21.12.2014

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenteri: Luukku 21Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterin 21.luukku avautuu tänään täällä, jee! On ihanaa olla taas mukana kosmetiikkabloggaajien yhteisessä joulukalenterissa, toivottavasti ei haittaa, että tällä kertaa joulukalenteripostaukseni ei varsinaisesti ole kosmetiikka-aiheinen. Tähän mennessä monesta blogista on onneksi paljastanut mitä upeampia meikkejä ja kynsiä, toivottavasti tekin olette käyneet ihastelemassa! Postauksen lopusta löytyy linkit kaikkiin kalenterissa mukana oleviin blogeihin.


Minulle joulun odotuksessa yksi ehdottomasti mieleisimpiä asioita on lahjojen paketointi. Lahjan saajaa voi miettiä myös paketin ulkoasun kohdalla, varsinkin lapsuuden nythetiäkkiäpakettiauki-tekniikan jäätyä. Lapsille värikkäät kaupan lahjapaperit ovat varmasti mieleisiä, mutta tänään halusin heittää pari ideaa yksivärisillä, tavallisilla papereilla paketoimiseen. Käytin vanhoja, synttärilahjoihin hankkimiani tarvikkeita sekä tavallista tulostuspaperia joululahjapapereiden sijaan.


PUSU
Jos elämään kuuluu henkilö, jolle jouluna haluaa antaa pusun, tekee kosmetiikkaintoilija sen tietenkin myös joulupaketissa! Yksivärinen paperi, mattahuulipuna sekä mieleiset nauhat/koristeet, siinä kaikki mitä tarvitaan. Kaikki narut ja koristeet voi myös jättää pois ja kirjoittaa pusun viereen rakkaalle terveiset.


NUOTIT
Musikaalisen henkilön lahjan voi paketoida vaikka joululaulun tai saajalle tärkeän kappaleen nuoteilla. Pienikokoisen lahjan paketointiin riittää A4:lle tulostetut nuotit, vähän isokokoisempaa varten voi pari arkkia teipata yhteen. Tämän paketin narun solmin kulmat kiertämällä, vastakkaiselta puolelta paketti näyttää siis rusettia lukuunottamatta samalta. Helppo rusetti syntyy taittelemalla narua ees taas lenkeiksi ja solmimalla sen keskeltä pakettiin jääneellä kahdella narunpätkällä. 


LEIMAILU
Kuka muistaa lapsuudesta perinteisen perunaleimailun? Yksivärisestä paperista saa suloisen käsintehdyn näköisen joko maalaamalla vapaalla kädellä kuviot tai käyttämällä leimaustekniikkaa. Yksinkertaisen pallokuvioinnin saa käyttämällä leimailuun lyijykynän kumia. Perunanpuolikkaaseen näppärä leikkaa vaikka huulipunahylsyn ääriviivat kosmetiikkaintoilijaa ilahduttamaan! Maalina käytin itse halpaa Tigerista löytynyttä akryylimaalia.


NIMIKIRJAIN
Yksinkertaisesta paketista saa hauskannäköisen koristelemalla lahjansaajien nimikirjaimia erilaisin kuvioin. Kuvaan tekemäni pallotus on ehkä helpoin tapa. Tässä on vain mielikuvitus rajana. Myös vasta lukemaan opettelevien lasten lahjoihin tämä on muuten kätevä paketointitapa, moni kun oppii ensimmäisenä tunnistamaan oman nimensä kirjaimet. 

TEIPPAUS
Myös koristeteipeillä yksivärisistä papereista saa helposti juhlavempia. Kuvioita voi vedellä paketin ympäri ihan miten tahtoo, miksei näilläkin voisi taiteilla saajan nimikirjaimet. Edullisia koristeteippejä olen ostanut esimerkiksi Tigerista ja Lidlistä. Jälkimmäisessä toki tavarat vaihtuvat tiuhaan, mutta muutama päivä sitten näitä ainakin vielä löytyi!

Millaisia paketoijia teistä löytyy? Valitsetteko paperin kaupan hyllyltä summanmutikassa vai harkitsetteko jokaisen saajan kohdalla oikeanlaista lahjapaperia ja paketointitapaa?

Kosmetiikkabloggaajien joulukalenterissa ovat mukana:
1. luukku Viilankantolupa
3. luukku Wind It Up
4. luukku Miss Aria
5. luukku Pitkät Kynnet ja Charming Nails
6. luukku Levoton tyttö
7. luukku Lazy Dynamite
8. luukku Keyword: Love
11. luukku elämää smykkinä
20. luukku Mustaa Kajalia ja Nutturapää
21. luukku DIXI
23. luukku Juille's
24. luukku on yllätys

11 kommenttia:

 1. On kyllä ihania ja jouluisia juttuja <3

  VastaaPoista
 2. Ihania pakkausohjeita, en muistanutkaan, että noi nuottipaperit on noin nättejä! <3

  VastaaPoista
 3. Oi että miten ihania ideoita ja paketteja! Tåytyy yrittää pitää nämä mielessä ensi vuonna, tämän vuoden paketit ovat olleet paketoituina jo hyvän aikaa. :D

  VastaaPoista
 4. Voi miten sulonen sä olet! En kestä :D Ihania paketteja ja ideoita <3

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus, aivan ihania paketteja :)) Tykkäsin eniten tosta nuottipaperista, loistava vinkki..! Vähän yllättävässä paikassa eli IKEAssa katselin myös tosi kivoja lahjapaketointitarvikkeita, just vähän normaalista poikkeavia papereita, kortteja, nauhoja ja noita erilaisia teippejä. Siellä oli tehty esille tosi kivoja paketteja :)

  VastaaPoista
 6. Oi, miten ihania paketteja ja ideoita! <3

  VastaaPoista
 7. Voi miten kivoja ideoita! Itse kyllä ostin ihan paperit ja tarvikkeet kaupasta, mut mulla nyt ei kovin kummoisia askartelutaitoja olekaan :D

  VastaaPoista
 8. Oli kiva postaus! Olen itsekin paketoinut tänä vuonna vähän persoonallisemmin kuin yleensä. Päällystin kenkälaatikoita lahjapaperilla niin että niistä saa uudelleen käytettäviä lahjabokseja, ja aitokankaisen nauhan kanssa paketeista tuli varsin hienoja! Oikein hyviä ideoita kaikki nämä paketointivinkkisi :)

  VastaaPoista
 9. Nätiltä näyttää. :) Matkustan joulunviettoon, joten pakkaan lahjat vasta perillä, ettei paperit ruttaannu kassissa. Saa sitten nähdä, mitä pakkausmateriaaleja sieltä löytyy.

  VastaaPoista
 10. Tosi kiva postaus! Tuo nuottipaketti on aivan erityisen kaunis :)

  VastaaPoista
 11. Ihania! Mun vakkarikombo on ruskea paperi ja musta naru, mattaisia molemmat. :)

  VastaaPoista