9.8.2013

Videoviihdykettä

 Sain kivan pyynnön kertoa kosmetiikka-aiheisista kanavista, joita seuraan Youtubessa. Niitä on varsinkin tällä viikolla tullut tuijoteltua ahkerasti, sillä maanantaina kävin tyhmentymässä hammaslääkärissä; sinne jäi kaksi viisuria, minulle jäi suuhun vähemmän kiva kipu. No onpa ollut hyvä tekosyy laiskotella meikkivideoita katsellen.

Kun aloin tehdä päässäni listaa näistä seuraamistani "beauty guruista", alkoi ehkä ihan vähän hirvittää. Näitäpäs onkin aika monta. Yritin koota tähän ne kaikista lemppareimmat, eli ne, keiden lataamat uudet videot haluaisin katsoa ensin. (Yritin ihan oikeasti karsia järkevään määrään!) Eivät ole missään paremmuus- tai muussakaan järjestyksessä!23-vuotias englantilainen Anna Gardner keskittyy laadukkaaseen ihonhoitoon ja hillittyyn meikkiin. Jännittäviä tutoriaaleja ei siis ole odotettavissa, vaan hyviä vinkkejä ehkä enemmän selektiivisen kosmetiikan puolelta - myös uutuuksista, joihin hän pääsee työnsä kautta käsiksi ennen kuin ne ilmestyvät kauppojen hyllyille.

Los Angelesissa asuva Allison, 23, on ihastuttavan kupliva ja iloinen, hänen videoistaan tulen hyvälle tuulelle! Paljon ostosten esittelyjä, suosikit-videoita ja helppoja tutoriaaleja.

Blogi: amarixeFowlerin suosituista siskoksista enemmän olen seurannut Blairia 5 vuotta vanhempaa Elleä, 25, joka aloitti meikkitutoriaalien lataamisen Youtubeen jo vuonna 2008. Tutoriaalien lisäksi Elle tekee mm. suosikit- ja ostosesittelyjä, ja sisustaa kotiaan vaalealla, romanttisella tyylillä. Suloista, kuuroa Pinecone-kissaa näkee enemmän hänen toisen Youtube-kanavansa puolella.

Blogi: Dreaming in Blush + i heart you coffee (home&lifestyle)Texasissa asuva Leigh Ann on mahtava persoona. Huumorintajuni on hyvin samanlainen, joten hänen videonsa ovat viihdyttäviä samalla kun keräilen tuotevinkkejä. Leigh Ann shoppailee sekä tekee arvosteluja ja helppoja "get ready with me" -meikkitutoriaaleja.Kendra on yksi tämän hetken suosikeistani. Paljon luonnonkosmetiikkaa esittelevä Kendra on yksi aidoimman ja luonnollisimman oloisista kauneusguruista. Hyviä tuotevinkkejä niille, jotka haluavat siirtyä ihonhoidossa hieman luonnollisempaan suuntaan.Upea Amelia tekee selkeitä arvosteluvideoita ja antaa vinkkejä kokeilemisen arvoisista luksustuotteista edullista markettikosmetiikkaa kuitenkaan unohtamatta. Amelian videot eivät tee pankkitilille hyvää, hän saa minut haluamaan aina uusia tuotteita...

Blogi: Liana BeautySuloinen Alix on yhtä vaaleaihoinen kuin minä, ja hänen videoitaan on miellyttävää katsoa - ja kuunnella, Alixin äänessä on jotain todella rentouttavaa, vaikka hän onkin nopea puhumaan! Favourites-videot ovat omasta mielestäni kivointa katseltavaa häneltä.

Blogi: I Covet TheeTiffany kertoo uusista tuotteista ilman turhia riemunkiljahduksia, ihanan tavallisen oloinen ja selkeäpuheinen. Tekee tutoriaaleissaan kivoja, käyttökelpoisia meikkejä. Maksaisin muuten aika paljon, jos saisin samanlaiset ripset, jotka Tiffanylla on luonnostaan.
Ihana, ihana Estée! Kanadasta Englantiin muuttanut 22-vuotias Estée kuuluu ehdottomasti suosikkeihini. Minussa on niin paljon samaa kuin hänessä, että ihan hirvittää. Luonteen ja huumorintajun perusteella voitaisiin olla salattuja siskoksia. Noin niinkuin ulkonäöllisesti toivoisin samankaltaisuutta vähän enemmän. Estéen videoissa vilisee suunnilleen yhtä paljon edullista ja selektiivistä kosmetiikkaa, ja sanonpahan vaan, että Suomeen toimittavat brittinettikaupat ovat pelastus. Tahtoo sitä ja tahtoo tätä.

