7.9.2015

Elämäni kansiossa


kalenteri1

Lähipiirini varmasti vahvistaa tämän: olen kontrollifriikki, järjestystä rakastava pieni perfektionisti. Teen listoja vähän joka asiasta ja saan asioita tehdyksi vain, kun tunnen olevani täysin perillä kaikesta elämässäni tapahtuvasta ja pystyn suunnittelemaan menot hyvissä ajoin etukäteen. Rakastan myös vanhanaikaisesti paperille kirjoittamista enkä osaa olla pelkän tietokoneen kalenterin varassa vaikka siihenkin merkkailen menojani.

kalenteri6

Kalenteri on minulle hyvin tärkeä esine arjessani ja sen oikean etsimiseen saattaa mennä aikaa; jokaiselle päivälle haluan paljon kirjoitustilaa ja väleihin viikottaisia listoja, joten mikään perus viisi päivää yhdellä sivulla -kalenteri ei kelpaa.

kalenteri5

Tänä vuonna en käyttänytkään aikaa kirjakaupoissa pyörimiseen (tai käytin, mutta en kalenterin takia) vaan päätin tehdä oman, kattavan kansiokalenterin! Kun huomasin Patty Swayn laittaneen tekemänsä kalenteripohjan ilmaiseksi blogiinsa, ei sopivaa pohjaa tarvinnut edes lähteä etsimään. Malli on normaalisti myynnissä pieneen hintaan Etsyssä mutta 10.9.2015 asti eli vielä muutaman päivän se löytyy tuolta blogista ilmaiseksi.

kalenteri8

Kaikkia sivuja ei tietenkään tarvitse tulostaa, parasta tässä onkin se, että kalenterista saa rakennettua täysin itselleen sopivan. Bloggaajalle ideasivut, to do -listat sekä postausaikataulusivut ovat käteviä ja valitsemani sivu per päivä -mallin tilalle vähän vähemmän kirjoittavat voivat valita vaikka aukeama per viikko -systeemin.

kalenteri7

Mallista löytyy sivuja mm. budjetoinnille, lahjasuunnitelmille (laitoin joulukuun kohdalle!), tärkeille projekteille, lukujärjestykelle (niille onnekkaille, joilla se on viikottain sama..), toivelistoille sekä ateriasuunnittelulle.

kalenteri4

Paperia, mustetta sekä aikaahan tällaisen väsääminen vie, mutta minulle tällainen askartelu on rentouttavaa puuhaa! Ja jos muutkin jemmaavat koulun tulostusavaimen kiintiötä, voihan sitä tällaiseenkin käyttää.. Vähemmän tämän tekeminen kuitenkin tulee maksamaan kuin mitä suurimmat osat kauppojen kalentereista maksavat.

kalenteri2

Halusin nimenomaan A5-kokoisen kalenterin ja Suomalaisessa Kirjakaupassa sen kokoinen kansio löytyi vain mustana. Täytyy vielä koristella sekin! Papereiden kansioreikiä varten ostin muovisia reiänvahvistintarroja, tärkeitä lappusia varten A5-kokoisia muovitaskuja sekä tietenkin uusia, värikkäitä kyniä, joilla erityyppiset menot voi värikoordinoida. Ja tuo neljä väriä yhdessä kynässä - voi mitä nostalgiaa, kai joku muukin rakasti näitä pienenä!? Sivujen ulkoreunoihin teippailin koristeteipeillä tunnistusta helpottavia raitoja, esimerkiksi tuolla ylempänä näkyy blog posts -sivu, joka viikon alkuun olen laittanut sellaisen sivun ja teipannut niihin samanlaiset reunat, jolloin löydän ne helposti.

kalenteri3

Ja koska ihanat Harjun Paperista ostamani vihkot eivät vielä riittäneet, halusin ehdottomasti nämä supersuloiset eläinkuviolliset vihkoset. Myös Suomalaiseen Kirjakauppaan on tullut aivan ihania paperitarvikkeita!

