22.7.2014

Olisin pärjännyt ilmankin

Aina sitä ei vaan ole kovin fiksu shoppailija. 


Olen viimeisten parin vuoden aikana parantanut shoppailutapojani huomattavasti, enkä enää ostele päättömästi asioita vain, koska ne ovat kivoja. Jos joudun kaupassa tekemästä pohdinnastani huolimatta kotona toteamaan tehneeni hutiostoksen, lentää tuote aika nopeasti eteenpäin-koriin. Käyn tuon korin aina välillä läpi ja katson olenko muuttanut minkään tuotteen kohdalla mieltäni - harvoin olen. Korin tuotteista harvat avaamattomat lähtevät myyntiin, suurin osa äidille, kavereille ja muille kosmetiikkabloggaajille testattavaksi. Kuka nyt mitäkin sattuu huolimaan. 

Tästä tehokkaasta tavaran kierrättämisestä (jota tapahtuu muuten yhtä usein myös vaatteiden kohdalla) huolimatta kosmetiikkajemmoistani löytyy myös tuotteita, jotka olisin rehellisesti sanottuna voinut jättää ostamatta, mutta siellä ne vaan yhä majailevat. Halusin esitellä neljä sellaista tuotetta, jotka eivät ole tuohon eteenpäin-koriin koskaan päätyneet, vaikka olisivat ehkä joutaneetkin.


NYX Nude on Nude -paletti näyttää kätevältä. Paljon neutraaleja luomivärisävyjä ja erillisessä alalokerossa huulipunia ja -kiiltoja, jotka eivät pääse sotkeutumaan luomiväreihin. En voi sietää paletteja, joissa jauhoisen luomivärin vieressä on huulikiiltonappi keräämässä varisevan luomiväripölyn. Olen tasan swatchannut Nude on Nude -paletin värit kerran kädelleni. Muovinen ja koliseva pakkaus tuntuu tosi halvalta, ainakin yhdessä suomalaisessa nettikaupassahan tätä myydään noin 40 €:n hintaan. Jätä ostamatta, samalla hinnalla saa parempaakin. Osa luomiväreistä on ihan hyväntuntuisia, mutta osa kamalan kuivia ja jauhoisia. Huulipunia ja -kiiltoja sisältävä osasto tuntuu tosi turhalta. Lupaan olla ostamatta nappimuodossa olevia huulipunia enää ikinä! NYX:ltä löytyy niin monia hyviä tuotteita, että tämä paletti tuntuu melkein häpeältä koko merkille. Tuli ihan mieleen ne lapsille tehdyt, metrin päähän muovilta haisevat "meikkipaletit"!

Fudgen Paint Boxin sävysä Purple Haze ostin keväällä suunnitellessani jotain minulle aivan ennenkuulumatonta - jonkin muun kuin vaalean (tai vaaleanruskean) värin laittamista hiuksiini! Haaveilin latvoihin maalatuista violeteista balayage-raidoista, mutta kun joka hitsin tuutista tuli niitä ponitukkia, lopahti innostus omaankin väri-ilotteluun. Paint Box on pysynyt avaamattomana, mutta silti hyllyssä.


Vichyn Dermablend-meikkivoiteesta olen oikeasti tykännyt, ja on se tainnut näkyä kuukauden käytetyimmissäkin. Saman sarjan peitevoidetta on sen sijaan käytetty yksi, eikunhei, sentään kaksi kertaa! Vaalein sävy on kaikkea muuta kuin vaalea, ja olen odotellut visusti varjossa pysytellen maagisesti tapahtuvaa ihonsävyni tummumista. Puikon peittokyky on kyllä hyvä, mutta millonhan tajuaisin, että pysyn vaaleana jopa itseruskettavia käyttäessäni...


Illamasquan Cream Foundation -meikkivoiteen sävyssä CF 15 ostin onneksi alesta, kyseessä kun ei kuitenkaan ole ihan kaikista edullisin merkki. Tämän kohdalla värivalinta meni toisella tavalla pieleen. Enpä tajunnut merkiltä löytyvän ihan superhypervaaleitakin meikkipohjia, joten kuvittelin CF15:n sopivan minulle. No sopiihan se, mutta vain korostusvoiteeksi. Poskipäille, silmien alle ja nenän varteen tämä toimii hyvin varjostusvärin kaverina kolmiulotteisuutta tuomaan, mutta jostain syystä olen ollut äärimmäisen laiska tämän kanssa ja unohtanut koko voiteen pitkäksi aikaa. Tiedostaminen ja myöntäminen on jo hyvä alku, eikö se niin ollut? Ehkä nyt osaan ottaa tämän tehokäyttöön ja ehkäisen sen eteenpäin-koriin joutumisen! Tämä ansaitsee enemmän!

Minkä tuotteen myönnät majailevan jemmoissasi olemattomalla käytöllä? Luovutko turhista helposti?