Blogi: Essie ButtonEmily, entinen uutisankkuri, puhuu juuri niin ammattimaisesti ja selkeästi kuin voi olettaakkin. Arvostelee paljon eri merkkien tuotteita, etenkin edullisesta päästä! Selkeitä, informatiivisia videoita.
Meikkitaiteilija, jonka tutoriaaleista saa hyviä vinkkejä. Tyyliltään hieman itseään toistavia meikkejä, mutta aika varmasti monen makuun sopivia "perusmeikkejä" hurjien väriyhdistelmien sijaan.
26-vuotias Alli tekee paljon meikkitutoriaaleja ja suosikit-videoita. Vaalea Alli käyttää arkimeikeissäkin ilahduttavasti värejä, joten jos kaipaat rohkeutta ja vinkkejä oman meikin pieneen piristykseen, hänen kanavaltaan voi löytyä katsottavaa.
Upea Ruth Crilly on on työskennellyt mallina jo yli 10 vuotta ja tietää ihonhoidosta ja kosmetiikasta paljon. Hänen kanavaltaan löytyy tutoriaaleja, kauneus- ja terveysvinkkejä, muotia sekä tuotearvosteluja. 
(Ihanaa, ettei Ruth ole korjauttanut minusta niin kivaa hammasrakoa!)

Lontoolainen Kate, 22, on yhdellä sanalla kuvailtuna söpö! Uudessa-Seelannissa, Australiassa sekä Englannissa asuneen Katen aksentti on myöskin hurmaava. Hänen kanavaltaan löytyy tuotearvosteluja, muotia sekä vinkkejä varsinkin luonnolliseen, helppoon meikkiin, millaista hän itse suosii.

Blogi: ghostpartiesAustralialainen 21-vuotias kaunotar Chloe Morello tekee paljon eri tyylisiä meikkitutoriaaleja Youtubeen. Joukossa on myös tuotearvosteluja sekä muotia. Voisin kuunnella vaikka käsisahan käyttöohjetta Chloen kivalla äänellä ja aksentilla puhuttuna. 

Blogi: ChloeMorelloUudessa-Seelannissa syntynyt, Englannissa nykyisin asuva meikkitaitelija sekä No7:n Creative Director Lisa Eldridge tekee Youtubeen hyvin monenlaisia meikkitutoriaaleja käyttäen ilahduttavan paljon eri näköisiä malleja. Tämä taitava nainen on meikannut monia kuuluisuuksia, ja tutoriaalien lisäksi kanavalta löytyy paljon kauneuteen liittyviä vinkkejä. Yksi ilahduttavimmista ja maanläheisimmistä tutoriaaleista mitä olen Youtubesta katsonut, on tämä.
Kaley, joka on ymmärtääkseni kampaaja sekä opiskelee kosmetologiksi, lataa kanavalleen paljon erilaisia kampausohjeita, joista useita voi soveltaa eri pituisiin hiuksiin. Suloinen, hymyilevä Kaley tietää hiuksista paljon, ja antaa myös tuotevinkkejä, usein Favorites-videon muodossa.Tällä hetkellä Havaijilla asuvan Christinen pinksofoxy-kanavaa ei ehkä voi kutsua "meikkikanavaksi" hänen taltioidessa miehensä kanssa seikkailujaan eri puolilla Aasiaa. Ennen matkaa (ja toivottavasti myös sen jälkeen) kauneus oli suurin aihealue hänen videoillaan, ja hänen alkuvuodesta tekemät declutter-videot olivat mielenkiintoista katsottavaa. Christine on hamstrannut aiemmin paljon kosmetiikkaa, ja karsi vastikään suuret määrät lahjoitettavaksi naisten turvakotiin. Luonnonkosmetiikasta kiinnostuneet saattavat myös saada hyviä vinkkejä kanavalta, Christine kun vannoo luonnonöljyjen nimeen ihonhoidossa. Kivoja DIY-ohjeita!

Blogi: Pink So FoxyPixiwoo-siskokset Sam ja Nic ovat taitavia englantilaisia meikkitaiteilijoita, joiden Youtube-kanavalta löytyy todella paljon erilaisia meikkitutoriaaleja sekä ohjeita aina meikkivoiteen levityksen perusteista villeihin halloween-meikkeihin. Paljon "julkkismeikkejä"; Twilight-Bellasta Pamela Andersoniin. 
(Rakastamani Real Techniques -meikkisiveltimet ovat Samanthan suunnittelemia - jos et vielä ole tutustunut, suosittelen lämpimästi. Lähtevät hyvään hintaan iHerbistä.)

