12.4.2015

Uusi ACO Auringon alle

Sain ilokseni käväistä eräänä aurinkoisena tiistaiaamuna kuulemassa ACO:n uusista aurinkotuotteista. Apteekeissa myytävä ACO on merkki, joka on herkkäihoisena tullut minulle vuosien saatossa melko tutuksi. Rakkauteni sitä sinistä huulirasvaa kohtaan on välillä jo hieman huvittavaa. ACO on uudistunut tänä vuonna ihan urakalla - kasvojenhoitotuotteet lanseerattiin alkuvuodesta ja nyt merkiltä on tullut myös uudet aurinkotuotteet; kasvoille, vartalolle, aikuisille ja lapsille.


Valikoimasta löytyy neljä suojavoidetta kasvoille, viisi vartalolle, viisi erityisesti lasten iholle suunniteltua tuotetta, yksi rusketusta edistävä ja pidentävä voide sekä after sun -voide. Tuotesarja herätti heti kiinnostukseni, sillä olen sekä helposti palava kalpeaihoinen että apteekkikosmetiikasta pitävä herkkäihoinen. Olen ahkera aurinkosuojavoiteiden käyttäjä sillä suvusta löytyvä melanooma sekä ohut, vaalea iho todellakin kannustavat suojaamaan hipiän huolella. Ihon ennenaikainen vanheneminen ei sekään ole mitenkään mielekäs ajatus. En (ainakaan paljon) heristele sormeani auringonottajille, mutta mielestäni sen D-vitamiiniannoksen saa jo normaalin ulkoilun aikana ja luonnollisennäköinen rusketus on nykyään tosi helppoa saada purkistakin. Jos auringonpalvonta on kuitenkin rakas ajanviete, käytä jooko suojakertoimia! Huolella! Nykyään aurinkovoiteista löytyy monenlaisia koostumuksia eri menoihin ja mieltymyksiin.
Kaikki ACO:n kasvoille tarkoitetut aurinkotuotteet ovat hajusteettomia, väriaineettomia, alkoholittomia ja vedenkestäviä. Vartalotuotteet imeytyvät nopeasti ja ovat myös hyvin vedenkestäviä. En valitettavasti muista kuinka monta vedessä pulahtamista tähän vedenkestävyyteen oli laskettu, mutta luonnollisesti jos ihon kastelun jälkeen sitä hankaa pyyhkeellä, on voidetta ihan fiksua lisätä. Alla olevassa kuvassa alaoikealla näkyvät harmaat purkit ovat käteviä vaikkapa ulkourheilijoille. Keltakorkkinen on spray, jota voi suihkuttaa mistä kulmasta tahansa ja vihreäkorkkinen vaahto, joka on miellyttävää ja nopeaa levittää iholle. Eikä varmasti jää inhottavaa, valkoista voidekerrosta iholle!

Tiesitkö, että pakkauksessa ilmoitettu suojakerroinluku saadaan käyttämällä 2mg voidetta yhden neliösenttimetrin alueelle iholla? Kasvoille voidetta tarvitaan täten 3-4ml. ACO kertoo nettisivuillaan tutkimusten osoittaneen, että aurinkovoidetta käytetään usein vain puolet tai kolmannes(!) siitä määrästä, joka oikeasti tarvitaan antamaan pakkauksessa mainittu suoja. Aurinkovoiteet kuuluvat siis niihin tuotteisiin, joilla kannattaa läträtä. Suojakerroin ei myöskään säily kovin hyvin avatussa tuotteessa, joten toissavuoden lomamatkalle ostetun voiteen suojakertoimeen en ehkä enää täysin luottaisi.


Olen huomannut ACO:n uusien tuotteiden ilmestyneen jo ainakin Yliopiston verkkoapteekkiin myyntiin, joten luulisin näiden löytyvän jo apteekeista kautta maan. Lanseeraustilaisuudesta mukaan saamani pieni infolehtinen sisältää tiedot sarjan tuotteista sekä yleistä aurinkosuojatietoutta, luulisin näitäkin löytyvän halukkaille merkin myyntipisteistä eli apteekeista. Vihkosesta löytyy tärkeää tietoa myös pienten lasten ihon suojaamisesta auringonvalolta.


