19.10.2015

Anastasia Contour Kit


Viime vuonna kasvojen varjostus- ja korostustuotteiden hypätessä kunnolla pinnalle me tavallisetkin meikkaajat innostuttiin maskeeraajien ja meikkaajien tavoin tuomaan kasvoille lisää varjoja ja valoja. Varjostustuotteet vaikuttavat olevan jo nyt "pakollinen osa" jokaisen meikkimerkin valikoimaa mutta uskallan väittää, että tämä paletti on se, joka useimmille tulee edelleen ensimmäisenä mieleen varjostus- ja korostuspuutereista puhuttaessa.

contourkit4

Vähänkin ulkomaisia kauneusblogeja tai -videoita seuraava ei voinut välttyä Anastasia Beverly Hills Contour Kit* -varjostuspaletin hehkutukselta kun se ilmestyi kaksi vuotta sitten Jenkeissä. Viime vuonna Anastasia Beverly Hillsin tuotteet saatiin Suomeenkin, mikä oli etenkin kulmatuotteiden kannalta mahtava uutinen - merkin Brow Wiz ja Dipbrow Pomade ovat suosittuja syystä. Nykyäänhän tällä kulmatuotteilla aloittaneella merkillä on valikoimassaan myös esimerkiksi luomivärejä ja nestemäisiä huulipunia.

contourkit8

Varjostusbuumiin ABH heräsi hyvään aikaan, Contour Kit oli yksi ensimmäisistä (myös kuluttajille suunnatuista) paleteista, joista löytyy sekä vaaleita että tummia puutereita nimenomaan kasvojen muotoilua varten. Contour Kit on saatavilla sävyissä Light/Medium, Medium/Dark sekä Dark/Very Dark, voidemaiset varjostus- ja korostusvärit sisältävä Cream Contour Kit neljässä sävyssä; Fair, Light, Medium sekä Dark. Sain puuterivärit sisältävän Contour Kitin testattavakseni Bangerheadilta, jossa paletin hinta on tällä hetkellä 42€. Kuudelle puuterinapille jää kappalehinnaksi siis vain seitsemän euroa - jos minulta kysytään niin tosi hyvä diili hyvälaatuisista tuotteista!

contourkit11

Kompaktinkokoisessa mutta tukevassa paletissa on siis kuusi puuterinappia. Magneettisessa kannessa ei ole peiliä, mitä itse en siihen edes kaipaa. Huomionarvoinen seikka kuitenkin joillekin! Ylärivissä on korostuspuuterit ja alarivissä varjostuspuuterit.

contourkit7

Tätä seikkaa arvostan! Anastasia Beverly Hills myy nykyään myös irrallaan näitä puuterinappeja ja jos (kun) tietyt sävyt kuluvat paletista paljon ennen muita, voi tyhjän tilalle ostaa uuden - TAI mikä parasta, jonkun ihan toisen sävyn, yksittäisiä Contour Refill -nappeja kun on myynnissä 28 eri sävyssä eli enemmän kuin alkuperäisissä Contour Kiteissä on yhteensä sävyjä! En tosin vielä ole bongannut suomalaisista nettikaupoista noita irtoversioita mutta toivotaan, että nekin tulevat valikoimaan siinä vaiheessa, kun meiltä monilta alkaa pannut paistaa paletin parhaista sävyistä ;)

contourkit6

Sitten niitä sävyjä tutkimaan. Minun palettini on luonnollisesti se vaalein (puuteriversioista) eli Light/Medium. Vasemman yläkulman Vanilla on vaalea, punapohjainen ja aavistuksen persikkainen korostussävy. Koostumus on matta, vaikka ylhäällä olevassa kuvassa näkyy pientä valon huijaamaa hohtoa. Todella lähellä omaa ihonsävyäni.

Banana on se klassinen keltainen kirkastuspuuteri. Keltainen puuteri tuo valoa silmänympärysiholle mutta Banana ei ole niin keltainen, että tavismeikkaajakaan onnistuisi tekemään naamaansa mitään keltaisia länttejä. Tämäkin on mattapuuteri.

contourkit16

Oikean yläkulman Sand on paletin ainut shimmerinen sävy, tässäkin hohde on tosin hillittyä. Kun kaksi edellistä sävyä sopivat vaaleaihoisella myös esimerkiksi silmänalusten peitevoiteen päälle "tavalliseksi" mutta kirkastavaksi puuteriksi, on tämä se varsinainen highlighter jolla poskipäille saa valossa kauniisti hohtavan hehkun. Kaunis, shampanjainen persikkabeige.

