30.7.2015

Keraaminen sormus, siis mikä?


Jyväskylä-miitin sponsorilistasta saattoi bongata Bosien. Merkki oli minulle ennen miittiä ennestään tuntematon ja kun kuulin sen valmistavan (mm.) keraamisia sormuksia, reaktioni oli "niin siis mitä"?

bosie_sormus1

Keraamiset korut, siis kiveä vai? Koruliikkeiden valikoimia miettiessäni mieleeni tulevat vain jalometallit. Aloin tämän sormuksen saatuani googletella keraamisia koruja, suomeksi tietoa (sekä valikoimaa) löytyi melko vähän. Titaanikarbidi oli monessa lähteessä luettu tarkoittavan keraamisia koruja ja näiden kovuudeksi kerrottu sama kuin safiirin ja rubiinin - köykäiseltä tuntuva, sileä sormus on siis kestävämpi miltä näyttää!

bosie_sormus2

Yllätyin, etten ole aiemmin törmännyt keraamisiin koruihin, sillä paitsi että niitä saa lähes minkä värisinä tahansa (rakastan valkoista, ei metallikoruja saa valkoisina!) eivätkä naarmunnu lainkaan, ne myös ovat metalleille allergisille mahtava vaihtoehto. Ainakin kultaseokset, kupari sekä nikkeli ovat aiheuttaneet minulle iho-oireita, en edelleenkään tiedä mille kaikille oikeasti olen allerginen - käytän halpojakin metallikoruja lähes ongelmitta puoli päivää kerrallaan, mutta esimerkiksi pidemmän ajan korvissani olevat korvikset joudun hankkimaan hopeisina tai valkokultaisina.

bosie_sormus3

Bosien valkoinen, sileä sormus on ollut sormessa pari viikkoa lähes joka päivä, harvinaista minulle. Sormuksen reunat ovat pyöristetyt ja se on mielestäni kaunis etenkin "välisormuksena". Olen pitänyt sitä kahden hopeisen sormuksen välissä, setti on raikas ja simppeli! 

Nyt kun olen herännyt keraamisten korujen olemmassaoloon, olen jo alkanut miettiä tälle kaveria. Kirjoitin vahingossa Google kuvahakuun white ceramic ring ja heti tuli mielitekoja. Hinnatkaan eivät ole pahoja esimerkiksi kultaisiin verrattuna, tämän omistamani myyntihinta on noin 40€. 
Sanokaa, etten ollut ainut, jolle keraamiset sormukset olivat ihan uusi juttu!


Postauksen tuote saatu blogin kautta

12 kommenttia:

 1. Oi kun ihana! <3 Itse olen näitä aiemminkin nähnyt, mut en oo uskaltanut ostaan, kun pelkään, että kolautan nää rikki, kun oon aika tohelo toisinaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et varmasti saa rikki jos minulla ei parin viikon aikana ole tämän kanssa tapahtunut mitään ;D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Minustakin, niin yksinkertainen ja kaunis sormessa! :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No ihan lohduttavaa, etten ollut ainut :D

   Poista
 4. En ollut minäkään näistä aikaisemmin kuullut, uusi iloinen tuttavuus. :) Tuon kun saisi vielä oikein kapeana yksilönä niin sekin olisi aika kiva <3

  Näytti kyllä livenä niin kivalta sun sormessa ja nimenomaa noiden hopeiden välissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kapea valkoinen olis kyllä kiva! ♥

   Poista
 5. Tosi kiva yhdistelmä noi sormukset! Katoin eka et ne on yks sormus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä muuten näyttävät kaukaa yhdeltä sormukselta! :)

   Poista
 6. Tosi kiva kuulla, että tykkäsit.
  Nämä keraamiset sormukset ovat kyllä siitä hyviä, etteivät naarmuunnu. Saattavat mennä tietysti rikki esim jos kovalla voimalla osuu kivilattiaan, eli en suosittele kokeilemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan, etten aio kokeilla :D Vaikuttaa kyllä kestävältä noin niinkuin normaalikäytössä!

   Poista