23.7.2013

Luottoluomivärini

Minulla on kaksi luomiväripalettia, jotka nappaan mukaan laukkuuni lähes aina, oli matkakohde mikä tahansa. Iloittelen harvoin kirkkailla väreillä silmämeikissäni, joten minulle hyvä luomiväripaletti sisältää laadukkaita, hyvin levittyviä ja pigmenttisiä neutraaleja sävyjä.


Urban Decayn kaikkien tuntema Naked-paletti pitää sisällään ehkä käytetyimmät luomivärini. UD:n Naked 2 sisältää hieman kylmempiä sävyjä, ja vielä en ole antanut itselleni lupaa molempien omistamiseen, mutta voi olla, että jossain vaiheessa kakkonenkin on ostettava, ihan vaikka vertailun vuoksi... Naked-luomiväriperheen uusin tulokas on Naked Basics, jossa on kuusi neutraalia mattaväriä. Kätevä, pieni arkipaletti. Basicsin ilmaantuessa myyntiin olin laadukkaan mattapaletin tarpeessa, ja kaikkihetimullenyt-ihmisenä päädyin rakentamaan oman palettini Inglotin luomiväreistä. Inglot on ehkä suosikkini luomivärivalmistajista, joiden tuotteita saa Suomesta ihan myymälöistä - tällä hetkellä niitä taitaa olla Suomessa viisi. 

Urban Decayn ja Inglotin lisäksi minua miellyttäviä puuteriluomivärejä valmistavat myös esimerkiksi Too Faced, Esteé Lauder, Wet n Wild, Dior sekä NYX. 

Ensin näistä kahdesta käytetyimmistäni se kuuluisampi; Urban Decay Naked.
Kuten alla olevasta kuvasta näkee, värit ovat todella pigmenttisiä (kuvassa ei pohjustusta). Pehmeät, puuterimaiset värit levittyvät ja häivyttyvät kauniisti. Shimmer-värit, joita paletista on suurin osa, luonnollisesti varisevat poskille hieman meikatessa, joten tämän paletin tummempia sävyjä käytettäessä kannattaa silmämeikki tehdä ennen kasvoja.


Naked-paletti on saanut eniten negatiivista palautetta mattavärien vähäisyydestä - niitä on 12 väristä vain kaksi. Vaaleimman Virgin-sävyn sekä kauniin shimmer-nudepinkin Sinin lisäksi käytetyimpiini kuuluvatkin Naked sekä Buck, vaaleampi ja tummempi matta ruskea, sillä teen varjostukset luomivakoon aina mattaväreillä. Muuten olen oikein tyytyväinen paletin väreihin; kauniita, murrettuja neutraaleja sävyjä, jotka levittyvät kuin unelma.

Itse tilasin Naked-paletin muistaakseni lookfantastic-nettikaupasta, ja mukana tuli minikokoinen Primer Potion (paras kokeilemani luomivärinpohjustaja) sekä tietenkin palettiin kuuluva sivellin, joka pyöri kuvaushetkellä jossain ihan muualla. Paletin hinta on yleensä 40 euron paikkeilla, joka ei ole minusta paha hinta monipuolisesta ja laadukkaasta 12:n värin paletista. Esimerkiksi L'Oréalin yksittäiset luomivärit maksavat Suomessa noin 10€/kpl - niitä ei saisi tämän hinnalla kuin neljä. Naked-paletilla tekee niin vaalean ja neutraalin arkimeikin kuin myös tumman iltameikinkin. 

Ilman postikuluja paletin toimittaa Suomeen ainakin lookfantastic sekä beautybay.


