5.9.2013

L'Oréal Pure Micellar Cleansing Water VS Bioderma Micelle Solution

Olen käyttänyt Bioderman herkän ihon misellivettä jo hyvän aikaa. Puolisen vuotta sitten törmäsin Ruotsin puolella L'Oréalin vastineeseen, ja huomattavasti pienemmän hintansa vuoksi halusin ottaa kokeiluun Biodermalle haastajan. Nyt kun L'Oréalin puhdistusvettä saa meiltä Suomestakin, on korkea aika tehdä pientä vertailua näistä kahdesta.


Biodermat tulevat pyöreissä pulloissa, jotka sopivat kivasti käteen, mutta varsinkin 500 ml:n pullo vie tilaa. L'Oréalin vesi tulee tehokkaan litteässä, suorakulmaisessa pullossa. Molemmissa on perinteinen, auki taittuva korkki, mutta L'Oréalin korkki sylkee vettä kaataessa mihin sattuu. Älä vaan erehdy puristamaan pulloa lainkaan, muuten todennäköisesti puolet sen sisällöstä on päälläsi. Bioderman pullosta tuotetta tulee ulos siistimmin, ja tietääkseni siihen on erikseen myynnissä myös päältä painettava pumppuannostelija (joista tykkään paljon, hurjan käteviä). L'Oréalin puhdistusveden pakkauskoko on 200 ml, Biodermaa saa 100 ml:n, 250 ml:n sekä 500 ml:n pakkauksissa.


L'Oréal Sublime Soft Pure Micellar Water

L'Oéalin miselliveden sisältö näytti aika ilahduttavalta, ja tuote tuntui lupaavan kaiken mitä Biodermakin. Puhdistusvesi sopii kuivalle ja herkälle iholle ja lupaa kaiken meikin poistamisen ohella rauhoittaa ihoa. Säilyy avaamisen jälkeen kuusi kuukautta.

Kuten mainitsin aiemmin, tuotetta tulee pullosta turhan herkästi ulos. Puhdistustehokkuuskaan ei ole aivan yhtä hyvä kuin Bioderman (lähellä kylläkin). Nämä yhdessä tarkoittavat sitä, ettei riittoisuus ole yhtä hyvä kuin Bioderman - pullo tyhjenee huomattavasti nopeammin! Käytän misellivesiä usein iltaisin kaksoispuhdistuksen ensimmäisenä vaiheena, eli poistan meikit niillä, ja puhdistan ihon sen jälkeen toisella tuotteella. L'Oréalin misellivedellä kostutetulla vanulapulla vielä toisella kerralla meikkiä irtosi melko paljon, kun taas Biodermalla mahdollisen toisen pyyhkäisyn jälkeen vanulappu jää lähes puhtaaksi.

Sublime Soft -sarjan Pure Micellar Water on täysin tuoksuton puhdistustuote ja tuntuu iholla aivan vedeltä. Iho jää raikkaan tuntuiseksi, mutta pelkkää misellivettä en käyttäisi iltaisin kasvojen puhdistamiseen - aamulla kiireessä nämä ovat näppäriä yksinäänkin, kun kasvoilla ei ole yhtä paljon puhdistettavaa.

200 ml:n pullo maksaa Suomessa noin 7 euroa. 

INCI
aqua/water, hexylene glycol, glycerin, poloxamer 184, disodium cocoamphodiacetate, disodium edta, polyaminopropyl biguanide.Bioderma Sensibio H2O (Crealine H2O Solution Micellaire)

Bioderma on ranskalainen apteekkikosmetiikkamerkki, jota ei valitettavasti ainakaan vielä myydä Suomessa. Toivossa on hyvä elää. Kotimaansa lisäksi tätä saa nyt myös esimerkiksi Englannista, jossa tämän tuleminen markkinoille taisi aiheuttaa aikamoisen ryntäyksen kosmetiikkabloggaajien keskuudessa.

