20.9.2013

Ongelmana silmänympärysiho - väsymys piiloon meikillä

Useimpina päivinä suurin ongelma ihollani ovat tummat silmänaluset. Ihoni ei todellakaan ole tasasävyinen ja täydellinen muiltakaan osin, mutta ohut ja vaalea iho yhdistettynä geneettisesti perittyihin tummiin silmänalusiin on varsinkin huonosti nukuttujen öiden jälkeen toivoton näky. Näihin sinertäviin kehyksiin silmissäni ei auta rautakuurit, ruokavaliomuutokset tai kahdentoista tunnin yöunet, pakko siis vain piilottaa ne.


Tässä kuvassa näkyy käyttämäni kombo, joka on viime aikoina kuulunut rutiineihini silmänympärysihoa meikatessa. Viisi tuotetta (jo ennen ripsiväriä!) pelkästään väsynyttä katsetta piristämään voi kuulostaa paljolta, mutta aikaa tähän ei kovinkaan paljon kulu.
Vasemmalla siis silmänympärysihoni kevyen meikkivoiteen sekä kulmien meikkaamisen jälkeen. Eikä tuo aamu ollut hei edes väsyaamu, eli tummuutta on usein paljon enemmänkin! Oikealla näillä neljällä tuotteella saatu lopputulos. Toki ripsivärillä, rajauksilla ja luomiväreillä katseeseen saa lisää kirkkautta, mutta nyt keskitytään vain ihoon silmien ympärillä.


MAC Pro Longwear Concealer on ehdottomasti paras kokeilemani peitevoide. Kevyt ja helposti levittyvä mutta superpeittävä koostumus, ei keräänny juonteisiin ja pysyy paikallaan aivan koko päivän. Käytän vaaleinta sävyä NC15, joka käy minulle silmänalusten lisäksi peittämään pienet punoitukset ja muut epätasaisuudet muuallakin kasvoilla. Peitevoide tulee pikkuisessa pumppupullossa, joka on muuten kätevä, mutta yhdellä pumppauksella tuotetta tulee turhan paljon. Minulla kesti vähän aikaa oppia ottamaan vain puoli pumppausta ainetta kerralla. Tätä voi käyttää myös meikkivoiteena sekoittamalla yhden pumppauksen päivävoiteeseen, kätevä pienikokoinen tuote matkustaessa. 

MAC-kosmetiikkaa myy Suomessa Helsingin keskustan sekä Turun Stockmann, ja merkin tuotteita voi tilata myös Stockmann Beauty -liikkeisiin. Hinta on muistaakseni noin 20€.


Edellistä Pro Longwear -peitevoidetta voi toki käyttää tasoittamaan myös silmäluomien ihonvärin, mutta minä olen tottunut käyttämään tähän tarkoitukseen MAC Paint Pot -voidemaista luomiväriä/pohjustajaa sävyssä Painterly. Vaikka ylemmästä kuvasta ei ehkä näe, ohuen ja vaalean ihoni takia silmäluomiltani paistaa viehättävästi verisuonia läpi. MAC-tiskin ystävällinen myyjä ehdotti taannoin niiden peittämiseen Painterlya, ja olen ollut tyytyväinen. Purkki ei edes näytä kulumisen merkkejä ahkerasta käytöstä huolimatta! Paint Poteja voi käyttää luomilla yksinään tai pohjustamaan puuterimaisia luomivärejä. Yksinään tai yhdistettynä, nämä pysyvät paikallaan eivätkä keräänny luomivakoon! Hintaa tälläkin on muistaakseni noin 20€.


Kun MAC Pro Longwear -peitevoide on asettunut iholleni, sipaisen silmieni alle L'Oréal Lumi Magique -valokynää. Käytän tätä aivan poskiluun yläpuolelle tuomaan silmien alle valoa, yleensä myös muille kasvojen korkeimmille kohdille (nenänvarsi, kulmaluu, otsan ja leuan keskiosa). Hinta-laatusuhteeltaan hyvä valokynä, jossa on ihan kivasti myös peittävyyttä - on tullut testattua myös yksinään äkkilähtöaamuna. Hinta taitaa olla noin 12€.


Vaalea sisärajaus ei kuulunut rutiineihini vielä vuosi sitten, mutta nykyään teen sen lähes joka päivä alaripsirajaan. Monella turhan kovalta näyttävän valkoisen sijaan käytän vaaleaa beigeä, Rimmelin Scandaleyes Waterproof Kohl Kajal sävyssä Nude on todella hyvä, pehmeä ja kestävä rajauskynä. Varsinkaan helposti vuotavissa silmissä sisärajaukset eivät ikinä kestä yhtä hyvin kuin ripsien ulkopuolelle tehty rajaus, mutta tämä sekä hyvänä vaihtoehtona Isadoran Inliner Kajal sävyssä Blonde kestävät kiitettävän hyvin. Vaalea, lähes ihonvärinen rajaus saa katseen hetkessä kirkkaammaksi, herkästi punoittavat silmäni näyttävät vaalean rajauksen kanssa terveemmiltä! Rimmelin kynästä en valitettavasti ole löytänyt tätä Nude-sävyä Suomesta, omani olen tilannut Asokselta. Isadoran Blonde-kynää sen sijaan saa helposti Suomestakin. Rimmelin Scandaleyes kajalin hinta on Suomessa noin 8€ ja Isadoran Inlinerin hinta noin 10€.


