5.2.2013

Moroccanoil treatment

Tammikuun LivBoxissa tuli 10 ml:n näytepullo maailmalla kohinaa aiheuttaneesta, supersuositusta argan-öljyä sisältävästä Moroccanoil-hiusöljystä. Pieni pullo tuli tarpeeseen, sillä en ollut raaskinut ostaa täysikokoista tuotetta kokeilematta - Suomessa 100 ml:n pullo maksaa noin 50 euroa.


Pullon kyljessä oleva teksti "Näyte - Ei jälleenmyyjille" aiheutti osassa LivBoxin tilaajista vähän ärtymystä. Boxin hinta ei kuitenkaan ole mielestäni paha, joten minua ei harmita yhtään että joukossa on myös "ilmaisnäytteitä", varsinkin jos ne ovat hieman hintavammista tuotteista. Suomessa ei näytteiden saaminen muutenkaan ole samalla tasolla kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa. Ainakin minun sample-lootani koostuu pääasiassa pussitetuista näytteistä, joita näkee usein naistenlehtien välissä. Osassa kosmetiikkamyymälöistä näytteitä annetaan mielellään, osassa tuntuu saavan vain huvittuneita tai paheksuvia katseita näytettä kysyessä. Ikä tuntuu vaikuttavan tähänkin asiaan. Miksi iäkkäämmille rouville annetaan väkisin kylkiäisiä? Tarkkaileeko myyjä, kenellä on rahaa, kuka voisi tulla ostamaan täysikokoisen tuotteen? Olen nuori, joten minun oletetaan helpommin vain haluavan ilmaista tavaraa? Todellisuudessa haluaisin allergioideni ja herkän ihoni takia testata kalliimmat voidehankinnat ennen täysikokoisen ostamista. Onneksi suurin osa kohtaamistani kosmetiikkamyyjistä ei katso palvellessaan ikää - eikä mitään muutakaan epäoleellista.


Palataan aiheeseen. 
Tuo 10 ml:n näyte ei ole vieläkään loppunut, vaikka olen käyttänyt sitä ihan joka kerta pestyäni hiukset. Kahden käyttökerran jälkeen avasin eBayn ja näpyttelin täysikokoisen pullon tilaukseen. Sen vajaan viidenkympin sijaan maksoin tästä noin 27 euroa, ja minun tuurillani paketti tietty jämähti tullin haaviin. Tosin paketti oli sen verran epäilyttävän näköinen, että olisin itsekin vähän miettinyt sen sisältöä jos en olisi tiennyt mitä sieltä on tulossa. Yli 22 euroa maksavat, EU:n ulkopuolelta tulevat tilaukset siis jäävät periaattessa tämän vuoden alusta aina tulliin, mutta eipä se ihan niin mene. Tiedä sitten, millä perusteella paketteja oikein napataan syyniin. Alvia jouduin maksamaan muistaakseni 24% eli noin 6 euroa. Huomattavasti edullisemmaksi tämän tilaaminen tuli siis tullimaksujenkin jälkeen.


Syy, miksi täysikokoinen pullo lähti heti parin kokeilun jälkeen tilaukseen oli se tunne, minkä tämä ihmeöljy sai aikaan kuiviin, kihariin hiuksiini! Melkein harmittaa, että olin odottanut näinkin kauan tämän kokeilemista. Toisaalta harmittaa, että joudun ehkä ostamaan tätä lopun elämääni. 

Heti ekalla kerralla rakastuin siihen pehmeyteen ja kiiltoon, jonka tämä antoi hiuksilleni. Hiukseni tuntuivat välittömästi sileämmiltä ja helpommin käsiteltäviltä, mikä on aika iso juttu tällaisen käkkäräkasan kanssa. Koska minipullossa ei ole mitään pumppua tai muuta annostelijaa, olin aluksi epävarma siitä, minkä verran öljyä kannattaa kerralla tukkaan laittaa. Kuivahiuksisena mikään määrä ei tuntunut liialta, normaalien hiuksien kanssa elävät saavat olla vähän varovaisempia välttääkseen rasvatukka-efektin. Melkein kaikkien hiusöljyjen kanssa yllättävän pieni määrä riittää!

Pehmeiden ja siloisten suortuvien lisäksi Moroccanoil antaa vielä jotain mitä rakastan. No se tuoksu! Tiedän, että kaikki ei tästä tuoksusta tykkää, ei varmasti. Pehmeän mausteinen tuoksu on minun nenääni aivan huumaava, ja tuo mieleen jotain santelipuun ja vaniljan suuntaista. Tuoksu jää hiuksiin, mutta sopivan mietona. En haista sitä päivän aikana, jos en tarkoituksella nuuhki tukkaani.


Moroccanoilin markkinoinnista en ihan hirveästi pidä. Tätä tunnutaan myytävän vähän turhan "luonnollisena" hiusöljynä - kuten kuvasta näkyy, ennen varsinaista argan-öljyä INCIssä komeilee dimethicone, silikonipohjainen polymeeri. Mitään myrkkyä se ei kuitenkaan ole, enkä keksi muitakaan syitä välttää tämän käyttämistä. Jää siis aivan varmasti osaksi hiusrutiinia.


5 kommenttia:

 1. Toi on muuten NIIN totta, että joissakin paikoissa ei vaan suostuta antamaan testereitä, vaikka pyytäisikin. Minä ainakin haluan testata näytekappaleita usein ennen kuin ostan täysihintaisen tuotteen. Onko siinä muka jotain vikaa? häh? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä vähän arvokkaimpia tuotteita pitäisi päästä testaamaan - varsinkin, kun Suomessa ei kosmetiikan palautuskaan onnistu. Ihan ihmeissä aina lueskelen jenkkien "no en oikein tykännyt tästä meikkivoiteesta joten palautin" -kommentteja :D Voi kamala jos Suomessa koittaisit palauttaa avattua kosmetiikkatuotetta..

   Poista
  2. Mä olen kerran elämässäni palauttanut yhden poskipunan ja se oli kyllä sellainen rumba, etten enää ikinä uudestaan moiseen ryhdy.

   Poista
 2. Pitäisköhän munkin laittaa toi pullo tilaukseen... Olen vuodattanut sisäisiä kyyneleitä, kun se about 50€ on vain aivan liian kova hinta tuollaisesta, mutta näköjään sitä saa ebaystakin. Miksi en ole tajunnut katsoa ebaysta, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! :) Minä ostin tältä myyjältä: http://www.ebay.com/itm/221175876866?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2648
   Boksi oli tosiaan paketoitu niin epäilyttävän näköiseksi, ettei mikään ihme, että jäi tulliin... En tiedä miten muut myyjät toimii :D No, edullisemmaksi se silti tuli eikä sen tulli-ilmoituksen tekeminen netissä ole vaikeaa :)

   Poista