24.7.2015

Kurkistus aurinkokaappiini


Ajatuksissani oli jo alkukesästä tehdä juttua käyttämistäni aurinkovoiteista - minä kun olen vaalean, ohuen ja erittäin helposti palavan ihoni kanssa suorastaan ärsyttävä aurinkosuojan puolestapuhuja. Mutta tuota.. heinäkuu on jo kohta ohi ja aurinkovoidekaapistani pitäisi pyyhkiä pölyt. Näiden lähes olemattomaksi jääneelle käytölle on kolme syytä: ensinnäkin, eihän niitä aurinkoisia päiviä nyt ihan hirveästi ole näkynyt (huono syy, tarvitsen varjossakin oleiluun suojakertoimen). Toiseksi, vaikka olisikin, vietän aikaa lähinnä sisätiloissa. Sori, mutta odotan jo talvea. Kolmanneksi, olen saanut tähän mennessä kolmesta aurikovoiteesta ikävännäköisen allergisen reaktion ja yritän syksyllä saada itseni allergiatesteihin. Tällä hetkellä jokaisen voiteen kanssa pelottaa, miten iho mahtaa reagoida.

aurinkovoiteet1

Sen kunniaksi, että elokuulle on taidettu ihan oikeasti ennustaa helteitä, ajattelin kuitenkin raottaa aurinkokaappini ovia. Jos ihan vaikka vaan muistutukseksi, että markkinoilta löytyy ihan varmasti jokaiselle sopiva aurinkovoide ja sellaista ihan tosissaan kannattaa käyttää! Melanooman kehittymiseen ei tarvita tietoista auringonpalvontaa, ihosyöpä löytää valitettavasti tavallisetkin ulkona käyskentelijät. Ja kaikkihan tietää, miten aurinko vanhettaa ihoa. Paras keino ehkäistä ryppyjä onkin ihon riittävä kosteutus sekä sen suojaaminen auringonsäteiltä. Jos aurinkovoiteiden käyttäminen tuntuu turhalta koska et tähänkään mennessä ole huomannut ikäviä muutoksia ihossasi, pidä mielessä vaikka tämä video.

Kuten mainitsin, kaapissa olevat aurinkovoiteeni ovat olleet säälittävän vähällä käytöllä. Osan jätän suosiolle ensi vuodelle, sillä avatuissa voiteissa suojakerroin ei välttämättä säily yhtä hyvänä seuraavaan vuoteen. Mitä sitten olen jo ehtinyt kokeilla? Ultrasun Sensitive Medium SPF 20 Glimmer Formula on ihon kauniiksi jättävä voide herkällekin iholle, philosophy take shelter (SPF 30) on kevyen ja miellyttävän tuntuinen aurinkovoide kasvoille joka ei jätä lainkaan vaaleaa, tahmaista kerrosta. Hawaiian Tropicin tuotteet olivat etenkin teinivuosina suosikkejani huumavine kookostuoksuineen. Actinica Lotion on uutuus apteekeissa. Tämä on ensimmäinen voide, joka todistetusti myös estää tiettyjen ihosyöpien syntyä. Mahtava tuote meille riskiryhmään kuuluville! Lisää tietoa voiteesta löydät täältä. ACO:lta löytyy käteviä spray- ja mousse-muotoisia aurinkovoiteita, joiden levittäminen on monille miellyttävämpää kuin lotionien kanssa läträäminen. Eucerinit ovat vielä täysin korkkaamatta mutta olen kuullut hyvää etenkin Sun Fluidista! After Sun -voiteet ovat kuuman päivän jälkeen ihania, minä kuorrutan usein itseni niillä illalla vaikka olisin kironnut hellettä sisätiloissa. Garnierin version teksti for sunburned skin sai tosin aikaan kylmät väreet - jospa pyritään siihen, että kaikki tarvitsevat raikasta kosteutusta iholleen ihan vaan auringon lämmössä oleilun takia eikä kenenkään nahka kärtsää. 
(Jos ihan kunnolla kärtsää, suosittelen hakemaan apua apteekista.)


Postauksen tuotteet saatu blogin kautta

8 kommenttia:

 1. Toi Eucerinin sun fluid haisee niin pahalle. :D Mutta muuten siis käypäisää tavaraa! Hyvin toimii kasvojen iholla meikin allakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos varoituksesta! :D Saa nähdä, avaanko purkin vasta ensi vuonna kun philosophya on vielä jäljellä.. Olen tosiaan kuullut, että toi fluidi on mukavantuntuinen meikin alla!

   Poista
 2. Täälläkin aurinkopurtkit odottavat korkkaamattomina odottaen kuumeisesti rantaelämää ja aurinkoa. Josko sitten elokuussa. :)

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän elokuussa vielä ehdi aurinkovoiteilla läträämään kun kerta lämpimiä päiviä pitäisi olla tulossa :) Ihanaa viikonloppua sinnekin! ♥

   Poista
 3. ACO Active on ihan paras aurinkosuoja vartalolle! Tosin sinulle sama kuin minulle eli suojakertoimella 30 :D Tai sitten vaan tooosi ahkerasti uusia kerroksia niin kyllähän se 20 silloin myös riittää. Kanssaihmisiä hämmästyttää aina sen partavaahtomainen koostumus. Se imeytyy hetkessä ja ei jätä yhtää tahmeaksi ihoa <3

  ACO Sun Fluid naamarasva on mun suosikki, se ei tahmaa ja jättää kasvot mattaiseksi. Vihaan sitä rasvamaista kiiltoa iholla. x___x Toimii myös hyvin meikin alla.

  ACO Sun Creme sen sijaan jättää tahmaaksi ihon ja ei muutenkaan ole oikein kiva naamalla.

  T: aurinkorasvafanaatikko4eva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kesänä taidankin konsultoida sua kun alan miettimään, mitä aurinkovoiteita kokeilis :'D Sun Fluid kuulostaa hyvältä, pitäisköhän sittekin korkata jo tän kesän puolella! :)

   Poista
 4. Mulla on myös nää aurinkorasvapostaukset roikkuneet, no sää ei anna paljon buustausta kirjoittaa. :D Onneksi oli se Rodoksen matka, niin tuli aihetta. Algamarisin SPF 30 on ihan ehdottomasti mun tän kesän suosikki aurinkorasva, yhdessä Guinotin SPF 50 öljyn kanssa, jossa on herkullinen tuoksu. Algamaris on taas kivan ohutta ja miellyttävästi imeytyvää. Useat odottavat vielä testaamistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat ovat minulle ennestään tuntemattomia tuotteita!
   Luulen, että vähän joka toisella on tämän kesän aurinkotuotepostaukset venähtäneet, muuttuneet tai jääneet jopa kokonaan tekemättä ;)

   Poista