Sain mukaani muutaman uutuustuotteen mutta valitettavasti en ole vielä uskaltanut näitä testailla - tarkoitus olisi päästä allergiatesteihin ennen minkään aurinkovoiteiden käyttöä, sillä olen nyt muutaman kerran saanut melko rajun ihoreaktion suojakertoimellisesta tuotteesta. Palan halusta (mutta en auringosta, hehhe!) päästä kokeilemaan näitä, joten toivon hartaasti, etten ole herkistynyt jollekin yleisesti aurinkovoiteissa käytettävälle ainesosalle! Jos lukijoista sattuu löytymään joku esim. oksibentsonille tai oktokryleenille allerginen, olisi tosi mielenkiintoista kuulla kokemuksia aurinkovoideshoppailusta rajoitteiden kanssa. Vähän jo hirvittää, löydänkö kohta mistään sopivia suojavoiteita...
Ps. Vielä viitisen tuntia aikaa osallistua LivBox-arvontaan!
tuotteet saatu blogin kautta -

1 kommentti:

 1. 3 kommenttia Uusi ACO Auringon alle


  Milja
  15.4.2015 at 14:38 (3 kuukautta ago)
  Hei! Menee nyt ihan ohi aiheen, mutta haluaisin vain kysyä erästä asiaa.
  Olet maininnut pariin otteeseen Etude Housen kulmakynän, joka vaikuttaa kyllä lupaavalta ja näyttää ainakin sun kulmissa superhyvältä (:
  Sopiiko tuote mielestäsi ihan aloittelijalle? En ole koskaan koskenutkaan mihinkään kulmatuotteeseen, mutta olen etsinyt paljon tietoa ja kynämuoto vaikuttaisi melko simppeliltä. Tai osaisitko mahdollisesti suositella jotakin toista tuotetta tällaiselle vasta-alkajalle? Minulla on luonnostaan kullanvaalea(hko) tukka, jonka aion pian värjätä hieman tuhkaisemman vaaleaksi.
  Kiitos jo etukäteen! (:

  Vastaa

  Helena
  18.4.2015 at 12:02 (2 kuukautta ago)
  Heippa! Etude Housen kulmakynä on kyllä helppokäyttöinen, viistopäiset kynät ovat etenkin aloittelijoille huomattavasti helpompia kuin superohutkärkiset kulmakynät, millainen esimerkiksi se supersuosittu Anastasia Beverly Hillsin Brow Wiz on. Etuden kynä täytyy tosin tilata ulkomailta, itse olen ostanut aina eBaysta. Sävyt näkyvät aika hyvin esim. täällä: http://images.my.world.net/CPN_MY/original/CPN_MY_79411_description-d-015100-2.jpg
  Minä käytän siis tuota sävyä 2, joka on monelle suomalaiselle sopiva viileä harmaanruskea. Jos olet viilentämässä hiusten sävyäsi, uskaltaisin jopa suositella sulle tuota samaa!
  Perinteisistä kulmakynistä käytössäni on ollut jo kauan Lumenen kynä sävyssä harmaanruskea, olisikohan sekin nro 2. Muista edullisista merkeistä en ole löytänyt tarpeeksi viileää sävyä, hieman hinnakkaammista tuotteista löytää jo vähän paremmin. Kaikista ”anteeksiantavin” kulmakarvatuote on ehkä puuterinen väri. Lumenelta ainakin löytyy kivanhintainen, uusi kulmaduo. Sopivan jämäkkä, viistopäinen sivellin sekä viileänvaalea sävy, niin aloittelijakin pääsee jo pitkälle! Jos oma sävy (tai vaikka levitystekniikka) on vielä vähän hakusessa, kannattaa käyttää hyödyksi kosmetiikkaliikkeiden/-osastojen henkilökuntaa! Esimerkiksi Kicksissä varmasti saat pyytämällä kulmiin meikin tuotesuositusten kera! :)

  Vastaa

  Milja
  20.4.2015 at 08:29 (2 kuukautta ago)
  Kiitos ystävällisestä ja kattavasta vastauksesta!
  Taitaa lähteä kulmakynä tilaukseen (:

  Vastaa

  VastaaPoista