Viimeistelen koko peiteoperaation vielä Lily Lolon Mineral Cover Up -mineraalipeiteaineella, jota siis voi käyttää ihan yksinäänkin, mutta kevyellä kädellä annosteltuna olen todennut tämän hyväksi kiinnityspuuteriksi silmänympärysiholleni. Sävy Blondie on todella vaalea, ja koska silmänaluseni meikkaan astetta vaaleammiksi kuin loput kasvoistani, käytän mielelläni silmieni alueen meikin kiinnittämiseen myös vaaleampaa puuteria. Tämän seuraajaksi olen vähän kaavaillut Bare Mineralsin Well-Rested -puuteria, joten jos jollain sattuu olemaan siitä kokemuksia, kuulisin mielelläni!

Lopuksi vielä swatchit jokaisesta tuotteesta, olkaapa hyvät.
(Ei tuo Lily Lolon Blondie oikeasti ihan valkoista ole, vaikka se kuvassa siltä näyttääkin)

14 kommenttia:

 1. Itse käytän erittäin tummien silmänalusieni (mulla on synnynnäisesti tummemmat kuin teikäläisen...) peittoon samaa valokynää kuin sinä, mutta sekoitan sen Make Up Storen Cover Alliin. Yksinään tuo MUSin peiteaine on liian paksu eikä levity hyvin, mutta sekoitettuna valokynään on peittävyys ja kirkkaus taattu :) Ja samalla levitä sekoituksen pohjustukseksi silmäluomelle asti, joka toimii erittäin hyvin. Suosittelen joskus kokeilemaan!

  hannamaria
  http://hannamariav.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myöskin tuo MUS:n Cover All (Mix ja Blue) mutta ovat kyllä tosiaan aika paksua tavaraa! Olen tykännyt, mutta varsinkin talvea kohti mentäessä tuo MAC:n peitevoide on ihanan kevyen tuntuinen Cover Alliin tahmaisuuteen verrattuna. Täytyypä kokeilla joskus tehdä sekoitus, kiitos vinkistä : )

   Poista
 2. Noni. Tämä oli selkeesti merkki että pitää hamstrata tota MACin peiteainetta syysloman koittaessa! :D aaaah pyhiinvaellus.. *_*

  VastaaPoista
 3. Olipas kiva ja kattava esittely! :) Pakko vielä tiedustella, kuinka hyvin olet saanut kerrostetun peitemeikin kestämään päivän mittaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! : ) Vaikka kerroksia on monta, meikki on pysynyt siistinä iltaan saakka! Suurimman kunnian annan siitä ehdottomasti MAC:n peitevoiteelle, se ansaitsee nimensä ja oikeasti kestää iholla kauan. Todella kevyen puuteroinnin kanssa mikään ei ole lähtenyt kerääntymään pieniin juonteisiin, joita minunkin silmieni alta löytyy... Alasisärajaus (waterline, mikähän on oikea suomen kielen vastine) on ainut, jonka olen yleensä kerran päivässä tehnyt uudestaan - jos olen jaksanut.

   Poista
 4. Mä olisin ikionnellinen jos mun silmänaluset näyttäis tolta ilman meikkiä! :) Tällä iällä alan olla jo kategoriassa peli menetetty, näitä ei enää saa piiloon millään :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Before-kuvassa on sentään kevyt meikkivoide pohjalla JA aamu ei ollut sieltä kurjimmasta päästä ihan silmiänne säästääkseni, totuus on siis usein karumpi ; )

   Poista
 5. Mä tilasin innoissani sen kovasti hehkutetun BM:n well-restedin, mutta pakko sanoa, että itse olin vähän pettynyt. Toivoin sen nimenomaan olevan jenkkivloggareiden perusteella katsetta kirkastava, mutta omalle supervaalealle suomalaisiholleni ei sävy ollut tarpeeksi vaalea tuomaan sitä kirkastavaa vaikutelmaa. :/ Muuten kyllä hyvä tuote ja vähän tummemmalle ihonsävylle toimii varmaan hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tiedosta! Jenkkien suunnalta tulevan hypen vuoksi minäkin olen sitä suunnitellut kokeilevani. Minäkin olen niin vaalea, että ehkä se ei minullakaan kovin kirkastavana sitten toimisi : /

   Poista
 6. Mulla ei ole kauhean tummat silmänaluset. Käytän niille joko tuota ProLongwearia, Maybellinen Fit Me -peiteainetta tai sitten MACin Studio Finishiä. Voin kyllä pelkällä meikkivoiteellakin lähteä ulos. Hyviä tuotteita kyllä olit listannut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fit Me on kyllä loistava hintaisekseen! Sen alle käytän kylläkin sinisyyttä pois taittavaa väriä, esim. MUS:n Cover All Blueta. Kunpa pelkkä meikkivoide riittäisi minullekin.. : )

   Poista