4.7.2013

Don't look back. You're not going that way.

Sain toissapäivänä postitse oikein mukavan, paksun kirjekuoren! Vatsakivuista ja huonosta olosta huolimatta vähän piti pomppia tasajalkaa ja kiljua. Ai miten tämä alanvaihto liittyy blogiin? Saan lakata kynnet ihan milloin vain!! Kynsilakattomuus työaikana oli vain pieni miinus edellisellä alalla, mutta tottakai vapaus senkin asian suhteen tekee kynsifriikin iloiseksi!
Heti seuraavana päivänä oli tiedossa reissu polille uusiin prick-testeihin ja lääkärin juttusille. Kumpaakin käteen saatiin mahtumaan kaksi liuskaa ja voi vitsi olivatkin mahtavan näköisiä vartin odottelun jälkeen. Toista kättä en kuvannut ihan silmiänne säästääkseni. Olen joo aika allerginen.

Epäillylle maidolle en onneksi olekaan allerginen, mutta kieltämättä harmitusta aiheuttivat sellaiset uudet reaktion aiheuttajat kuten ohra, ruis, vehnä, maissi, peruna, riisi ja tattari. Kaikki muut miljoona allergian aiheuttajaa olivatkin jo ennestään tiedossa. No, vähän taas lisää haastetta ruuanlaittoon!


10 kommenttia:

 1. Onnea ihan hurjasti opiskelupaikasta! Ja aika hurjia nuo sun allergiat, mutta toivottavasti nyt saat apuja ja olo kohenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! : )
   Allergialääkitys on aikalailla kohdillaan, joten eiköhän näiden uusienkin rajoitusten kanssa pärjätä. Vaatii vain kekseliäisyyttä!

   Poista
 2. Miten muuten pääsit tuonne allergiakokeisiin ja paljonko maksoi?
  Itsellä viimeksi testattu penskana, mutta sen verran monelle allerginen, että voisi olla aika paikallaan päivittää ainakin ruoka-aineiden puolesta.. Huoh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin ensin ihan terveyskeskuslääkärillä, joka jankutti, ettei Jyväskylä säästötoimenpiteiden vuoksi tee allergiatestejä enää kunnallisella puolella ja passitti menemään yksityiselle. No, en suostunut maksamaan montaa sataa euroa testeistä, jotka TIESIN kuuluvan kunnallisella tehtäviksi. Muutaman vakavan allergiakohtauksen jälkeen sain soittoajan samalle lääkärille ja lähete sairaalaan ihotautien poliklinikalle tuli seuraavalle viikolle ; ) Kannattaa siis pitää oikeuksistaan kiinni ja vaatia päästä testeihin :D

   Poista
 3. Voi onnea tosi paljon opiskelupaikasta! :) Saanko kysyä, mille linjalle hait?

  Ja voi vitsit sitten noita allergioita :( Tsemppiä niistä selviämiseen! (tai niiden kanssa selviämiseen, pitäisi kaiketi olla.)

  VastaaPoista
 4. Oikein paljon onnea opiskelupaikasta, huippua! Ja tsemppiä allergian kanssa, vaatii tosiaan varmasti paljon kekseliäisyyttä kokatessa jos on kovin monelle aineelle allerginen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)
   Sitä se todellakin vaatii, mutta "onneksi" olen ollut koko ikäni allerginen, niin asiaan on jo tottunut!

   Poista
 5. Voi ei, aika karut oli testien tulokset :/ Mutta hyvä että pääsit testeihin ja noi selvis. Voiskohan sulle sopia tuo paleoruokavalio mihin mäkin olen siirtymässä, viljat, peruna ja riisi kun ei siihen kuulu. (en tietty tiedä mitä kaikkea sulla ennestään kielletyissä on...)
  Ja hei, paljon onnea opiskelupaikasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! : )

   Tuo paleoruokavalio kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, muistelen lukeneeni siitä joskun jonkinmoisen artikkelin. Syön jo valmiiksi todella "puhdasta", tavallista ruokaa, lisäaineitakaan ei ruuassani ole lähes ollenkaan. Paleossa tosin käsittääkseni suositaan pähkinöitä, siemeniä, vihanneksia ja hedelmiä, joita en voi syödä. Muuten tuo voisi sopiakin minulle! En syö tällä hetkellä punaista lihaa, ainoastaan kanaa, mutta haluan siirtyä syömään onnellisesti metsässä elämänsä käppäillyttä riistaa - sukulaisten metsästämää hirveä kun löytyy vanhempien pakastimesta! Aikoinaan katsomani kanadokumentti jäi kummittelemaan mieleen ja kun satun olemaan niin kamalan eläinrakas ihminen.. : / huhh. Poikaystävältä olen jo alkanut kuulla hippivitsejä ;D

   Poista