidolta Stilalta vaikuttaa, se on aikaisempaa versiota kun mikä on nyt aurinkosuojallisena. Stila on viimeisen about viiden vuoden aikana siirtänyt omistajaa monta kertaa ja osa tuotteista on reformuloitu, osa lopetettu. Sitä paitsi Stilan varastoa on myyty tuona aikana todella halvalla USA:ssa eri outleteissa eikä markkinointiin ole juuri panostettu, joten merkin suosio ja on hiipunut suuresti. En todellakaan usko, että merkistä tehtäisiin feikkejä. Saatikka, että feikki olisi noin oivasti valmistettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista - ja samalla muistutuksesta päivittää, miten jutun kanssa kävi! : ) Mä olen jostain syystä kuullut useammastakin feikki-Stilasta, mutta kuten sanoit, näin aidon näköinen tuote antoi toivoa siitä, että tämä ON aito. Olin yhteydessä Stilan (ystävälliseen!) asiakaspalveluun. Lopputulos, johon päädyttiin, oli juuri se mitä epäilin. Tuote on aito mutta vanhentunut. Myyjä oli tästä syystä raaputellut numeroita pois. Sain rahani takaisin, ja olen tyytyväinen. Vanhuudestaan huolimatta kokeilin käyttää tuotetta, ja se on ihana! Puuteristen meikkien vanhenemista en pelkää samalla tavalla kuin nestemäisten, joten aion toistaiseksi pitää tämän kaapissani...

   Poista