 Blogi: PixiwooElise on suloinen, kokeileva meikkaaja, joka on vaihtanut käyttämään ainoastaan Cruelty Free -kosmetiikkaa, eli tuotteita, joita ei missään vaiheessa ole testattu eläimillä. Hän on suurin syy sille, että itsekin olen pohtinut samaa vaihtoa. Harmi vain, että luotettavan tiedon saaminen eläinkokeista tuntuu erittäin vaikealta. Tällä hetkellä pidän ainakin PETA:n usein päivittyvää listaa hyvänä lähteenä. Elise tekee tutoriaaleja ja tuotearvosteluja eläinystävällistä kosmetiikkaa käyttäen. Pidän siitä, että saan tietoa näistä kosmetiikkamerkeistä kätevästi samalla hänen videoitaan katsellen.Herttainen Jessica tuntee kauneudenhoitoalan ja antaa loistavia tuotevinkkejä videoillaan. Hän on yksi niistä, joita katsoessani tilin saldo pienenee melkein itsestään. Selektiivinen kosmetiikka enemmän edustettuna.
Upean Annien kanavalta löytyy videoita kauneudesta, muodista, elämänhallinnasta, liikunnasta ja hyvinvoinnista ylipäänsä. Hän säteilee positiivisuutta ja korostaa terveitä elämäntapoja. 
24-vuotias Tanya on yksi brittien kuuluisimmista Youtube-persoonista. Iloinen ja hymyilevä Tanya tekee kanavalleen eniten tutoriaaleja, joita häneltä pyydelläänkin jatkuvasti eri julkisuuden henkilöiden tyylien mukaan. 

Blogi: Tanya BurrEnglantilaisen Gemman kauneuskanavalta löytyy myös muotia ja sisustusta, blogissa aihepiiri ylettyy aina ruokaan ja kulttuuriin asti. Suurinta antia itselleni ovat videoiden tuotevinkit.
Ja vielä yksi britti. Lily Pebblesin videot ovat lähinnä suosikkeja, ostos- ja tuote-esittelyjä sekä muita vinkkejä, tutoriaaleja hän ei paljon tee. Videot ovat selkeitä ja sisällöltään vaihtelevia.  Pahoittelen, jos listasta tuli turhan pitkä. En osannut karsia. Jos nämä eivät vielä riittäneet, tilaan myös mm. seuraavia: missglamorazzi, ThatsHeart, Rachael Jade, LollyDolly128, gossmakeupartist, frmheadtotoe, beautycrush, CarlyCristman, DulceCandy87, FleurDeForce, Lauren Curtis ja itsjudytime
No riittäisköhän tällä erää.

15 kommenttia:

 1. Kiva postaus! On hauskaa tietää, mitä vloggajia toiset seuraavat. Itselläni on videoiden katselu jäänyt joksikin aikaa, mutta eiköhän se buumi sieltä taas kohta iske ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit! : ) Minulla videoiden katseleminen jää selvästi vähemmälle silloin kun tekemistä on paljon, mutta kiireessäkin pyörii usein taustalla jotain youtubesta.. onneksi meiltä naisilta onnistuu niin moneen asiaan keskittyminen yhtäaikaa ; )

   Poista
 2. Halusin vaan kommentoida, että kokeile ihmeessä täysin eläinystävälliseen kosmetiikkaan siirtymistä! Minä olen tarkka siitä, että mitä tuotteita ja merkkejä ostan ja ymmärrän toki sen, että se vaatii aika paljon viitseliäisyyttä. Olet oikeassa todetessasi, että eri yhtiöiden totuudenmukaista eläinkoekantaa on usein vaikea saada selville, mutta harjoittelemalla niiden lausuntoja oppii tulkitsemaan. Yksi hyvä tapa PETA:n listan lisäksi on vaan googlettaa jotain tyyliin "is [yhtiön nimi] cruelty free" ja usein löytyy esim. muiden bloggaajien yhteydenottoja eri yhtiöille ja firmojen vastauksia tiedusteluihin. Laita mulle vaikka viestiä, jos haluat keskustella joskus aiheesta :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! : ) Olen tähän asti ehkä osittain tietoisesti sulkenut silmäni kosmetiikkateollisuuden eläimiin kohdistuvilta kurjuuksilta, mutta se on alkanut lähiaikoina tuntua vaikeammalta, ja hyvä niin. Kiitos vinkistä, minäpä alan googlettelemaan ja metsästämään oikeaa tietoa! Kotimainen Lumene on ollut minulle pitkään yksi iso kysymysmerkki; nettisivuillaan he krjoittavat, ettei tuotteita tai niiden raaka-aineita testata eläimillä, mutta käsittääkseni Lumeneakin myydään Kiinassa, jossa eläinkokeet ovat ehto markkinoille pääsyyn. Sattuisitko sinä tietämään Lumenesta enemmän? : ) Blogisi siirtyy ehdottomasti lukulistalleni!

