1.2.2013

Meikinpoistovesi x3

Löysin viime vuonna meikinpoistovesien helppouden. Teen joka ilta kaksoispuhdistuksen kasvoille, ja siihen ensimmäiseen vaiheeseen eli meikin poistamiseen nämä ihmevedet ovat omiaan. Ennen näihin tutustumista tein ekan puhdistuksen usein meikinpoistoliinoilla. No, käytän niitä edelleen silloin tällöin, mutta jostain syystä vanulapuilla ja putsaripulloilla touhuaminen tuntuu nykyään helpommalta kuin valmiiksi imeytetyillä meikinpoistoliinoilla. Onko tää nyt sitä kuuluisaa naisen logiikkaa?


Tällä hetkellä kaapista löytyy kolme meikinpoistovettä. Yksi edullinen, kaksi vähän arvokkaampaa. Yksi josta en pidä, kaksi joita rakastan. Kymmenen pistettä sille, joka arvaa tämän jakautumisen.


Stockmann Beautysta ostamani Nuxen Micellar Cleansing Water oli ihan ensimmäinen ihmeveteni. Herkälle iholle suunnattu puhdistusvesi lupaa poistaa meikin kasvoilta, silmistä ja huulilta. Sen se myös tekee! Jos meikkiä on vähänkin enemmän, vanulappuja ja putsaria tosin kuluu aika mukavasti. Tuoksu on raikkaan ruusuinen, ei ollenkaan minua häiritsevä. Tästä on käsittääkseni olemassa myös "normaali" versio jos ruusut ei innosta. Iho ei jää putsauksen jälkeen lainkaan nihkeäksi, tahmeaksi tai mitään muutakaan inhottavaa. Kasvot tuntuvat tämän jälkeen aina raikkailta, ja on melkein sääli mennä jatkamaan iltarutiinia kasvojen puhdistuksella. Joillekin tämä ehkä riittää ainoana putsarina, minä en osaa jättää ihoa erikseen puhdistamatta. Muutaman kerran illanvieton jälkeen olen tosin käyttänyt väsyneenä pelkästään tätä, ja iho on tuntunut aamulla ihan tarpeeksi puhtaalta. Tämän normaalihinta huitelee jossain parinkympin paikkeilla.


Kicksistä hankkimani Oliv Naturellin Cleansing Water for face and eyes edustaa sitä edullisempaa putsaria. Pakko myöntää, en tykännyt. Tämä jätti ihoni hieman tahmean tuntuiseksi ja kirjavaksi. Luulen, että ihoni vähän vihoitteli jollekkin tämän sisältämälle ainesosalle, sillä epätasaisuus ihonsävyssäni oli huomattava. Hieman punertavat alueet kasvoilla olivat sen verran inhottavia, että silmämeikkiä en uskaltanut kokeilla tällä poistaa, ja nyt purkki lojuu pois lähtevien pinossa. Tuoksu on saippuamaisen oliivinen ja tuntui vähän pistävältä, vaikkei olekaan voimakas. Tarkkaa (ale)hintaa en muista, mutta normaalihintaisenakin tämä taitaa olla reilusti kympin alapuolella. 

Mikä olisi juttu meikinpoistovesistä ilman Biodermaa? Tämä Ranskan apteekkien ihmevesi on kerännyt nopeasti valtavan käyttäjäkunnan. Alkuperämaassaan 500ml:n pullon saa helposti alle kympillä, eBayssa ja muissa nettikaupoissa mistä Ranskan ulkopuolella asuvat tätä löytää, hinta on yleensä vähintään kaksinkertainen. Seuraavalle Pariisin-matkalle taas yksi tekosyy lisää. No onko se niin mahtavaa kuin väitetään? On se! Aivan kuin vettä levittäisit, mutta aivan kaikki meikit lähtevät helposti kasvoilta jättämättä minkäänlaista kiristystä ja kuivaa tunnetta. Tästä ihmevedestä on useita versioita, tämä herkän ihon Créaline on se suosituin. En edelleenkään osaa tulkita INCI-listoja niinkuin ammattilaiset, mutta omaan silmääni tämän sisältö näyttää ihan hyvältä. Ainut miinus tässä ihmeaineessa on haju. Hajustamatonhan tämä on, eikä haise pullonsuusta miltään, mutta kaadettuani sitä vanulapulle... se haju tuo mieleen jonkun liuoksen sairaalalta! En saa päähäni minkä, mutta ei ehkä minulle mukavin mielleyhtymä. Tuo outo haju on kuitenkin mieto, enkä keksi muuta valitettavaa, joten uskon että tätä tulee jatkossa löytymään kylppärin kaapistani aina.

Nuxen ja Bioderman meikinpoistovedet tuntuvat käytössä melko samanlaisilta, ja niitä on muuallakin vertailtu keskenään. Nuxe on helpommin saatavilla, mutta kalliimpaa. Tuoksun takia Nuxe jättää iholle raikkaamman tunteen, mutta Biodermalla koen saavani meikin nopeammin ja helpommin pois kasvoilta. Kumpikin sopii herkkä- ja kuivaihoisille, tuoksullinen versio Nuxelta ei luonnollisestikaan sovi kaikille tuoksuherkille. Helppoutensa ja riittoisuutensa ansiosta Bioderma vie voiton, 500ml:n pullo ei tyhjene hetkessä, ja varsinkin Ranskassa reissaavat saavat tämän aika kivaan hintaankin!

5 kommenttia:

 1. Oon aina halunnut kokeilla tuota Biodermaa! Oon kyllä kade että sulla sitä on : D joskus etin netin läpi, että mistä hitosta sitä vois tilta, eikä mikään nettisivu oikeen sitä myynyt :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin omani tältä myyjältä: http://www.ebay.com/itm/261135253874?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649
   Eipä tuo mitään halpaa ole Ranskan hintoihin verrattuna mutta hintansa arvoista! Varo jos ostat, saatat jäädä koukkuun... :D

   Poista
  2. Oo kiitos linkistä!! :) MÄ HALUAN jäädä koukkuun! Muah ; D

   Poista
 2. Voi eiiii, mä katselin tuota Bioderman putelia viime viikolla Nizzassa, tätä olisi saanut sieltä apteekista tosiaan jollain 7-8 eurolla, mutta en sillä hetkellä halunnut ostaa puolen litran pulloa raahattavaksi ympäri kaupunkia koko päiväksi ja sitten myöhemmin en ehtinyt/saanut aikaiseksi käydä hakemassa. No mutta, onpahan taas yksi syy lisää tehdä uusi reissu sinne. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelen ihan samalla tavalla, en tiennyt vielä tästä viimeksi kun olen Ranskassa ollut, joten onhan sinne lähdettävä uudestaan ;)

   Poista