Sitten varjostussävyihin. Java on selvästi punapohjainen keskiruskea, kuvassa tosin aavistuksen turhan voimakkaansävyisenä! Kaltaisilleni kalpeille tämä menee ennemmin aurinkopuuterista kuin varjostusväristä.

contourkit3

Alarivin keskimmäisenä on Fawn, joka on jo tähän mennessä ollut ehdottomasti eniten käytössä. Viileä vaalea ruskea, mitä mainioin varjostussävy meille vaaleille tyypeille! 

Viimeisenä Havana, paletin turhin sävy minun kasvoilleni - tosin olen käyttänyt tätä kaunista lämpimänruskeaa paitsi hyvin hennosti aurinkopuuterina, myös silmämeikissä luomivakoa lämmittämässä! Kaikki paletin värit toimivat myös luomiväreinä!

contourkit15

Kaikki paletin puuterit tuntuvat miellyttävän pehmeiltä ja helposti iholle häivyttyviltä; pigmenttiä on hyvin, mutta ei toki niin paljon kuin superpigmenttisissä luomiväreissä. Onneksi, kasvoja kun ei ole tarkoitus peittää eri väreillä tietyistä kohdista vaan tuoda illuusio valoista ja varjoista tehden kasvoista kolmiulotteisemmat.

Paletin ainut huono puoli näkyy yllä olevasta kuvasta. Tosi vaalealla iholla yksikään korostusväreistä ei ole tarpeeksi vaalea. Sand on voimakkaasti persikkaan taittava shimmerpuuteri joka näyttää kauniilta poskipäillä, Banana tietenkin keltainen toimien hommassaan sy-iholla mutta Vanilla tummuusasteeltaan oikeastaan täysin sama kuin ihoni.  Yksikään näistä ei siis ole vaaleampi kuin ihoni. Halutessani kunnon kontrastin valojen ja varjojen kanssa, käytän näiden puuteristen värien alla voidemaisiakin tuotteita (peitevoide, valokynä), lähinnä vaaleaa sävyä silmien alla, nenän varressa, leuassa, keskellä otsaa sekä kulmaluilla - kasvojen korkeimmissa kohdissa siis.

contourkit13

Alarivin varjostusväreistä päädyin pitämään enemmän kuin korostussävyistä. Ei ylärivissäkään vikaa ole, mutta jos Vanilla olisi pari astetta vaaleampi, paletti olisi aikalailla täydellinen.

Javaa ja Havanaa olen käyttänyt aurinkopuuterina ja kumpikin toimii siinä loistavasti. Keskellä olevaa Fawnia jo ylistinkin, se on viileydessään mahtava varjostussävy! Kun käytän kasvoilleni kevyesti väriä antavaa itseruskettavaa voidetta, käytän sivellintä Fawnin lisäksi hitusen jommassa kummassa lämpimimmistä ruskeista. Ja kuten sanoin, sävyt toimivat kivasti silmämeikissä! Yksikään nappi ei siis ole jäänyt käyttämättä näinkään kalpeakasvoisella.

contourkit5

Eikö teidänkin mielestä ylävasemmalla oleva Vanilla voisi olla hieman vaaleampi? Yritin tutkia Anastasia Beverly Hillsin omilta jenkkisivuilta onko jokin irtonapeista tätä vaaleampi mutta selvyyttä en saanut. Kertokaahan, jos joku minua viisaampi tietää! Sitten vaan odottelemaan niitä irtonaisia meillekin myyntiin (ulkomailta toki niitäkin jo saa).

contourkit10

Contour Kit on vakiintunut osaksi päivämeikkiäni. En toki meikkaa joka päivä, mutta kevyet varjostukset teen siis yleensä myös arkimeikkiin. Kun samasta paletista löytyy kirkastava viimeistelypuuteri, korostuspuuteri, aurinkopuuteri sekä varjostuspuuteri, säästyy aikaakin kun en puuteristen kasvotuotteiden osalta tarvitse erikseen enää kuin poskipunan.

contourkit17

Krhm, tässä hieno kartta perusvarjostuksistani. Siis en minä piirtäkään osaa mutta tämä on jo aika huvittava. Varjostussävyä sudin siis ohimoille, poskiluun alle (aloita siitä mistä korva alkaa ja tähtää vähän suupielen yläpuolelle - ei leukaa kohti, ettei posket "roiku" väsyneennäköisinä), kevyesti leukaluun alle sekä leuan alle eli tietty kaksariin ja pienemmällä, yleensä isolla luomivärien häivytyssiveltimellä, nenänpieliin. Ja ei sitten sieraimen sivuun sitä varjostusta tai teet päinvastoin eli saat siron nenusi näyttämään isommalta. Vaaleaa korostusväriä käytän keskelle otsaa (vain alaosaan koska iso otsa!), keskelle nenänvartta, kulmaluulta poskiluulle, keskelle leukaa, amorinkaarelle sekä leukaluun yläpuolelle kahden "poskivarjostuksen" väliin. 