   Poista
 3. Mulla ei ole valitettavasti ole tietoa Lumenesta, mutta mulla on ihan samat fiilikset siitä. Niiden on pakko tehdä jotain eläinkokeita. Tää koko EU:n eläinkoesäädös, vaikka mahtava suuntaviiva onkin, on niin hämärä, että en oikein tiedä miten päin olisin. En ymmärrä, että miten samat merkit voivat myydä sekä EU:ssa että Kiinassa. En vaan käsitä. Otin yhteyttä Cruelty Free Internationaliinkin tästä aiheesta, mutta nekään ei jostain syystä osanneet selittää sitä mulle. Käskivät vaan ostaa tuotteita, joissa on se leaping bunny-merkki. Tosi turhauttavaa, että kuluttajilta salataan näitä asioita. Tosin mun käsittääkseni samalla järjestöllä on meneillään hanke, jolla yritetään saada lainsäädännöllä kosmetiikkatuotteiden eläinkoehistoria julkiseksi kuluttajille. Jee!

  Sitten on tietysti näitä muita harmaita alueita, kuten vaikka että jos jonkun firman emoyhtiö testaa eläimillä niin mitäs sitten. Minä ajattelen asiaa niin, että on parempi tukea eläinystävällisiä tytäryhtiöitä, koska se eettisen kuluttamisen viesti (toivottavasti) välittyy myös emoyhtiölle sitä kautta. Tämä tosin jakaa ihmisiä paljon. Mitä mieltä sinä olet? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan samaa mieltä! TBS, L'Oréal - ekaa käytän mielelläni. Löytyy PETA:nkin listalta, ja vaikka Lorkku omistajana testaakin eläimillä, koen, että The Body Shopia tukiessani näytän kantani omistavalle emoyhtiölle. Laitoinpa muuten Lumenelle kysymyksen tästä eläinkoeasiasta heidän nettisivujensa kautta pari viikkoa sitten. Kuluttajapalvelu palaa ensi viikolla kesälomalta, saa nähdä saanko ikinä vastausta.

   Myönnän, että suurin vaikeus cruelty free -kosmetiikkaan siirtymisessä minulle on se, että olen toivoton heräteshoppailija. Rakastan mennä kiertelemään kauppoihin, ja usein mukaan tarttuu "jotain uutta kivaa". No usein ne ovat näiltä meidän perus markettimerkeiltä; Lumene, L'Oréal, Myabelline, Rimmel... Niistä luopuminen tuntuu vaikealta, mikä on ihan vain omista tottumuksistani kiinni. Onneksi on iHerbit sun muut, joista suomalaisetkin pääsevät nykyisin käsiksi merkkeihin, joita täällä ei myydä : )

   Poista
  2. Oi, hyvä että laitoit Lumenelle postia. Kerrotko blogissasi tai laita mulle vaikka kommentti, jos tulee vastaus :)!

   Poista
 4. Huh, paljon seurattavaa! :) En ole itse edes yrittänyt löytää videoblogien maailmaan, koska niiden seuraaminen tuntuu jotenkin aikaavievältä. Tekstin voi lukea niin nopeasti kuin nyt lukeekin, mutta videoihin menee aina oma aikansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tässä tosiaan ollut vielä kaikki, keitä seuraan! Kyllähän tekstin lukee nopeammin läpi, mutta teen niin (liian) montaa asiaa aina yhtä aikaa, että video on kiva pyörimässä taustalla :D

   Poista
 5. Jos tilaat GridMonsteria niin ootko jo Ingridin varsinaisen "meikkikanavan" Missglamorazzin tilaaja. Pakko sanoo et on ehottomasti mun lempivloggaja <3 Ja muutama muukin itselleni tuttu vloggaja/bloggaaja tuolta löytyi, sekä muutamaa uutta taidan kirjoituksesi innoittamana käydä vilkaisemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, kyllä! Tarkoituksenani olikin laittaa listalle tuo Missglamorazzi, mutta laitoin vahingossa Ingridin toisen kanavan! Kiitos vinkkauksesta, taidankin vaihtaa tuohon sen meikkikanavan.. : ) Kiva jos löydät näistä uusia seurattavia!

   Poista
 6. Ääks, unohdin kiittää tästä postauksesta, kiitoksia!
  Omia suosikkeja listaltasi on ehdottomasti emilynoel, häntä on jotenkin kaikkein rentouttavinta kuunnella. Huomaan, että tykkään sellasista höpötteleväisistä tyypeistä. Kattelen myös noita informatiivisia ammattilaisia (Wayne Goss, Lisa Eldridge, Pixiwoo), mutta en niin innolla.

  VastaaPoista