28.3.2015

Soija-allergisen kulmapulma nimeltä Brow Wiz

Viime vuonna meikkaamisessa näkyi kaksi trendiä selvästi yli muiden: kasvojen varjostus sekä kulmien muotoilu. Kumpaakin osa-aluetta edustamaan on kauppoihin tipahdellut jatkuvasti uusia tuotteita; ensin selektiivisiltä merkeiltä, sitten pikkuhiljaa myös edullisilta markettimerkeiltä. Vielä hetki sitten tuntui, että monilta brändeiltä löytyi valikoimastaan tasan yksi kulmakynä muutamassa eri sävyssä sekä oranssihtava aurinkopuuteri, jolla ei varjostuksia loihtiessa tee yhtään mitään. Nyt edullisista merkeistä ainakin jo Maybellinelta ja L'Oréalilta löytyy uudet, kuituja sisältävät kulmageelit ja varjostukseen tarkoitettuja puutereitakin on alkanut löytää jo hieman helpommin niiden lämminsävyisten aurinkopuuterien seasta.


Kumpaankin trendiin liittyy vahvasti merkki nimeltä Anastasia Beverly Hills. Tämä kulmakarvakuningattarenakin jo tunnettu Anastasia Soare on erityisen kuuluisa nimenomaan kulmatuotteistaan, mutta nykyään valikoimasta löytyy muitakin meikkituoteita, esimerkiksi se supersuosittu Contour Kit kasvojen varjostamiseen. Suomeen, Kicks-myymälöihin, tämä merkki tuli myyntiin viime vuoden puolella.


Minulla oli merkiltä ensin Brow Powder Duo sävyssä Medium Brown, sitten Dipbrow Pomade sävyssä Blonde joka vaihtui uudessa satsissa lanseerattuun viileämpään sävyyn Taupe. Molemmista tuotteista tykkäsin (ja tykkään edelleen) oikein kovasti. Merkin ehkä kehutuinta tuotetta, Brow Wiz -kulmakynää en tuolloin ollut vielä kokeillut ja tokihan se oli otettava testiin kun tällainen kulmakarvafriikki olen. Anastasiat olivat juuri tulleet Suomeen joten marssin Kicksiin. Metsästämäni sävy oli loppu, mutta mukava myyjä vakuutti Dark Brownin sopivan yllättävän vaaleillekin, ja teki minulle sillä sävyllä kulmat. Ostin!


Käytin pari kuukautta Brow Wizia aina silloin tällöin ja jep, tällä superkapeakärkisellä kynällä saa oikeasti piirreltyä luonnollisen näköiset kulmat täyttäen harvempia kohtia ikäänkuin ekstrakarvoja piirrellen. Ja Dark Brown (nykyisin kai Brunette) sopii minullekin, kevyellä kädelle viivoja vedellen jälki ei edes ole tummaa.
Mutta siihen pulmaan. Vasta ihan viime aikoina älysin yhdistää kummallisen kutinan otsan seudulla tähän kynään. Merkin omilla sivuillahan ei tuotteiden ainesosia kerrota, joten kaivoin tiedot jostain nettikaupasta. Ensimmäisenä listassa soijaöljy - no kappas! Muuten melko tarkkana INCI:en kyttääjänä kulmakynien sisältöä en ole tottunut tarkistamaan. Soija-allergikkona näköjään kannattaisi.

Osa soijalle allergisistahan pystyy käyttämään ihollaan soijaöljyä ilman ongelmia, mutta kaltaisilleni vaikeasti allergisille vinkkinä; niiden kasvovoiteiden syynäämisen lisäksi meikkikynienkin sisältö kannattaa kurkata. Soija-allergia taitaa valitettavasti olla siellä yleisimpien ruoka-aineallergioiden joukossa.


Mitään pahaa reaktiota en tästä ole iholleni saanut käytössäni olevien allergialääkkeiden ansiosta, mutta eipä se satunnainen kutinakaan mukavaa ole. Pariin otteeseen tätä käsissäni pyöritelleenä ja sen kohtaloa pohtineena en ole raaskinut vielä luopua Brow Wizistä - jälki kun on niin siistiä, sävy sopiva ja kynän toisesta päästä löytyvä kulmaharja paras kokeilemani.
Voi tätä allergisen ainaista täydellisten tuotteiden metsästystä - löydät muuten mahtavan, niin eikö se sisällä jotain sopimatonta! Muutamat brittibloggaajat ovat maininneet Soap & Glorylta löytyvän melko samanlaisen kulmakynän, googletin innoissani ja petyin yhtä nopeasti. Soijaöljy siinäkin ekana. Tällä hetkellä lempparituotteeni kulmien meikkaamiseen on edellisessä postauksessanikin vilahtanut Etude House Drawing Eye Brow sävyssä 02 Grey Brown. En ole löytäny tuon INCI:ä mistään, mutta eipä mitään reaktiotakaan ole koskaan tullut.
Kapeakärkisen kynän metsästys jatkuu.

Löytyykö muita Brow Wiziin tykästyneitä?
Entä kosmetiikan soijaöljylle allergisia kohtalontovereita?


2 kommenttia:

 1. 8 kommenttia Soija-allergisen kulmapulma nimeltä Brow Wiz


  Nella / Neiti Minttukihara
  28.3.2015 at 20:31 (3 kuukautta ago)
  Nyt alkoi kiinnostaa tuo Brow Wiz. Ehkä joskus kun saan vihdoin muotoilutettua kulmani kunnolla jossain. Harmi et ei sulle allergian puolesta sopinut :/

  Vastaa

  Helena
  30.3.2015 at 20:36 (3 kuukautta ago)
  Jos allergiaani ei oteta huomioon, tuo on kyllä mahtava tuote! :D

  Vastaa

  Roosa
  28.3.2015 at 22:04 (3 kuukautta ago)
  Itse soijalle allerginen, hengitysoireita aiheuttaa. :/ Mietin aluksi uskallanko sellaisia tuotteita käytttää jossa soijaa on niin iholla! Mutta en ole huomannut mitään oireita vartalovoiteissa ym. pesuaineissa.. Toki en tiedä uskaltaisinko huulituotteissa sitä käyttää! Toki mantelillekin olen allerginen ja sellaisia huulivoiteita olen pystynyt käyttämään, jossa manteliöljyä.. En tosin ehkä ole niin pahasti, tiedä sitten. Mietin kyllä joskus, että onko kosmetiikassa hävinnyt allergeeneja käsittelyssä ja mahdollisessa kuumennuksessa, valmistuksessa siis. Minulla on kanssa monia allergioita ja Epipen kulkee mukana! Just tässä muistin sun tekemän jonkun pussukan jossa se risti oli..? Täytyisi varmaan itsekkin jotenkin merkata se pussukka, niin löytyis helposti käsilaukusta, jos paha reaktio tulisi! Mua muuten kiinnostaa näin yleensä sun allergioissa se, että mitenkä oot saanut kouluissa ym. ruokailut järjestymään? Mulla meno kouluun ja muutto asuntolaan, ja kai se on vaan uskottava, että palaverinn jälkeen siellä menisi hyvin kaikki! Ilman palaveria ja tarkoja tietoja mitä ruoka-aineita voin syädä siitä ei tule mitään, se on testattu! Ei riitä, että vain lapulla ilmottaa hirveet määrät mille on allerginen! On hyvä nimittäin myös keskustella mitkä käy.. Yhen sopeutumisvalmennus kurssin ruokailut sain kyllä järjestymään, kun palaveri pidettiin! :) Mulla siis keliakia+monia monia ruoka-aineallergioita :/

  Vastaa

  VastaaPoista
 2. Helena
  30.3.2015 at 20:48 (3 kuukautta ago)
  Öljyissä ei käsittääkseni juurikaan ole jäljellä aineen proteiinia eli sitä allergian aiheuttajaa, mutta herkillä nekin voivat kyllä allergisoida :/ Minä olen todennut pystyväni käyttämään voiteita, joissa esim. manteliöljy on pienenä pitoisuutena siellä INCI:n loppupäässä.

  Juu, Epipen kulkee täälläkin mukana ja laukussani on tosiaan lääkkeille oma pussukka, johon teippailin punaisen ristin tunnistamista helpottamaan. Ihan kaiken varalta on ihan hyvä, että ulkopuolisetkin löytävät sen helposti! Toki jos laukussa ei ole paljon tavaraa, piikin varmaan löytää – tärkeintä onkin muistaa kantaa sitä aina mukana! :)

  Peruskoulussa ja lukiossa minulla oli siitä hyvä tilanne, että keittiöhenkilökunnasta löytyi mukavia ja osaavia ihmisiä, jotka tarkan listan saatuaan tekivät minulle erikseen oman ruuan joka päivä. Olen varma, että sullakin asia järjestyy! :) Kannattaa tosiaan keskustella asiasta ja vaikka kertoa, mitä kotona syö. Yliopistolla minulla ei ole niin pitkiä ja täysiä päiviä, etten ehtisi päivällä syödä kotona, teen siis kaiken itse.

  Ymmärrän todella hyvin sun huolen, itsellä iso juttu näiden satojen allergioiden kanssa on pelko! Minun on vaikeaa luottaa ja syödä ruokaa, jota en itse ole tehnyt – vaikka kuinka tietäisin, että sen tekijä ei halua myrkyttää minua :D

  Kovasti tsemppiä sulle koulun aloitukseen ja ruokailun järjestämiseen! <3

  Vastaa

  Karo
  29.3.2015 at 13:04 (3 kuukautta ago)
  Mulla on tällä hetkellä tää käytössä!
  http://www.clinique.com/product/1595/6332/Makeup/Brows/SuperFine-Liner-For-Brows

  Tässä on myös superohut tuo kynä ja onnistuu siis karvojen piirtely! En nähny nyt äkkiseltää tuolla Cliniquen sivuilla INCIä, mutta jos se on kunnossa, niin kantsii kokeilla tätä. :-)

  Vastaa

  Helena
  30.3.2015 at 20:52 (3 kuukautta ago)
  Hei kiitos vinkistä! Aika jännä, en millään löytänyt googlettamalla tuon sisältöä, täytyy käydä kaupassa pyytämässä pakkaus syyniin :)

  Vastaa

  Myy
  30.3.2015 at 20:43 (3 kuukautta ago)
  MACilla on myös hyvin ohut automaattikynä! Tosin sisällöstä en tiedä :)

  Vastaa

  Helena
  30.3.2015 at 20:54 (3 kuukautta ago)
  AINIIN MAC! Siinä ei edes muistaakseni ole soija- tai muita typeriä öljyjä :) Jee kiitti, pitää ehkä ostaa ja testata!

  Vastaa

  VastaaPoista