Eri kasvojenmuodoillahan nämä "ohjeet" (ja pöh, kaikki tekee niinkuin tahtoo, minäkin neuvon vaan koska vinkkejä on toivottu) toki vähän vaihtelevat, mutta kun pitää pääsääntönä sen, että alueille, jotka ovat kasvoista "korkeimmalla" eli joita edestä tuleva valo valaisee kaikista eniten tulee vaaleaa ja alueille, joihin luonnostaankin tulee varjoa edestä tulevan valon ollessa heikko, tulee tummempaa puuteria. Ja sama homma kuin silmämeikin tekemisessä; se mitä haluaa korostaa ja nostaa enemmän esiin tehdään vaaleammaksi ja se, mitä halutaan laskea alaspäin ja vähän värittää piiloon, tehdään tummemmaksi.

contourkit9


Koko meikin tuotteet:
Tarte Amazonian Clay 12-hour Full Coverage Foundation (Fair Sand)
Joe Blasco Orange Highlight 1*
L'Oréal True Match The Concealer (1 Ivory)
Joe Blasco Classic Hollywood Loose Powder (Light)*
Anastasia Contour Kit (Light/Medium)*
Max Factor Creme Puff Blush (Seductive Pink)
Etude House Drawing Eye Brow (02)
Lumene Blueberry Eyebrow Shaping Wax (Soft Brown)
MAC Eye shadow (Omega)
Lancôme Ombre Hypnôse Stylo (Or Inoubliable)
NYX Roll-On Shimmer (Salmon)
Maybelline Lash Sensational (Black)
We Care Icon Smooth Wear Lipliner (Natural Nude)

Ajatuksia Anastasian paletista? Meikistäni? 
Täällä käydään vieläkin vähän hitaalla rankan messuviikonlopun jäljiltä, I love me -messut olivat ihanat mutta rankat! Taidanpa vielä tänään tehdä rentouttavan jalkakylvyn...


tuote saatu blogin kautta

13 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunis oletkaan... Itse jotenkin aristelen noita varjostushommia vaikka tiedän, että niitä todella tarttisin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Marina ♥ Eikä kannata aristella, vähän vähemmän tiivis sivellin käteen ja sutimaan niin ei edes voi saada mitään pahaa aikaan :D

   Poista
 2. Sä oot kyllä niin kaunis <3 hei pakko saada toi paletti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis, kiitos Jonna ♥ Tuo on kyllä tosi kätevä paletti!

   Poista
 3. Onpa ihanan lämminsävyinen meikki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Catarina! :) Syksyisin kaikki lämpimät, ruskaiset sävyt saavat aina kummasti innostumaan.. ♥

   Poista
 4. Uuu, uuuu, oletko jo kuullut uutiset - Netflix on tilannut Gilmoren tytöistä uuden kauden! Aa, sulle voin tätä hehkuttaa :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaaa et arvaakaan millaiset ilonkiljahdukset tämä sai aikaan!! :D Kiitos Mirka, nyt en malta odottaa!!! ♥

   Poista
 5. Mä haluaisin kyllä testata tuota, mutta vielä enemmän sitä Anastasian voidemaista Contour Kitiä :)
  Kaunis meikki, sulle sopii hyvin tuollaiset ruskeammat huulet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Kata, tykästyin tuohon rusehtavaan sävyyn itsekin! :) Voidemainen Contour Kit houkuttaa kyllä minuakin, käsittääkseni siinä vaalein sävy olisi myös vaalein kun tässä tuo Vanilla, jonka "tummuudesta" vähän napisin..

   Poista
 6. Pohdiskelinkin, että onko tästä paletista tosiaan mihinkään! Voipi olla, että omassa kalpeassa hipiässä myös vaaleat jäävät liian lähelle omaa sävyä, mutta silti vähän houkuttelisi ajatus tästä paletista.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että itselläni tämä tulee kovempaan käyttöön kesäaikaan ihon saadessa aavistuksen väriä - tähän aikaan vuodesta tekee mieli kaivaa vaaleampi korostussävy käyttöön! Muuten tämä on kyllä aivan ihana.. :)

   Poista
 7. Heippa! Ostin oman contour kittini joulukuussa, ja olen tässä pähkäillyt että miten sitä käytetään. Ylärivin shimmeri on hyvä korostukseen ja alarivin tummat varjostukseen, mutta Vanillan ja Bananan käyttötarkoitus on jäänyt itselle vähän epäselväksi. Kokeilin kasvojen korostusta tuolla Bananalla (poskipäät, nenä, otsa..) ja tulos oli aika kellertävä. Osaatko sanoa, onko noilla väreillä muuta käyttöä kuin jo mainitsemasi silmänympäryksen kirkastaminen? Kiitos, jos jaksat vastata, vaikka näin vanha postaus :D

  VastaaPoista