Naked-paletin mattavärien vähäisyyttä korvaamaan rakensin oman "naked basics"-palettini Inglotin Freedom System -väreillä viiden napin palettiin. Ostat siis erikseen tyhjän paletin (3, 4, 5, 10 tai 20 koloa) ja valitset siihen haluamasi värit suuresta värivalikoimasta. Yksittäisten värien lisäksi valikoimassa on myös Rainbow Refill-värejä, eli napissa on kolme eri tummuutta yhdestä väristä (esim. vaaleansininen, keskisininen, tummansininen). 
Freedom System Eye Shadow Rainbow Refill -värit ovat 6,50€/kpl ja Freedom System Eye Shadow Square Refill -värit 5,50€/kpl. Tyhjien palettien hinnat vaihtelevat 10€:n ja 20€:n välillä. Inglotin paleteissa on hauska magneettisysteemi pitämässä kannen paikallaan. Magneetit ovat sen verran vahvoja, etteivät kannet varmasti pääse irtoilemaan kovassakaan menossa. Avaaminen tapahtuu kantta hieman sivulle liu'uttamalla, suoraan ylöspäin nostaminen on melkein mahdotonta. Käytön ajaksi minä sujautan kannen aina tekstit paletin pohjaa vasten, johon se myös tarttuu, mutta ei yhtä vahvasti.
En lainkaan ihmettele puolalaisen Inglotin viime vuosina keräämää maailmanlaajuista suosiota. Värit ovat laatuunsa nähden edullisia! Pigmenttisyys on aivan mahtava, ja värien kerrostaminen ja levittäminen helppoa. 373 on puhtaanvalkoinen, joka on helppo häivyttää himmeänvaaleaksi mattakorostusväriksi esimerkiksi kulmaluulle. 350 on on todella lähellä omaa ihonväriäni, joten sen valitsin tasoittamaan ihoni sävyerot. Kätevä väri myös silloin, kun en halua tehdä varsinaista silmämeikkiä, mutta haluan häivyttää ohuen ihon takia luomilla läpi kuultavat verisuonet piiloon. 342 ja 329 ovat minulla luomivaon varjostusta varten. 342:a käytin myös kulmakarvoihini silloin, kun päässäni oli aavistus enemmän punapigmenttiä. 329:llä teen usein myös utuiset rajaukset silmiin. 63 on perus matta musta, joka nyt on vaan pakko omistaa. Minä käytän mustaa lähinnä rajausten häivyttämiseen ja kiinnittämiseen.

Jos et ole vielä tutustunut Inglotin luomiväreihin, suosittelen lämpimästi. Toki Inglotilla on paljon muitakin meikkituotteita, mutta minä en ole niitä vielä ehtinyt testailla. Ostin oman palettini Helsingin Kluuvin myymälästä, jossa ystävällinen myyjä auttoi minua värien valitsemisessa. Mene rohkeasti kertomaan mitä haluat, varmasti saat apua! Inglotilla on myös suomalainen verkkokauppa.

(Urban Decay löytyy PETA:n ylläpitämältä listalta kosmetiikkayrityksistä, jotka eivät testaa tuotteitaan eläimillä. Inglotin nettisivuilla mainitaan, että yritys on kansainvälisesti sitoutunut eläinkokeettomiin tuotteisiin, mutta ainakaan tällä hetkellä PETA:n listalta Inglot ei löydy.)

5 kommenttia:

 1. Kiitos tästä Inglot mattaruskeiden vinkistä. Näyttää sellaiselta paletilta että kelpaisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos sait vinkkiä tästä! : ) On kyllä kätevä paletti!

   Poista
 2. Upeat sävyt olet valinnut INGLOT-palettiisi!

  Ehkä munkin täytyy ostaa toinen Naked, nimittäin tämä ykkönen.. Suosittelen kakkosta lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen noihin, mitkä valitsin myyjän avustuksella : )

   Voi apua, ehkä se kakkonen sitten on hankittava.. Minä taas suosittelen sulle lämpimästi tätä ykköstä : D

   Poista
 3. Minulla on ihan sama tilanne tuon Naked-paletin kanssa. Ykkönen löytyy ja kakkosversiota himoitsen, mutta vielä en ole antanut itselleni lupaa sitä hankkia, koska ensimmäisessä on niin hyvin vielä sävyjä jäljellä :P

  VastaaPoista