4.12.2014

Jotta joulupukki kävisi kaikkien luona


Instagram-seuraajat varmaan jo huomasivatkin tämän kuvan. Vietin eilen pari tuntia paketoiden lahjoja, joiden saajia en tiedä. Tiedän vain, että ne menevät 13-17-vuotiaille tytöille.


Osallistuin siis tänäkin vuonna Joulupuu-keräykseen, joka toivottavasti on monelle jo tuttu. Kyseessä on paikallisten Nuorkauppakamareiden järjestämät lahjakeräykset, joiden kautta joulumieltä viedään alle 18-vuotiaille lastensuojelun piiriin kuuluville lapsille ja nuorille. Keräykseen osallistuvien kamarien yhteystiedot löydät osoitteesta joulupuu.org. Esimerkiksi täällä Jyväskylässä keräys on 12.12. asti ja keräyspisteet näkee täältä.

Aiempina vuosina olemme äidin kanssa paketoineet pienille lapsille paketit, tänä vuonna havahduin siihen, että keräyskorteissa on myös kohdat 13-14v ja 15-17v. Opiskelijana (ja sen mukaisella budjetilla elävänä) osallistumiseni kaikennäköisiin hyväntekeväisyyskeräyksiin on valitettavan pientä, mutta tämäpä oli poikkeus! Kosmetiikkabloggaajana nimittäin esimerkiksi tapahtumien goodiebageista ja kotiin tilattavista kosmetiikkaylläribokseista olen saanut monia tuotteita, jotka eivät ole ehkä olleet itselleni sopivia. Siivosin myös jemmalaatikoitani ja päätin pitää vähän pienempää varastoa avaamattomista tuotteista. Uutta, luonnollisesti avaamatonta kosmetiikkaa lähti siis iso kasa eteenpäin ja toivon monen teinitytön ilahtuvan niistä.


Haastoin jo Facebookissa muita kosmetiikkabloggaajia tekemään saman, mutta haluan haastaa muutkin lukijat! Joulupuun sivuilta näkee lahjavinkkejä mutta ostaa saa lähes mitä vaan lapselle sopivaa, kunhan tavara on uusi (ostettu tai itse tehty). Pakettiin merkataan helposti irrotettavalla pakettikortilla onko lahja suunnattu tytölle vai pojalle ja minkä ikäiselle.

Uskon, että lahjansaajista löytyy aivan kaikenikäisiä lapsia, joten kaikki lelut, pelit, harrastusvälineet, leffaliput sun muut ovat varmasti toivottua tavaraa. Kaikki siis kyllä osaavat jotain hankkia, ja vinkkejä sekä apua pakettikortin kirjoittamiseen saa keräyspisteistä. Jokainen lapsi ansaitsee vähintään sen yhden lahjan.

6 kommenttia:

 1. Jee! Mukana ollaan taas, pitäis saada lahjapaperit ostettua! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä! Ja lahjapaperit.. äh, ensi vuonna mä aion metsästää oikeasti nätit paperit, tänä vuonna oli pakko tyytyä ruokakaupan tarjontaan joka oli SURKEA. Missä kaikki kauniit lahjapaperit on??

   Poista
 2. Messissä täälläkin, tänään kävin poimimassa kuusesta pakettikortit 14- ja 15-vuotiaille tytöille ja viikonloppuna vien tilalle paketit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä Salla! :) Uskon, että sä teet tytöille aivan ihanat lahjat!

   Poista
 3. Kiitos muistutuksesta! :) Täytyy itsekin osallistua tähän.

  annmarie

  VastaaPoista