Löytyykö muita tiiviisti kalenterinsa kanssa eläviä, kaiken mahdollisen muistiin kirjoittavia? Paperisesta kalenterista minä en luovu!

14 kommenttia:

 1. Miekään en kyllä pärjää ilman paperista kalenteria, mutta ihan noin extreme en oo mitä sie :D Mut arvostan kyllä tosi paljon tommosta järjestelmällisyyttä ja aina välillä kovasti itekin yritän ja haluaisin olla järjestelmällinen. Muttakun mie nyt vaan satun olemaan enemmän "hallittu kaaos" -persoona, ettei auta mikään :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillekin se pienehkö "kaaos" taas toimii! ;)
   Minä taas en yksinkertaisesti saa asioita tehtyä jos kaikki ei ole järjestyksessä :D

   Poista
 2. Aivan ihana kalenteri! Tuommonen olis mulle ihan täydellinen lahja - en ikinä sais aikaiseksi tehdä moista, mutta käyttäisin hartaasti jos tollanen olis valmiina :D

  Mä elän nyt vähän kaaoksessa, koska työkalenteria en saa tietoturvasyistä kuljettaa töistä pois ja siviilikalenteri on sitten vähän hyödytön, kun siitä en nää missä ja kuinka pitkään minäkin päivänä töissä menee, eli menojen sopiminen on vähän hankalaa...ja kahden paperikalenterin pyörittäminen on aika rasittavaa muutenkin, aina on toinen väärässä paikassa/laukussa jne, jolloin laitan menot puhelimen kalenteriin ja lopputulos on se, että mulla on kolmessa kalenterissa merkintöjä muttei missään kaikkia :D Mitenhän mä oikeastaan selviän elämästä, aika ihme sinänsä :D MUTTA nyt sentään askartelin blogia ajatellen oman vihkosen, mihin kirjaan siihen liittyviä juttuja ylös. Mut eihän se oo läheskään niin hieno kun noi valmiit sivut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun tilanne on kyllä kalenterihommien kannalta inhottava, useamman päivittäminen ei tosiaan varmasti ole tehokasta tai ainakaan helppoa! : / Hatunnosto siis että tuut toimeen arjessa noin monen kalenterin kanssa :D Ja hei, siitä se lähtee! Blogijutuille omistettu vihkonen selkeyttää asioiden suunnittelua jo kummasti :)

   Poista
 3. Onpa söpöööö! Ihan sun näköises kyllä, ei voi muuta sanoa :D Mullakin löytyy vanhanaikainen kalenteri, mutta sitä tulee nykyään käytettyä jotenkin tosi harvoin... :) Hallittu kaaos löytyy täältäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, mä kyllä ihastuin tähän! Ja etenkin kun sivuja voi laitella just niihin kohtiin kun ite haluaa joten tää on myös tosi toimiva!

   Poista
 4. Mä olisin aivan hukassa ilman perinteistä paperillista kalenteria :D Mun tarvis olla vaan vielä hieman järjestelmällinen.

  Itse tekemällä saa juurinkin oman näköisen kalenterin eikä siellä ole yhtää turha sivua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, paperikalenterit ovat parhaita!
   Tän muokkaamismahdollisuudet teki tästä kyllä mahtavan, aikaa ja vaivaahan tällasen tekemiseen menee mutta sain JUST sellasen ku tarvitsin ;)

   Poista
 5. Onpa ihana kalenteri! Itse en pystyisi elää ilman perinteistä kalenteria. Meillä mies laittaa kännykän kalenteriin kaikki menot ja muistutukset. En itse ikipäivänä pärjäisi pelkällä kännykän kalenterilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Tuo toinen elää täysin puhelimensa varassa mihin en ikimaailmassa pystyisi :D Paperia sen olla pitää! Menot muistuvat mieleen paremmin jo siinä vaiheessa, kun ne käsin kirjoittaa ylös :)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Mäkin tykästyin! ♥ Tuli just sellanen, mitä tarvin :)

   Poista
 7. Oot kyllä niin reipas! :) Ja tulos ihan siun tyylinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Jotain edes saan helposti aikaiseksi :'D

   Poista