3.2.2014

Herbina Fresh Virkistävä puhdistusgeeli & kasvovesi

Sain Berneriltä jo syksyllä testattavakseni tämän raikkaan Herbina-kaksikon. Koska tuotteet ovat suunnattu rasvoittuvalle ja sekaiholle, jätin ne suosiolla talvitauolle ihoni muuttuessa joka vuosi kuivemmaksi talvipakkasten saapuessa. Onneksi ehdin käyttää näitä ahkerasti syksyllä, ja keväällä varmasti tartun näihin uudestaan. Pakkauksissa luvataan tuotteiden säilyvän hyvänä vähintään vuoden avaamisesta, ei siis hätää.


Herbina Fresh Virkistävä puhdistusgeeli sekä kasvovesi sisältävät molemmat karviais- ja mustaherukkauutteita, ja tuoksuvat ihastuttavan raikkailta. Nämä plus kylmällä vedellä huuhtelu, niin viimeistään aamuisen kasvojenpesun aikana herää uuteen päivään! Sarjan tuotteet lupaavat tasapainottaa, virkistää ja suojata ihoa sitä kuivattamatta. Kuten jo mainitsin, talveksi kuivuvalle sekaiholleni nämä ovat turhan tujua tavaraa, mutta muina vuodenaikoina koen nämä oikein toimiviksi putsareiksi - ja niin pieneen hintaan!


Herbinan tuotteet ovat saatavilla lähes kaikissa päivittäistavarakaupoissa, ja näiden molempien tuotteiden suositushinta on 5,50€. Nuorelle, rasvoittuvaisuuteen taipuvaiselle iholle kokeilemisen arvoisia. Pidän siitä, että Herbina myy Suomessa suomalaisille kehitettyjä, suht simppeleistä raaka-aineista valmistettuja kosmetiikkatuotteita myös luonnosta löytyviä, kaunistavia raaka-aineita hyödyntäen. Helppo saatavuus ja edulliset hinnat ovat tietenkin plussaa. Herbinan pakkaukset eivät aina ole vetäneet minua puoleensa, mutta näiden pirteästä ulkonäöstä tykkään. Irti kierrettävät korkit tosin tuntuvat kömpelöiltä, toinen ehti jo hetkeksi hukkua kylppärin nurkkaan. Taittokansi ja pumppupakkaus ovat päivittäisessä käytössä olevien kosmetiikkatuotteiden kohdalla enemmän mieleeni.


Virkistävä puhdistusgeeli lupaa puhdistaa iholta sekä meikin että epäpuhtaudet, mutta minä olen käyttänyt tämänkin kanssa meikinpoistoon erikseen esimerkiksi misellivettä. Tuoteperheen ominaisuuksissa mainitaan hoitavuus, kosteuttavuus, ravitsevuus sekä virkistävyys. Kahta ensimmäistä en herkällä sekaihollani huomannut; geeli tuntui todella pesevältä, ja mitä kylmemmäksi ilma meni, sitä kuivattavammalta tällä peseminen tuntui. Kosteuttaminen piti tehdä heti ja huolella. Aion kokeilla (ja raportoida) mitä ihoni tuumaa tästä keväällä ja kesällä. Talvella käyttäisin näitä vain, jos omistaisin kovin rasvoittuvan ihon. Geeliä neuvotaan hieromaan kostutetulle iholle. Meikinpoiston jälkeen kastelen kasvot ja hieron geelin pyörivin liikkein kasvojen ja kaulan iholle ja huuhtelen. Iho jää todella puhtaan tuntuiseksi, mutta ei nihkeän puhtaaksi. Esimerkiksi Cliniquen Rinse-Off Foaming Cleanser edustaa minulle sitä superpestyä, nihkeää tunnetta, jota en yleensä kasvoputsareilta kaipaa. Tiedättehän, sellainen supersaippuainen pesu? Annostelun kanssa minulla oli aluksi vaikeuksia: geeli on todella riittoisaa, eikä sitä tarvitse kuin pienen määrän koko kasvojen pesuun. Kaadoin kädelle monena päivänä liikaa ennenkuin opin! Odotin veden kanssa vaahtoavaksi muuttuvaa geeliä INCI:ssä kolmantena olevan sodium laureth sulfaten vuoksi, mutta geeli ainoastaan notkistui veden kanssa kasvoilla. 


Virkistävä kasvovesi viimeistelee raikkaan puhdistuksen. Perinteinen alkoholipitoinen kasvovesi lupaa ihohuokosten puhdistuksen lisäksi myös rauhoittaa ihoa sen sisältämän allantoiinin avulla. Tässä oli puhdistusgeelin tapaan raikas tuoksu ja ihoa virkistävää ja suojaavaa karviais- ja mustaherkukkauutetta. Oletin tämän olevan kuivattavampaa kuin mitä se osoittautui olevan, talvikäyttöön näin alkoholipitoinen kasvovesi ei kuitenkaan minun iholleni sovi. Kasvovesihän siis auttaa palauttamaan ihon pinnan happovaipan nopeammin normaalitilaansa puhdistuksen jälkeen, alkoholi supistaa ihohuokosia. Iho oli valmis kosteusvoiteelle, näiden kahden jälkeen tosin tarvitsin tehokkaasti kosteuttavan voiteen päiväkäyttöönkin. Sain testattavakseni myös samaan sarjaan kuuluvan mattageelivoiteen, mutta sen otan kokeiluun vasta talven tuoman kuivuuden kadottua kasvoiltani.

- Postauksen tuotteet saatu blogin kautta -

4 kommenttia:

 1. Herbinasta tulee itselleni niin mieleen lapsuus ja nuoruus. Aikuisiällä on tullut käytettyä pari Herbinan päivävoidetuubia loppuun, tosi hyvä hinta/laatusuhde. Kivoja perustuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinta/laatusuhde näissä tosiaan on kohdallaan! Minä en taida olla kokeillut ainuttakaan kasvovoidetta Herbinalta - vielä. Tuo mattageelivoide tosiaan odottelee kevättä ja t-alueeni kiillon paluuta..

   Poista
 2. Herbinasta tulee mullekin mieleen nuoruus (no, tarkemmin teini-ikä) :) Tais olla ensimmäisiä putsareita joita käytin. Sopii mielestäni juurikin ihonhoitoa aloittelevalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun aloin miettiä, niin minäkin taisin joskus yläasteella (ehkä jo ala-asteella?) käyttää Herbinan putsareita! Äidin kanssa ruokakaupassa käydessä vaadin saada niitä : )

   Poista