4.12.2015

Uudenlaiset lämpörullat


Tämä testiin saamani rullapömpeli kuuluu taas niihin tuotteisiin, joihin suhtaudun aluksi hyvin epäilevästi, ihmettelen hetken kummallisennäköistä kapistusta ja kun uskaltaudun kokeilemaan, ihastun.

babyliss_clipcurl3

BaByliss Clip & Curl -lämpörullat eivät ole ihan tavalliset lämpörullat. Silikonipinnotteiset rullat lupaavat luonnolliset, kiiltävät ja helposti kammattavat kiharat. Pakkauksessa on 12 rullaa kahdessa eri koossa (17mm ja 22mm) ja ne majailevat tuollaisessa kahvallisessa "kapselissa".

babyliss_clipcurl5

Rullat ovat söpöjä violetteja silikonikeloja, joiden päälle painetaan siinä kiinni oleva pinkki kupu. Ei siis mitään erillisiä kiinnikkeitä rullille! 

babyliss_clipcurl4

Paketissa näkyvät ohjeet näyttävät houkuttelevan helpoilta. Rullat kuumiksi, kieritys, rulla kiinni, toistetaan kaikilla rullilla ja tadaa, kauniit kiharat! Mutta hetkinen, tokavikassa kuvassa naisen päässä näkyy kaikki 12 rullaa, eikö takaraivolla ole yhtäkään?

babyliss_clipcurl1

Pienehköjen rullien sisään ei mitään kamalan suurta hiustuppoa kannata kierittää. Jos hiukset siis ovat pitkät tai todella paksut, ei 12 rullaa todennäköisesti riitä koko tukan kihartamiseen - tai se pitää tehdä kahdessa osassa. Omat hiukseni ovat tällä hetkellä mallia ylikasvanut lob (eli long bob, eli pitkä polkka - eli tällä hetkellä vähän epämääräisen mallinen). 
Puolipitkiin hiuksiin tämä onkin älyttömän kätevä kapistus!

babyliss_clipcurl7

Käyttö on todella helppoa. Rullia suojaava kirkas kansi käännetään kiinni ja laite napsautetaan päälle - nappulasta, joita laitteesta löytyy tasan yksi kappale. Noin kymmenen minuutin kuluttua rullat ovat lämmenneet ja lämpötilailmaisin muuttuu punaisesta valkoiseksi. 

babyliss_clipcurl6

Kansi käännetään auki, että rulliin pääsee käsiksi. Silikonipinta, joka pysyy lämpimänä pitkään, kuumenee tuollaisessa metallisessa tapissa. Sormia en ole onnistunut polttamaan kun en tuohon pallokuvioiseen keskiosaan ole turhaan koskenut eli rullien käsittely on helppoa. 

babyliss_clipcurl2

(sori, koittakaa olla huomaamatta allergisen reaktion takia punoittavaa otsaa!)
Muutaman sentin levyisiä hiusosioita aletaan ihan tavallisten paplareittenkin tyyliin kierittää rullan ympärille latvasta alkaen. Rulla viedään aivan tyveen asti ja kansi painetaan kiinni. Siinäpä se! Sitten mennään hassu virne naamalla näyttämään poikaystävälle uutta kapselikampausta. 

babyliss_clipcurl7

Rullat viilenevät noin vartissa. Mitä pidempään malttaa odottaa rullien jäähtymistä, sitä kestävämmät kiharat saa. Pelkät laineet halutessaan niitä voi siis pitää huomattavasti vähemmän aikaan päässä ja kierittää yhteen rullaan niin iso hiusosio kuin sinne mahtuu! Omat hiukseni ovat luonnonkiharat mutta luonnontilassa pörröiset eivätkä mitenkään kauniinkiharat vaan sellaista epämääräistä säkkärää.. Näiden laittaminen kävi hämmästyttävän nopeasti ja sillä aikaa kun rullat olivat päässäni, tein tavallisen arkimeikin. Rullien irrottaminen kävi ihan hetkessä ja kun haroin jäähtyneitä kiharoita sormin auki, näyttivät hiukseni tältä! Ylikasvaneen otsiksen olen pinnittänyt kiinni, muuten hiuksilleni en muuta tehnytkään.  

babyliss3

En edes käyttänyt mitään hiusseerumia tai lakkaa viimeistelemään kampausta ja katsokaa mikä kiilto luonnonkiharassa hiuksessani on! Melko harvinainen näky lämpökäsittelyn jälkeen kuivassa, käkkärässä tukassa. Suosittelen muillekin puolipitkät hiukset omistaville, enpä muista milloin kiharat olisivat tulleet näin helposti. Kiharat myös pysyivät ihan yhtä hyvin kuin minulla suoristusraudalla tehdyt. Tämä kiharapilvi on muuten hauska pikkujouluihin vaikka yhdellä koristeellisella hiuspinnillä toiselta puolelta sivuun vedettynä tai mainio pohja erilaisiin juhlakampauksiin. Esimerkiksi löysä kiharanuttura takaraivolle on helppo tehdä ja näyttää kauniilta! 

Käyttöönhän tämä aluksi epäilemäni kapistus jää. Suoristusraudalla ja puikkokihartimella tulee edelleen tehtyä kiharoita aina silloin tällöin mutta paitsi että rullat hoitivat homman paljon nopeammin ja vaivattomammin, ei silikonipinta tunnu rasittavan kuivaa hiustani läheskään yhtä paljon kuin raudat. BaByliss Clip & Curl -rullien suositushinta on 59,90€ ja niitä myy hyvin varustetut tavaratalot, kodin elektroniikkaliikkeet sekä hypermarketit.


Postauksen tuote saatu blogin kautta

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Tää kyllä on! Vielä helppokäyttöisempikin mitä luulin :)

   Poista
 2. Tosi söpöt kiharat tuli ja söpöt on myös nuo lämpörullat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään! :) Eikä rullien värikään vähennä viehätystä ;)

   Poista
 3. Näyttää toimivalta! Mulla on myös luonnonkiharapörröhius ja yleensä jos siitä haluaa salonkikelpoisen, niin se pitää suoristaa tai kihartaa. Kiharran yleensä puikkokihartimella, mutta tämä voisi olla nopeampi. Saitko nämä ihan kivasti avattua? Ettei jäänyt latvat jumiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, tiedän tunteen! Näytän itse lähinnä lampaalta jos en suihkun jälkeen silottelen hiuksiani millään :D Nämä lähtivät hiuksesta tosi vaivattomasti - heti "kuvun" avattua sisältä tuli ihanan sileä kihara! Tuo silikonipinta tuntuu aivan erilaiselta käytössä tällaisen karhean hiuksen kanssa kun mitkään muut rullat!

   Poista