13.10.2015

Uudet silmät - alensa.fi


Viime viikolla vapaapäivän kunniaksi oli leffapäivä, tänään koko vapaa tiistaipäivä onkin sitten mennyt migreenin kanssa makoillessa, ei yhtään kivaa!  Tietokoneen näyttöäkään en ole jaksanut edes vilkaista kuin vasta nyt joten ne niistä suunnitelmista tehdä tänään ahkerasti hommia... Rutistetaan kuitenkin päivän postaus ulos, aiheena on nimittäin jotain, josta olen ollut viime viikkoina tosi innoissani!

alensa7

Olen kertonutkin blogissa käyttäväni piilareita. Olen myös kertonut, että silmäni ovat ei-minkään-väriset. Jokainen näkee niissä vähän eri tavalla harmaata, sinistä sekä vihreää - kun synnyin, olin vielä tunnistettavasti sinisilmäinen! Silmieni väri on tuntunut siis muuttuvan koko ajan ja olen moneen otteeseen sanonut, että kyllä muuten haluisin nähdä, miltä näyttäisin jonkin värisillä silmillä!

Kun alensa.fi -sivustolta otettiin yhteyttä ja kysäistiin haluaisinko testata joitain heidän valikoimassaan olevia värillisiä piilareita, ei vastaustani paljon tarvinnut arvailla. Halusin päästä kokeilemaan silmämeikkejä kirkkaamman värisillä silmillä ja avuliaan asiakaspalvelun kautta päädyimme turkooseihin sekä sinisiin linsseihin. Mukaan tuli myös Gelonen piilolinssineste, jossa piilareita säilytetään aina kun ne eivät ole silmissä sekä Gelonen kosteuttavat silmätipat, jotka ovat tosi hyödyllisiä piilareita käyttäville. Molemmat sisältävät hyaluronihappoa ja ovat hyvin hellävaraisia sopien herkillekin silmille. Kosteuttavia tippoja en ole vielä ottanut käyttöön koska silmätippapullot säilyvät avaamisesta noin kuukauden ja minulla on tällä hetkellä yksi avattuna. Tänään tarkastellaan turkooseja piilareitani ja ensi kuussa kun otan testiin toiset saamani eli siniset, kirjoittelen enemmän myös noista Gelonen silmätipoista. Ja hei katsokaa minkä näköinen piilarikotelo minulle pistettiin mukaan, pinkistä tykkäävä koiranomistaja ilahtui! Nämä ovat niitä pieniä juttuja, joista jää kiva kuva firmasta sekä hyvä mieli.

alensa4

Turkoosit piilolinssit ovat FreshLook ColorBlends -linssit värissä Turquoise. Alensan valikoimassa on runsaasti värillisiä linssejä sekä ilman vahvuuksia että vahvuuksilla - minä valitsin vahvuuksilla olevat, sillä halusin tietenkin käyttää näitä ilman silmälaseja kun normaalistikin tykkään käyttää mieluummin piilareita kuin laseja. Normaalisti käytössäni on Dailies AquaComfort Plus -linssit ja niiden ollessa Ciba Visionin valmistamat, tuntui näiden saman valmistajan värillisten linssien kokeileminen ensimmäisenä "turvalliselta". Kaavoihinsa kangistunut jne.

alensa3

FreshLook ColorBlend -linssejä löytyy 12:ssa eri sävyssä kastanjanruskeasta smaragdinvihreään. Jo tästä yhdestä linssistä löytyy siis noin monta värivaihtoehtoa, koko kaupan sivuilla on hämmentävän monta vaihtoehtoa! Jos valikoimasta menee pää pyörälle, suosittelen vaan ihan rohkeasti klikkaamaan sivun vasemmasta reunasta löytyvää Asiakaspalvelun Ota yhteyttä -painiketta. Sivut itsessään ovat kuitenkin mielestäni mukavan selkeät; vasemmasta reunasta voit valita, haluatko selata tuotteita esim. valmistajan tai linssityypin (kertakäyttöiset, kuukausilinssit, värilliset linssit) mukaan. Ja hei halloween-bileisiin valmistautuvat, Alensalta löytyy mahtavia piilareita viimeistelemään asu ja meikki, katso esimerkiksi nämä! Hui mitä vampyyrin-, kissan- ja zombinsilmiä!

alensa9

Piilarit tulevat litteissä foliopakkauksissa ja näistä linssit otettua pois ja käyttöön, niille tietenkin tarvitsee piilolinssikotelon. Kotelo huuhdellaan piilarinesteellä joka käytön jälkeen ja annetaan kuivua, silmissä olleille linsseille laitetaan aina uusi neste. Jos et ole aiemmin käyttänyt piilareita, suosittelen käymään optikolla linssiensovituksessa. Alensan sivuilla on myös hyviä käyttövinkkejä, joihin kannattaa tutustua. Minulle aikanaan ensimmäisten linssien käyttäminen oli vähän sähläämistä ja tunsin ne koko ajan silmissäni, käyttämällä niihin tottuu ja omaan silmään sopivien linssien löytämiseksi saattaa joutua kokeilemaan useampia.

alensa2

Tässäpä ensin kaunis kuva meikittömästä naamastani, jossa toisessa silmässä on linssi ja toisessa ei. Meikittömästä siksi, että laitan piilarit aina kasvojen puhdistuksen jälkeen ennen meikkaamista. Ja luonnollisesti puhtailla käsillä. Silmän ja linssin väliin olen kerran onnistunut saamaan glitterluomiväriä toimiessani väärin eli meikkaamalla ensin ja voin kertoa, että samaa virhettä en ole toistanut.

