9.8.2015

Hapsottavia meikkisiveltimiä?


Käytän pääasiassa synteettisiä meikkisiveltimiä, mutta joukosta löytyy myös aitokarvaisia, jotka nappaavat väriä mukaan paremmin kuin synteettisten sileä karvapinta. Zoeva Luxe Complete Set on ollut loistava ostos ja kaikki sen mukana tulleet siveltimet ovat olleet kovassa käytössä.

Ystäväni tutkiessa sutejani hän kysyi miten olen saanut aitokarvaisetkin pysymään aivan uuden näköisinä, hänellä kun kuulema kaikki vähänkin karheat siveltimet alkavat hapsottaa ja harottaa vähän joka suuntaan. No niinkin arkisella asialla kuin vessapaperi!

sivellinpesu1

Desinfioin usein Kicksin pikaputsarilla siveltimiä pesujen välissä, sen ihan oikean pesun teen marseillesaippualla. Pyörittelen saippuassa, huuhtelen, toistan tarvittaessa niin kauan kunnes karvat ovat täysin puhtaat. Kuivumaan asetan kaikki siveltimet käsipyyhkeen päälle pöydän reunalle niin, että siveltimien karvat pääsevät kuivumaan ilmavasti.

Aitokarvaiset käärin pieneen palaan vessapaperia, jonka avulla ne saa kuivattua oikeaan muotoonsa. Pari kerrosta siveltimen ympärille riittää, joten luomivärisiveltimille ei tarvitse edes puolikasta vessapaperarkkia - mitään hervotonta tuppoa ympärille ei kannata rullata.

sivellinpesu2

Paperi imee jo itsessään osan kosteudesta ja käärön kärki on auki joten ilmakin kiertää. Siveltimien karvat kuivuvat oikeaan asentoon ja aitokarvaiset sudit pysyvät uuden näköisinä. Hommaanhan on myynnissä myös joustavasta verkkokankaasta tehtyjä tuubeja, mutta mitäs minä ostamaan kun homma hoituu pikkupalalla vessapaperia!

Rullailetko jo vai oliko uusi juttu?

10 kommenttia:

 1. Loistava vinkki! Mulla varsinkin MACin 217 hapsottaa tosi herkästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, hyvä jos oli hyödyksi!

   Poista
  2. En mä sua epäillyt, mutta uskomatonta kyllä - tää toimii!

   Poista
  3. Eikö elämä helpottunutkin just huimasti, VESSAPAPERIN ansiosta! :D

   Poista
 2. Ohhh, uusi juttu! Kiitos vinkistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tuli uutena juttuna - kannattaa ottaa käyttöön! :)

   Poista
 3. Tarviipa alkaa rullailemaan :)

  VastaaPoista
 4. No juu, oli uusi juttu! En tosin ole kokenut hapsottamista ongelmaksi, aitokarvaisia siveltimiä kun minulla ei juurikaan ole. Mutta voisihan tuota kokeilla :)

  VastaaPoista