19.11.2013

Denova Pro -duo

Sain Denovan Pron maahantuojalta (Face Helsinki) testattavakseni yö- ja päivävoiteen jo muutama kuukausi sitten. Nyt kun molemmat alkavat olla lopuillaan, on korkea aika kirjoittaa voiteista pientä arvostelua!

Denova Pro on puolalainen hoitolamerkki, jota saa nykyään jo yli 400 suomalaisesta kauneushoitolasta. Tuotteissa käytetään paljon luonnollisia ainesosia ja mahdollisimman vähän säilöviä aineita. Ilokseni tuotteita ei myöskään testata eläimillä. Eri ihotyypeille on omat sarjansa, ja mikä parasta opiskelijan kukkarolle; kaikki merkin kotihoitotuotteet maksavat alle 20 euroa! Lähimmän Denova Pro -tuotteita myyvän kauneushoitolasi löydät esimerkiksi täältä.

Minulla on herkkä sekaiho; kesäisin rasvoittuvampi, talvisin paikoin hyvinkin kuiva. Poskipäilläni on hieman couperosaa. Denova Pron ihonhoitosarjat eivät olleet minulle ennestään tuttuja, ja ihotyyppini perusteella minulle ehdotettiin yövoidetta pinkeillä teksteillä kulkevasta couperosaihon sarjasta sekä päivävoidetta vihrein tekstein merkitystä rasvoittuvan ja sekaihon sarjasta. 


Couperosaihon yövoide tulee 50 ml:n purkissa. Käytän aina spaattelia avoimissa purkeissa olevien voiteiden ottamiseen, ettei sekaan kulkeudu mitään sinne kuulumatonta. Voide on ollut päivittäisessä käytössäni nyt yli kaksi kuukautta ja alkaa olla lopuillaan. Uusi tekisi mieli hankkia heti perään, mikä ehkä kertoo, että menin ja ihastuin tähän yövoiteeseen!

Maahantuojan nettisivujen mukaan voide "vahvistaa hiusverisuonien seinämiä, vähentää hiusverisuonien katkeilua, aktivoi ihon uudistumista, ravitsee ja kosteuttaa ihoa, rauhoittaa tehokkaasti ihoärsytystä". Vaikuttavina aineina voiteessa ovat C-vitamiini, E-vitamiini, provitamiini B5 (D-pantenoli), lehmusuute, hevoskastanjauute sekä sypressiuute.Yövoide on koostumukseltaan kevyehköä ja imeytyy nopeasti jättäen ihon pehmeäksi ja kosteutetuksi aamuun asti. Punoitukseen saa nopean avun; (liian) lämpimän suihkun jälkeen ihoni huutaa apua, ja tällä olen saanut sen rauhoittumaan nopeasti. Harmi, etten huomannut ottaa kuvaa ihoni kunnosta ennen Denovan Pron voiteen käyttöön ottamista sekä sen jälkeen, mutta näin jälkikäteen silmämääräisesti katsoen koen ihoni jopa hieman vahvistuneen. Talven tullessa couperosaläikät poskipäilläni alkavat vihotella joka vuosi, mutta tänä syksynä pahin punoitus on tullut vain saunomisen jälkeen. Käytän ihoa suojaavaa voidetta "ääriolosuhteissa" eli saunassa ja kovalla pakkasella ulkoillessa, mutta ohut, vaalea ihoni paistaa pirteän punaisena vaikka mitä tekisi. Jos jollakin siis on ihan lyömättömiä vinkkejä couperosaihon hoitoon, haluan ehdottomasti kuulla!

Epäilin kevyehkön yövoiteen kosteutustehojen riittävyyttä kuivuuteen taipuvaiselle iholleni, mutta huoleni osoittautuivat turhiksi. Olen tottunut kuorruttamaan ihoni iltaisin paksuilla voiteilla, koska haluan ihoni tuntuvan superkosteutetulta vielä aamullakin. Vaikka Denova Pron voide imeytyi melko nopeasti, se piti ihon pehmeänä yön yli. Tuoksu on hyvin raikas ja mieto, varmasti suurimman osan mielestä miellyttävä. Hinta-laatusuhteeltaan erinomainen, suojaava yövoide punoitukseen taipuvaiselle iholle.


Koska sekaihoni alkaa kiiltelemään iltapäivällä t-alueelta eikä meikki tunnu millään pysyvän iholla yhtä hyvin juuri niiltä kohdin, päädyimme rasvoittuvan ja sekaihon normalisoivaan päivävoiteeseen. Tämä mattavoide tulee kätevässä 60 ml:n tuubissa, josta oikean määrän annosteleminen on helppoa. 

Maahantuojan nettisivujen mukaan voide "hillitsee näkyvästi talin liikatuotantoa ja vähentää kiiltoa - tuloksena mattapintainen iho, kosteuttaa intensiivisesti, neutralisoi vapaita radikaaleja ja suojaa ihoa UV-säteilyltä". Vaikuttavina aineina voiteessa ovat E-vitamiini, provitamiini B5 (D-pantenoli), fotostabiili UV-suoja, muunneltu tärkkelys, maitoproteiini sekä allantoiini.Nimestään huolimatta uskallan suositella tätä voidetta myös normaali-ihoisille, koin tämän nimittäin aivan mahtavaksi meikinalusvoiteeksi, jonka jälkeen en tarvinnut pohjustajaakaan meikkivoiteen alle kestävän pohjan aikaansaamiseksi! Odotin hyvin geelimäistä, kevyttä voidetta, mutta tämä olikin yllättävän täyteläistä. Voidetta levittäessä tuntu on aavistuksen rasvainen ja iho ilahduttavan kosteutetun tuntuinen. Kun voidetta hieroo hetken ihoon, tuntu muuttuu; ihon pinnasta tulee samettisen tuntuinen ja pehmeä, minkä ansiosta meikin levitys nopeastikin levityksen jälkeen onnistuu vaivatta. Meikkipohjani kesti lähes muuttumattomana yhtä kauan kuin mattapintaa lupaavien pohjustajien kanssa, joten mainio 2in1-voide siis!

Vaikka ihoni on alkanut kuivua talvea kohden, olen käyttänyt mattapäivävoidetta aina, kun olen halunnut meikkini kestävän kauemmin. Mattapinnan antavasta koostumuksesta huolimatta voide kosteuttaa tehokkaasti, minkä ansiosta kuivat kohdat kasvoissa eivät korostu ikävästi meikatessa. Kuivaihoiset kohtalontoverini ainakin tietävät mistä on kyse; meikkipuuteri ja talvi eivät todellakaan ole toimiva yhdistelmä meille kaikille, huh sitä hilseilevä iho -efektiä! Voiteessa on edellisen yövoiteen tavoin raikas ja mieto tuoksu, minun nenääni ainakin oikein miellyttävä. Mainio voide kiireisiin aamuihin kun kasvovoiteen imeytymistä ei ole aikaa odotella ja pohjasta haluaa kestävän. Ihon kiiltelystä kärsiville suosittelen lämpimästi.

- tuotteet saatu blogin kautta -

2 kommenttia:

  1. Minulta tulee myös kohtapuoleen vastaavien tuotteitten arvio. Ziajan suklaasarjasta olen jo kertonut. IHANAA!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa, täytyy käydä kurkkimassa! : ) Suklaantuoksuiset Ziajat ovat aivan älyttömän herkullisen tuoksuisia, melkein tekis mieli maistaa!

      Poista