Kuvassa vasemmalla on siis "oma" silmäni. Näyttää hyvin harmaalta, eikö! Värillisten linssien kanssa lopputulos riippuu aina omasta silmienväristä sekä valotuksesta. Osa linsseistä päästää enemmän omaa silmienväriä läpi ja osa taas peittää oman värin oikeastaan kokonaan. Nämä FreshLooksit ovat hyvin peittävät vaikka iiriksen keskiosaa kohti linssin väritys hieman "harvenee", minkä ansiosta taas värillinen osa ei helposti tunge näkökenttään. Katseeseen tulee syvyyttää ja silmät näyttävät suuremmilta! Yritin tarkastella linssiä ja sen väritystä läheltä nähdäkseni mikä tuon suurentavan efektin saa aikaan mutta en minä oikeasti tiedä! Linssien ulkoreunaa kiertää tummempi raita mutta niinhän omaakin silmääni... Kai tuo kirkkaampi väri yhdistettynä tummaan ulkoreunaan saa silmän näyttämään selvästi suuremmalta!

alensa6

Tässä ensi kuva silmämeikistä, johon käytin viime kuun lemppareissa näkyneitä Makeup Geek:n lämpimänsävyisiä, ihanan syksyisiä punertavia sävyjä. 

alensa5

Ja sama meikki piilarien kanssa! Harmi, että valotus ei ole aivan sama, mutta efektin ehkä silti juuri ja juuri näkee. Väriympyrän mukaisesti punertavat oranssit pomppaavat vastavärinä turkoosia vasten upeiten esiin. Silmien värillä luomiväreissä voi toki myös korostaa niitä mutta vastavärit ovat suosittu ja tehokas keino meikissä. Tarkastele väriympyrää ja katso, mitä silmienvärisi vastapuolella ympyrässä on. Näistä kuvista silmien värin vaikutus meikkiin ei parhaiten tule esille mutta blogiin tulee varmasti vielä myöhemmin kuvia sekä näiden turkoosien piilareiden että ensi kuussa testiin ottamieni sinisten piilareiden kanssa erisävyisistä meikeistä. Silmien väri vaikuttaa kasvoihin sekä niille tehtyyn meikkiin yllättävän paljon!

alensa8

Käytän piilareita säännöllisesti joten niiden käyttäminen sinänsä on minulle tuttua. Käytössäni on kuitenkin aina ollut päivälinssit eli kertakäyttöiset piilarit, joita ei säilytetä nesteessä vaan heitetään illalla pois. Kuukausipiilarit ovat rakenteeltaan aavistuksen "vahvempia" kuin kertislinssit joten odotin inhottavaa ja kuivaa roskantunnetta silmissä. Toki tunnen nämä paremmin kuin kertakäyttöiset, mutta käytössä ne ovat silti yllättävän mukavat - mukavammat, mitä luulin! Heti silmään laitettuani tunnen piilarin "roskana" silmässä mutta hetken räpyteltyäni se asettuu silmään hyvin. Jos pidän silmiä kauan auki tuijottaen vaikka koneen näyttöä, silmäni kuivuvat herkästi (no oikeastaan ilman piilareitakin) ja kosteustipat ovat aivan välttämättömät. Pientä sumeutta näkökentässä saattaa myös olla jos jään tuijottelemaan pitkäksi aikaa. Kaiken kaikkiaan; ei ongelmia jos muistan säännöllisen kosteutuksen.

Miltä nämä syvän turkoosit silmät teidän mielestänne näyttävät?
Entä oletteko te kokeilleet ulkonäön muuttamista "uusilla silmillä"?


Postauksen tuotteet saatu blogin kautta

6 kommenttia:

 1. Muuttaa ilmettä heti! Mullakin oli joskus aktiivisessakin käytössä piilarit, sitten sillmänesteen koostumus muuttui ja nykyään pystyn käyttämään vain kertakäyttöpiilareita muutaman tunnin ajan kerrallaan ja tällöinkin silmätippojen kanssa. Kuukausilinssit eivät ole niin kosteuttavia kuin kertakäytöt, joten ne ei tule kysymykseensään. Tälläiset värilliset linssit olisi niin upeat, täytyy varata het aika näöntarkastukseen ja katsoa josko piilarit olisivat kehittyneet niin että pystyisin käyttämään niitä jälleen silloin tällöin :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, harmi että silmät pistivät vastaan : / Kannattaa tosiaan käydä tarkastuksessa, tuntuu että piilaritkin kehittyvät aikamoista vauhtia ja jos niistä löytyisi sinunki silmiin sopivat :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! En ole kokeillut mutta mieli tekisi testata miltä tuntuisi olla esim. ruskeasilmäinen.

  Löytyipä täältä kiva blogi! Jäänkin seurailemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mielenkiintoista (ja hauskaa!) nähdä ittensä eri värisillä silmillä kuin normaalisti, silmienväri kun on niin määrittävä piirre kasvoissa :)

   Ja oi, ihana kuulla - tervetuloa seurailemaan! ♥

   Poista
 3. Hei nää on nää mistä puhuit aikasemmin! Onpas tosi kivat :)

  VastaaPoista
 4. Välillä käytän piilareita mutta en oo vielä kokeillut värillisiä linssejä. Niita olisi kyllä hauska kokeilla joskus :D

  VastaaPoista