Syy, miksi ihastuin aikoinaan Bioderman miselliveteen, oli sen hellävaraisuus ja helppous. Sillä saa kaiken meikin pyyhittyä pois ennen varsinaista kasvojen puhdistamista. Vedenkestävän ripsivärin poistamisesta tällä minulla ei valitettavasti ole kokemusta, koska käytän vain vesiliukoista ripsiväriä. L'Oréalin veden ollessa täysin hajuton ja mauton, Biodermassa on mieto, lääkemäinen haju - ja maku! Huulimeikkiä poistaessa puhdistustuotteen valitettavasti myös yleensä maistaa. Edellisen tavoin Bioderma tuntuu iholla pelkältä vedeltä, ja jättää ihon pehmeäksi. Tällä meikinpoisto käy vikkelämmin kuin L'Oréalin vastaavalla, eikä tuotetta kulu yhtä paljon. Hinta on kuitenkin korkeampi, ja saatavuus Suomeen huono. Säilyy avattuna puolet kauemmin kuin L'Oréalin vesi, eli 12 kuukautta. Hienoisesta hajustaan huolimatta pidän Bioderman sisällöstä enemmän kuin kilpailijansa.

Bioderman puhdistusveden hinta vaihtelee ostopaikan mukaan. Kotimaastaan Ranskasta ostettuna se tulee todennäköisesti edullisimmaksi. Itse olen tilannut esimerkiksi kaksi 250 ml:n pulloa eBaysta reilulla 20 eurolla.

INCI
aqua/water, PEG-6 caprylic/capric glycerides, cucumis sativus (cucumber) fruit extract, mannitol, xylitol, rhamnose, fructooligosaccharides, propylene glycol, disodium edta, cetrimonium bromide.

10 kommenttia:

 1. Bioderma on ihanaa! Ostin viime talvena Pariisista 2 500ml:n pulloa, hintaa taisi yhteensä olla jotain 13€:n paikkeilla. Olen käyttänyt tuotetta samalla tavalla ensimmäisen vaiheen puhdistukseen ja meikit lähtee todella helposti. Nyt kauhukseni toinenkin pullo on jo ylittänyt puolen välin rajan. Onneksi Escentualilta saa tilattua lisää, tosin hinta on reippaasti enemmän kuin Ranskassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa edullista! Harmittaa, että viimeisimmästäkin Ranskan reissustani on jo muutama vuosi enkä silloin tiennyt vielä Biodermasta mitään! En ole vielä tilannut Escentualilta mitään, mutta sieltähän tosiaan Biodermaakin saisi aika siedettävään hintaan : ) Pariisista kävisin sitä kyllä paljon mieluummin hakemassa ; )

   Poista
 2. Mulle tuli just postissa tuota Lorealin puhdistusvettä juurikin tuon testaamisen vuoksi. Bioderma on vaan niin hyvä, että en tiedä onko tuosta minullekaan haastajaksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaa kuulla sunkin kokemuksia sitten tuosta L'Oréalista! Minäkin olen ehtinyt rakastua Biodermaan sen verran pahasti, että syrjäyttämiseen vaaditaan kyllä aika paljon..

   Poista
 3. En oo ikinä oikein tajunnut näiden "vesien" tarkoitusta, mieluummin putsaan suoraa hyvällä putsarilla meikit pois naamalta (silmämeikki on eri asia). Toki jos joku tykkää käyttää ja saa niistä hyötyä niin käyttäkää pois, mulle niillä ei vaan ole merkitystä ollenkaan :)

  hannamaria
  http://hannamariav.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monet pitävätkin näitä misellivesiä lähinnä maskeeraajien käyttöön sopivina pikaputsareina, mutta herkkäihoisena Bioderma toimii minulla meikinpoistajana moitteettomasti. Jos pesen kasvoni vain yhdellä puhdistustuotteella, kasvovedellä kostutettuun vanulappuun jää vielä meikinjämiä. Kun olen ensin poistanut meikit ja sitten vasta puhdistanut ihoni, näin ei käy, ja kasvovesi pääsee toteuttamaan vain tarkoitustaan eli auttamaan palauttamaan ihon happovaipan normaalitilaansa. Oikein tehokkaan puhdistustuotteen kanssa kaksoispuhdistusta tuskin tarvitsee, mutta herkkä ihoni ei valitettavasti sellaisia kestä.

   Poista
 4. Katselin laivalla tuota L'orêalin versiota. Postauksesi jälkeen ihmettelen, miksi en voinut ostaa kokeiluun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi! Onneksi tätä taitaa saada aika helposti nyt Suomestakin, jos tekee mieli kokeilla : )

   Poista
 5. www.escentual.com saa ostettua Biodermaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku oli jo ehtinytkin, Ranskassa hinnat toki halvemmat. :)

   Poista