3.12.2015

Huomenna: Osta työtä Suomeen -päivä!


Luulen, että lähipäivinä aika moni lähtee shoppailemaan veronpalautusten kivasti kilahdettua tilille. Jouluostokset saatetaan ajoittaa tulevalle viikonlopulle ja ehkä itsenäisyyspäivän kunniaksi ruokakaupasta ostetaan jotain vähän erikoisempaa. Olet varmasti nähnyt mainoksen, jossa kerrotaan, että jos jokainen suomalainen ostaisi kuukaudessa 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluja, syntyisi vuodessa 10 000 työpaikkaa. Laskelma on Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjan julkaisema, ja tähän samaan suomalaista työtä edistävään kampanjaan liittyy huominen Osta työtä Suomeen -päivä.


Haluan haastaa teidätkin tekemään huomenna kaikki ostoksenne sinivalkoiset silmälasit päässä! Osta siis huomenna perjantaina vain suomalaisia tuotteita. No helppoa, ajattelin itse aluksi - suosin aina lähiruokaa ja ruokavalioni on pitkälti simppeleistä, suomalaisista raaka-aineista koostuva jo allergioidenikin takia. Mutta hetkinen, mites ostoslistalla olevat tuorekelmu, huuhteluaine ja tomaattisose?

Kampanja herättelee ajattelemaan kulutustottumuksia ja valintoja. Esimerkiksi K-ryhmän kaupat ovat mukana kampanjassa ja pyrkivät tekemään sinivalkoiset valinnat kuluttajille entistä helpommiksi. Mitä jos ne mahdolliset veronpalautukset käyttäisikin tänä vuonna vain suomalaisiin tuotteisiin ja palveluihin ja mitä jos kaikki tekisi samoin? Kampanja on vain yhtenä päivänä mutta entä jos pitäisin Osta työtä Suomeen -päivän joka kuukausi - tai joka viikko? Tuotearvosteluissa olen aina hehkuttanut kotimaisten kosmetiikkatuotteiden kohdalla että hei, tää on Suomesta! Suomalaisia kosmetiikan valmistajia ei äkkiseltään tule suurta määrää mieleen mutta kyllähän niitäkin löytyy! Muistitko nämä kaikki:

Oletko huomenna mukana?
Facebookista löytyy päivälle tapahtuma ja instagramissa käytössä on #ostatyötäsuomeen
Noni, shoppailemaan! Työpaikkoja luomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti