29.10.2015

MINU hiusnaamio


Kuuluuko Halloween-asuusi hurja hiusten tuperaaus ja puoli pulloa lakkaa? Tai ehkä hiukset muuten vaan kaipaavaat kipeästi hellää, pehmentävää hoitoa ja silotusta? No olen kuulkaas löytänyt hiusnaamion, joka pehmentää tämänkin käkkäräkasan niin tehokkaasti, että hiuksia tekee mieli hiplata vielä pari päivää pesun jälkeen ihmetellen sitä suunnatonta sileyttä!

davines_minu2

Hiukseni ovat puolipitkät ja luonnonkiharat, ei oikeastaan värjätyt vaikka tämän tuotteen kohderyhmäksi sellaiset ilmoitetaankin. Latvoissani on vielä vaaleiden raitojen jämiä, viime raidoituksesta on kuitenkin jo yli puoli vuotta. Värjätyille hiuksille tarkoitetut tuotteet toki sopivat myös ei-värjätyille, sitä ei kannata liikaa tuijottaa. Luonnonkiharat ovat olemassaan kuivat ja pörröiset. Kaikki mahdollinen kosteutus ja silotus ovat tervetulleita. Olen äärimmäisen laiska hiusnaamioiden käyttäjä, hiusten pyyhekuivaus ja naamio päässä suihkun ulkopuolella odottelu (10 minuuttiakin tuntuu siinä vaiheessa pitkältä ajalta!) on jotenkin niin kamalan hankalaa. Silloin tällöin laitan saunaan hiusnaamion päähän ja muhittelen sitä jopa sen pakkauksessa suositellun ajan, muuten maskit ovat minulla hiuksissa ehkä pari minuuttia, oli suositusaika mitä tahansa...

davines_minu3

Davines MINU hiusnaamio on ollut ahkerassa käytössä näin laiskallakin naamioidenkäyttäjällä ja mikä parasta, vaikka ohjeissa suositellaan 10-15 minuutin vaikutusaikaa (siis kertokaa, mitä suihkussa värjötellessä voi tehdä vartin ajan!?) on hätähousun käyttämä parin minuutin vaikutusaikakin tehnyt tukalleni ihmeitä! Pesun jälkeen kuivaan kevyesti pyyhkeeseen puristellen hiusten latvat ja levitän reiluhkon määrän naamiota koko pituuksiin, en tyveen. Klipsillä hiukset kiinni ja vaikka vartalonkuorinta odotellessa. En todellakaan kuulu niihin, jotka tässä vaiheessa sammuttavat suihkun ja odottavat - hrrr, ei todellakaan, palelen ihan älyttömästi! Aika pitää käyttää hyödyksi. Heti kun MINUn huuhtelee pois, hiukset tuntuvat mielettömän pehmeiltä ja etenkin suihkun jälkeen huomaan, että ne ovat huomattavasti helpommin käsiteltävät eivätkä mene takkuun.

davines_minu1

Mm. kaprisuutetta ja sheavoita sisältävän, vaaleanturkoosin hiusnaamion tuoksu on ainut seikka, mistä en tässä tuotteessa pidä. Siis en voi sanoa inhoavani tämän tuoksua, mutta en erityisesti pidäkään siitä. En millään keksi minkä kasvin tuoksun se tuo mieleeni! Minun nenääni se on aavistuksen.. pesuainemainen ja yrttinen samaan aikaan, heh. Täysikokoisessa pakkauksessa tavaraa on 250ml (jotain superisoa kampaamokokoakin taitaa olla olemassa?) mutta tässä pienemmässä 75ml:n purkissakin on tosi moneen käyttökertaan! Davinesin tyylille ominaisesti pakkaus on söpön simppeli ja muovirasia uudelleenkäytettävä - tyhjän rasian voi nakata tiskikoneeseenkin. Minä ajattelin ottaa tarrat irti ja säilyttää rasiassa hiuspinnejä käytettyäni naamion loppuun.

Italialainen Davines on minulle mieleinen brändi paitsi toimivien tuotteiden ja hauskojen, uudelleenkäytettävien pakkausten vuoksi, myös yrityksen ympäristöystävällisyyden takia; Davines kohtelee reilusti sekä luontoa että ihmisiä - esimerkiksi tuotteisiin käytetyistä raaka-aineista maksetaan tuottajille oikeudenmukaisesti ja tuotantoon käytettävä energia tulee uusiutuvista energianlähteistä. 

Messupostauksessa ehdinkin jo hieman hehkuttaa merkin LOVE-sarjaa, jonka shampoo ja hoitoaine ovat osoittautuneet kuivahiuksiselle unelmakaksikoksi. Niistä siis tulossa myös oma postauksensa, sillä aikaa; jos merkin tuotteet kiinnostavat, täältä voi etsiä lähimmän Davines-kampaamon!

Postauksen tuote saatu blogin kautta

6 kommenttia:

 1. Itse pesen aina ensin hiukset ja laitan naamion, jotta kaikki muut toiminot kuluttavat aikaa (naamanpesu,vartalonpesu...). Ylimääräiseksi ajan kuluttamiseksi sopii vartalon kuorinta tai vaikkapa jalkojen raspaus. Olen niin hidasliikkeinen haaveilija että saan helposti kulumaan 10 min :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas en millään onnistu tuossa! :D 10 minuuttia tuntuu ikuisuudelta!

   Poista
 2. En mä ainakaan ikinä oota tota aikaa suihkussa, vaan pesen tukan pää alaspäin vaatteet päällä ja vedän superteho naamiot päähän ja annan vaikuttaa ihan rauhassa samalla ku teen muuta :-) sitten vasta suihkuun oikeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätäkään en ole ikinä oppinut! :D Muistan ihmetelleeni jo äitini tapaa pestä hiukset lavuaarin päällä - itse VIHAAN hiusten pesemistä muuten kuin kunnolla suihkussa. Tuo tapa on kyllä naamioiden kanssa kätevä, pitäisköhän opetella...

   Poista
 3. Ylipuhuit mut kun sanoit tän siloittavan pörröisiä, luonnonkiharia ja värikäsiteltyjä hiuksia. Kyllä kiitos, omistan nimittäin kaikki näistä kolmesta :D Onneksi näitä tuotteita näyttää saavan Jyväskylästäkin, menee ehdottomasti testiin seuraavan palkkapäivän koittaessa!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. JES! :D Jos sulla on samoja ongelmia hiusten kanssa kun mulla, uskon aika vahvasti, että sinäki tykästyt!

   Poista