18.8.2014

DIY kynsilakanpoistopurkki

Kynsilakan poistamisesta purkissa dippaamalla tuli suosittua viimeistään siinä vaiheessa, kun oman versionsa purkeista toivat kauppoihin tunnetut brändit kuten Maybelline ja Lumene. Minä ihastuin alkukesällä Dermosilin dip-in kynsilakanpoistoaineeseen ja kun huomasin purkin sisällä olevaa hajutonta(!) kynsilakanpoistoainetta myytävän myös perinteisessä purkissa ovelasti varpaiden kynsille tarkoitettuna, laitoin heti pari purkkia tilaukseen.


Netistä löytyy varmasti satoja ideoita oman poistopurkin tekemiseen, minut tähän yllytti Gemman postaus, jonka luin keväällä. Nyt kun sain käsiini hajutonta kynsilakanpoistoainettakin, oli pakko kokeilla! Purkin askartelemiseen ei tarvitse kuin lasipurkin (tiiviillä kannella), pesusientä, sakset sekä kynsilakanpoistoainetta. Plus mahdolliset koristelutarvikkeet, jos tuotoksestaan haluaa nätimmän.


Leikkasin noin 0,50€ maksaneen pesusienen ensin kahtia ja sen jälkeen valkoisen, karheamman pinnan pois. Jäljelle jääneen palan muotoilin saksilla suunnilleen pyöreäksi, tökkäsin purkin pohjalle ja tein saksilla keskelle reiän rastin muotoon ihan pohjaan asti. Kynsilakanpoistoainetta kaadoin ihan vaan silmämääräisesti sen verran, että sieni vaikutti kostuneen kokonaan. Pesusienen palaseni on korkeudeltaan vain noin 2/3 purkin korkeudesta, kuten alimmaisesta kuvasta näkee, mutta se ei haittaa; kynnen mitta mahtuu helposti sienen sisään eikä kynsilakanpoistoainetta tarvitse imeyttää turhan suurelle alueelle eli yhtä paljon, kuin jos sieni olisi koko purkin kokoinen.


Lopuksi purkin voi tietenkin koristella nauhoilla, tarroilla, maaleilla, ihan millä vaan. Minä tyydyin yksinkertaiseen dymo-tarraamiseen. Valmis!

Niin että toimiko DIY-versio yhtä hyvin kuin kaupasta ostettu? Kyllä, mutta halpissieneni häviää käyttömukavuudessa. Perinteinen pesusieni kun on huokoisempaa ja karheampaa kuin monissa purkeissa käytetty vaahtomuovi. Seuraavaan purkkiin etsin siis laadukkaampaa sientä! Mistä päästäänkin siihen hintapuoleen. Lasipurkki maksoi kaupassa euron (monien varastoista löytyy pikkupurkkeja ennestään ja kirpputoreilta näitä saattaa löytää puoli-ilmaiseksi), pesusienen puolikkaalle hintaa tulee 25 senttiä ja 100 ml:n kynsilakanpoistoaine maksoi 5,50€ ja arvelisin pullosta kuluneen ehkä neljäsosan. Kun sieni alkaa olla täynnä vanhoja lakkoja ja teho heiketä, voi sisään tökätä uuden palasen ja kaataa päälle lisää kynsilakanpoistoainetta. Helppoa!

Onko joku muukin jo innostunut askertelemaan omia purkkeja? Haluan nähdä!

21 kommenttia:

 1. Onpa söpö tekele! :D itse en jaksaisi varmaan vääntää tällaista, mutta tosi kiva tuto jollekin taitavammalle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarvikkeet vaan löytyy niin taitoa tämän väsäämiseen ei tosiaan tarvita! ; )

   Poista
 2. Mahtaako vanha patja kestää kynsilakan poistoaineen? Itse olen miettinyt sen olevan kivan tiheä...
  Nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kuvitella sen olevan aika samanlaista kuin kaupoissa myytävien lakanpoistopurkkien vaahtomuovi! Kokeile sulkea muovipussiin vaikka pariksi päiväksi kynsilakanpoistoaineeseen kostutettu pala niin näet, miten patjan sisus reagoi! : )

   Poista
 3. Tää on kyllä hauska idea ja ajatuksena jotenkin mukavampi kuin ostetut, joista tulee käyttökelvottomia aika nopeastikin. Mistähän löytyis tollainen söpö purkki kaupallisten poistoainepurkkien koossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin ilahduttaa tässä se, että sisuksen voi vaihtaa helposti uuteen! Mä ostin tämän purkin muistaakseni Robinhoodista, kannattaa kurkkia halpakauppojen hyllyille! Nyt säilöntäaikaan purkkeja on sentään hyvin tarjolla : )

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Olisi kiva tietää, kuka on fiksuna tämän ekana keksinyt vaihtoehdoksi kaupan purkeille!

   Poista
 5. Onpa ihan mahtava idea! :) Täytyy tämä kyllä itsekin toteuttaa. Onhan tuo paljon ekologisempaa, kun sisuksen voi näppärästi vaihtaa uuteen eikä tarvitse ostaa koko purkkia kerralla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Lasi on minulle materiaalinakin paljon mieluisampi kuin muovi, eipä tarvi niitä kaupan muovipurkkeja ostella jatkuvasti :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Minäkin ihastuin tähän ideaan totaalisesti! Ja niin helppokin tehdä itse!

   Poista
 7. Hieno idea, söpö purkki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristeluideoita pyöri päässä vaikka millä mitalla ja purkista voisi tehdä oikeasti tosi söpön näköisen, tällä kertaa tyydyin yksinkertaiseen ;)

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Eikö! :) Lasipurkki on minusta käytössä mukavempikin kuin muovinen!

   Poista
 9. Hei, eipä tullut mieleenkään tehdä tällaista itse, kiitos vinkistä! Ja kovin on soma purkki vieläpä. :)

  VastaaPoista
 10. Voi miten söpö! Kiinnostaa kyllä kuulla miten tämä toimii käytössä pidemmällä aikavälillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raportoin ehdottomasti jonkun ajan päästä käyttökokemuksia, saa nähdä kuinka kauan tämän sisukset säilyvät toimivana! :)

   Poista
 11. Onpa ihana idea!! Mulla ei vaan toimisi, ku mulla on paha tapa repiä kuivat kynsinauhani verille. Voisi pikkusen kirvellä jos sormen tökkäis kynsilakanpoistoaineeseen :p

  VastaaPoista