21.2.2014

L'Oréal Nude Magique Eau de Teint


Tilasin joskus joulunaikaan ihan mielenkiinnosta kokeiluun FeelUniquesta L'Oréalin uuden meikkivoiteen, joka on vilahdellut jenkkibloggaajien teksteissä ja videoissa, mutta johon en ainakaan vielä ole törmännyt Suomessa. Kyseessä on "liquid to powder" -meikkivoide, eli nestemäinen voide, joka muuttuu iholle levitettäessä puuterimaiseksi.


Valitsin luonnollisesti vaaleimman tarjolla olevan sävyn, 100 Porcelaine. No ei ollut vaalea! Ihan en ymmärrä Eau de Teintin sävyvalikoimaa, L'Oréalin muista meikkivoiteista olen aina löytänyt tarpeaksi vaalean. Vähän aikaa sitten hehkuttamaani True Matchin N1:een verrattuna 100 on vähintään kaksi astetta tummempi ja huomattavasti lämpimämmän sävyinen! Olisi kiva nähdä, kuinka oranssi tästä seuraava eli 110 Warm Ivory on.


Pikkuisessa, kierrekorkillisessa lasipullossa on 20 ml meikkivoidetta yleisen 30 ml:n sijaan.  Kuten alla olevasta kuvasta näkee, ohjeena on ensin ravistaa pulloa ja sen jälkeen pullon suun tukkien kaataa sitä sormelle. Pumppupulloista ja tuubeista tykkäävänä tämä ei tunnu kovin hygieeniseltä. Lisäksi tuon kallistusrituaalin sormen kanssa saa tehdä aika monta kertaa. Kokeilin myös kaataa pullosta suoraan kämmenselälle, mutta ei, ei toimi. Tämä on lähes vettä, ja sain aikaan vain sotkun.

Nude Magique Eau de Teint sisältää suojakertoimen 18 ja lupaa veden keveyden ja raikkauden, joka muuttuu iholla silkkiseksi tuntuen luonnolliselta ja siltä, kuin meikkiä ei olisi iholla lainkaan. Tämän luvataan myös olevan ihohuokosia tukkimaton antaen luonnollisen ja huomaamattoman peittävyyden. 


Kuulun niihin nuuskijoihin, joiden on ihan ensiksi pakko haistaa uutta kosmetiikkatuotetta. Tätä ei olisi kannattanu! Melkein nous päähän - haisee siis aika puhtaasti alkoholilta. Kun pullossa vielä lukee caution: flammable until dry, on aika helppo arvata mihin se kosteuden haihtuminen ja puuterimaiseksi iholla muuttuminen perustuu. En tosin tiedä, pystyykö tämänkaltaisia voiteita tekemään muilla keinoin.

Lupaustensa mukaisesti Eau de Teint tuntuu jo heti levittäessä todella silkkiseltä ja kevyeltä. Levitin tämän kasvoille suosiolla sormin, se tuntui kätevimmältä. Voide levittyi vaivattomasti ja häivyttäminen oli helppoa. Peittävyys on hyvin kevyt, nenänympärykseni ja muut punoittavat kohdat kasvoissa kaipasivat kipeästi peitevoidetta tämän meikkivoiteen lisäksi. En edes yrittänyt kerrostaa, sillä huomasin heti mikä tämän voiteen kohdalla on suurin miinus minulle; puuterimaisen lopputuloksen lupaavat voiteet lähes aina korostavat ihon kuivia kohtia, niin tämäkin. Puuterointi jäi suosiolla tekemättä, jo ilman sitä lopputulos oli liiankin matta minun makuuni. Pidän kyllä kevyesti peittävistä meikkivoiteista, mutta haluan ihon pinnan jäävän kuulaaksi ja raikkaaksi, en tunkkaisen mataksi. Liian oranssi sävy sekä mattapinta tarkoittavat kuitenkin, että kesällä tämä voisi toimia minullakin. En tiedä olisiko esimerkiksi irtopuuterilla kiinnittäminen auttanut pysyvyydessä, mutta meikkini ei säilynyt  kauniina iltaan asti ja kului iholta epätasaisesti.

