9.10.2015

Pinkkiä perjantaita


Muistittehan, että tänään on Roosa nauha -päivä?

pukeudupinkkiin1

Roosa nauha symboloi maailmanlaajuisesti taistelua rintasyöpää vastaan.
Tänä vuonna Roosa nauha -keräys järjestetään Suomessa jo 15. kerran ja teemana on Käsi sydämellä viestien välittämistä - syöpä koskettaa sairastuneen lisäksi aina myös lähipiiriä, jonka tuki ja välittäminen on tärkeää.


Kuva cancer.fi

Tänä vuonna Roosan nauhan suunnitteli ihana Katri Niskanen:


Viime vuonna Lumene lanseerasi Roosa nauha -kynsilakan, joka tuli silloin myös LivBoxista. Viime vuoden tapaan lakkasin kynteni Roosa nauha -päivän kunniaksi tällä lakalla ja valitsin aamulla vaatteeni etsien kaapista pinkkiä. Lindexin Holly & White -malliston tummansinisessä jakussa on hihansuissa pinkit ja beiget raidat, alla oleva sävyltään täysin jakkuun mätsäävä toppi on H&M:ltä.

pukeudupinkkiin2

Kellä muulla on tänään pinkit kynnet?
Jos pukeudu pinkkiin -päivä unohtui aamukiireessä, vetäise iltarientoihin päälle jotain teemaan sopivaa ja maalaa huulet kirkkaanpinkillä huulipunalla! Ihanaa viikonloppua! 

4 kommenttia:

 1. Pahoittelen nipottamista, mutta beigeä vastaava sana suomeksi on beessi/beesi. Aivan älyttömän tyhmä juttu, mutta on vaan pakko päästä sanomaan... Blogissasi ei sitten muuta valittamisen aihetta löydykään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos!
   En kyllä uskalla luvata onnistuvani välttelemään lainasanojen käyttöä.. Onkohan esim. taupelle vastinetta..?

   Poista
  2. Pahoittelen nipottamista, mutta suomen yleiskielen sanakirja, Kielitoimiston sanakirja, listaa sanan beige ja selitys sanalle beesi kuuluu seuraavasti: "eräs vaalean ruskehtava värisävy, beige. ". Sanaa beessi kyseinen sanakirja ei tunnista. Aivan älyttömän tyhmä juttu, mutta oli vaan pakko päästä sanomaan.

   Poista
  3. Voin siis jatkossakin käyttää beigeä ;) Beesi kuulostaa omaan korvaan kamalan kömpelöltä. Joskus käytän kyllä noita lainasanoja paljon mieluummin kuin suomenkielisiä vastineita vaikka muuten suomen kielen vaalimisen kannalla olenkin :)

   Poista