12 kommenttia:

 1. Mä päädyin myös myymään tuon Illamassquani. En koskaan muista mitään korostustuotteita, ja niitä on muutenkin jo useampi. Onneksi sai uuden hyvän kodin! Mä en myöskään lämpene paletissa oleville huulituotteille. Olen suurimmasta osasta luopunut, yksi Cliniquen huulipunapaletti tuolta vielä löytyy jossa on kivat sävyt. Mutta eipä tule käytettyä, on niin hankala olevinaan vaikka puikostakin useimmiten siveltimellä punaa laitan. Höö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä päätin antaa Illamasqualle vielä mahdollisuuden, toivottavasti tajuaisin alkaa käyttää sitä! Hauskaa kyllä, että minäkin käytän varsinkin tummien huulipunien kanssa sivellintä, mutta puikosta punaa on muka sata kertaa helpompaa ottaa kuin paletista ; )

   Poista
 2. Tuota NYXin Nude on Nude -palettia en ole onneksi edes himoinnut :D Ilman tuota huulipuna/kiilto-osastoa paletti näyttäisi ehkä vähän laadukkaammalta. Nyt se näyttää aika halpis-tuotteelta. Ennen en raaskinut luopua hutiostoista heti, vaan mietin aina, että kyllä se vielä jossain vaiheessa käyttöön pääsee. Nyt kuitenkin annan tuotteen heti eteenpäin, jos ensimmäisen kokeilun jälkeen tiedän, ettei tuote sovi mulle enkä käytä sitä. Muut ovat kyllä aina kovin ilahtuneita, kun saavat jotain uutta :) Hutiostoillakin voi siis helposti ilahduttaa toista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NYX:n paletti kieltämättä jopa näyttää aika "halvalta" : / Toi on ihan totta, minäkin pistän nykyään aika nopeasti tavaraa eteenpäin, koska muuten moni tuote ehtisi pilaantua itselläni käyttämättömänä kun kaverilla se voisi oikeasti olla käytössä!

   Poista
 3. Luovun kyllä helposti. Täältäkin löytyy tuotteita, joita on vain käytetty pari kertaa. Yleensä ne on meikkivoiteita, joista en ole pitänytkään tai luomivärejä, joita tulee varsinkin kesällä käytettyä harvemmin, varsinkin kuumina päivinä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meikkivoiteet on oikea murheenkryyni! Etsin koko ajan sitä täydellistä, ja hutiostoksia kieltämättä tulee..

   Poista
 4. Yhdessä vaiheessa tuli hamstrattua huuto.netistä luomiväripaletteja vähän turhankin paljon. Nyt jemmoissa pyörii mm. pari Diorin viisikkoa ja ainakin yksi Elizabeth Ardenin ja Estee Lauderin paletti jotakuinkin turhina. Kaikki sarjassamme "ihan kivoja" ja aina välillä niitä tulee käytettyäkin, mutta mitään intohimoa ne eivät herätä :D Pitäisi pistää kiertoon, kun vaan jaksais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita "ihan kivoja" kerääntyy kaappeihin tosi helposti! Silloin tällöin kun niitä käyttelee, ei luopuminen tunnu oikealta, mutta todellisuudessa niiden katoamista tuskin edes huomaisi tai muistaisi :D Kannattaa vaikka kokeilla laittaa tavaraa pariksi kuukaudeksi sivuun - jos jotain oikeasti kaipaa takaisin, sen voi hyvällä omallatunnolla pitää ;)

   Poista
 5. Mulla on vaatehuoneessa kassillinen kaikkea sellaista kosmea jota en käytä enkä tule käyttämäänkään. Jakelen niitä eteenpäin, arvon pois blogissa tai otan miitteihin mukaan vaihtotoreihin :) Hajuvesistä olen ajatellut pitää kirppiksen blogissa jossain kohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kosmetiikankin kanssa vaihtarit ja kirppistely oikeasti kannattaa! :) Käyttämättä jääneet purkit varmasti ilahduttavat toisia enemmän kuin niiden jemmailu kotona.. Sitten on ihan erikseen tämä käytetyn, ikivanhan kosmetiikan kaupustelu kirppareilla, mistä sinä ootkin saanut otettua kammottavia todisteita :D

   Poista
 6. Minäkin olen alkanut luopua turhista kosmetiikkatuotteista helpommin. Siitä saa niin hyvän mielen, kun voi antaa jollekin toiselle hänelle mieluisan tuotteen, joka on itselle jäänyt turhaksi. Joiskus annan vähän liiankin innokkaasti tavaraa eteenpäin, ja kadun sitten myöhemmin.

  Tuo NYXin paletti on juuri sellainen, johon olisin pari vuotta sitten haksahtanut. Nykyään minäkin olen luvannut itselleni, etten osta huulimeikkejä napeissa. Sleekillä olisi yksi, jossa on ihan täydelliset sävyt, mutta kun tiedän, ettei sitä tulisi käytettyä. Tulee kyllä hyvä fiilis, kun tajuaa jättäneensä ostamatta jotain, mitä olisi myöhemmin katunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on kerran käynyt niin, että annoin pois tuotteen, jota olisin vähän ajan päästä kaivannut takaisin.. Onneksi yleensä en edes muista omistaneeni niitä purkkeja, jotka olen laittanut eteenpäin! Ja sillä tosiaan voi ilahduttaa muita, mikä tuntuu itestäkin ihanalta. Esimerkiksi äitini ei ole mikään kova shoppailija ja on iloinen kun kannan sille purkkeja ja neuvon niiden kanssa :)

   Poista