Älkää ihmetelkö meikkaamattomina surkeannäköisiä kulmakarvojani. Olen pitänyt taukoa kulmien kestovärjäilystä, koska a) ruskean sekaan sekoittamaani harmaata Refectociliä ei tunnu löytyvän enää mistään ja b) olen luultavasti herkistynyt nyt myös joillekin ruskeissa hiusväreissä käytettäville aineille, enkä tiedä mille. Kun viime kerrasta on aikaa, ei tekis mieli tehdä kokeiluja silmien lähelle.

Tässä tapauksessa kuvat valehtelevat suosien meikkivoidetta, johon en niinkään ihastunut; sävyhän näyttää ihan sopivalta! Kesäisin ihon sävyni on yleensä tasaisempi ja atopian tuoma kuivuuskin vähenee huomattavasti, joten otan tämän tällä hetkellä turhan tumman voiteen todennäköisesti vasta silloin uuteen testaukseen - tämän shottipullon kun luvataan säilyvänkin vähintään pari vuotta avaamisesta...


8 kommenttia:

 1. Tuli ihan mieleen yksi mun yläasteen meikkivoiteista, kun Maybellinellä oli vastaava. Joku Powder Magic tms. Vihasin sitä. : D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aikasemmin ainoastaan parin testerin verran kokeillut näitä tällasia "liquid to powder" -voiteita, enkä kyllä oikein ole syttynyt : P Kuivuuteen taipuvaisesta ihosta tuntuu AINA tulevan tosi samea ja eloton, ja kun en muutenkaan suosi täysmattasta pohjaa.. Mulla ei ole minkäänlaista muistikuvaa Maybellinen vastaavasta!

   Poista
 2. Kuulostaa aika epäkätevältä ihan jo koostumuksensa takia. :D

  En muuten suosittele kulmien tai ripsien värjäämistä jos kerran olet saanut oireita hiusväreistä tai ripsi- ja kulmaväreistä. Nuo värit nimittäin sisältävät ihan samoja aineita kuin hiusväritkin. Eikä oikeastaan ole väliä onko väri tumma vai vaalea, samoja myrkkyjä niissä on. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä se kyllä olikin! En ihastunut.

   Joo, oonkin vähän arvellut, että mun värjäilyt taitaa jäädä tähän. Kulmia värjätessä en ole saanut koskaan reaktiota, mutta kauhee kun päänahka kutisi ja kirveli kun erehdyin kerran pistämään päähän kaupan hiusvärin : ( On siis aika hyvä todennäköisyys reagoida myös kulmaväristä! Kyllähän mä kulmien meikkaamisella ja päänahasta irti jäävillä raidoillakin pärjään! : )

   Poista
 3. Onpa ikävää että vaaleinkin sävy oli noin tumma! :( Muuten kuulostaa todella kiinnostavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri kyllä yllätti! Jos tämä tuodaan myös Suomen markkinoille, ei ainakaan tuo Feeluniquesta löytyvä sävyvalikoima tule toimimaan, täällä ollaan niin vaaleita ja niin punapohjaisia.. Googlettelemalla löytyvien kuvien perusteella kun tuo 100 on oikeasti vaalein ja viilein, ja minulla se näytti oranssilta : / Voisin kyllä kuvitella mattapinnan jättävistä voiteista pitävien tykästyvän tähän, jos sävy osuu kohdilleen ja kevyt peittävyys riittää - eikä vetisen koostumuksen kanssa leikkiminen ole ongelma : P

   Poista
 4. Shottipullo, hihi :D Sun kulmakarvat on kuule kauniit, mä aina kadehdin niitä! Tosi ikävää kyllä jos olet allergisoitunut värille :/ Olisko missään nettikaupassa sitä harmaata väriä? Mäkin sain tilata jostain verkkokampaajakaupasta ku halusin Refectocilin punaista kulmaväriä. En ole sitä muuten vieläkään korkannut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se tuosta minipullosta ekana tuli mieleen hajunsa takia : D
   Voi kiitos, ei näissä harvoissa ja ärsyttävän blondeissa kulmissa ole kyllä kadehdittavaa! Luulen, etten uskalla enää värjäillä ollenkaan, pakko kai tyytyä meikkaamiseen, joka ei sinänsä mua haittaa, mutta olisi kiva näyttää ihmiseltä myös ilman meikkiä : P Vaaleiden harmaanruskeiden ja juuri noitten punaisten kulmavärien ja -meikkien löytäminen tuntuu olevan ihmeellisen vaikeaa! Lämpimän sävyisiä ruskeita kyllä löytyy vaikka kuinka paljon!

   Poista