13.1.2016

2015 loppuneet


Tuomion hetki! Kahdentoista kuukauden loppuneet on taas käyty blogissa läpi joten on aika katsoa pelottava yhteenveto siitä, kuinka ison kasan kosmetiikkaroskaa tämä bloggaaja saa aikaan vuodessa.

loppuneet15-40

Joka kuukauden tyhjentyneet purnukat on viime vuoden tapaan kipattu varastossa venailevaan säkkiin odottamaan vuodenvaihdetta. Toivon tosissani, etteivät naapurit ole  tarkemmin kurkkineet meidän varastohäkin hämmentävää roskasäkkiä... Koko komeuden lattialle levitettyäni iski pienenpieni ahdistus. Vaikka monella osa-alueella pyrin elämään ympäristöystävällisesti ja suon itselleni tämän paheen nimeltä kosmetiikka niin onhan tuossa aika järkyttävä määrä muoviroskaa.

Bloggaajana testaan jatkuvasti erilaisia tuotteita ja käytän kosmetiikkaa ehkä enemmän kuin keskivertokuluttaja mutta muihin kauneudenhoidosta kiinnostuneisiin verrattuna en itse asiassa usko määrän olevan epätavallisen suuri. Tyhjentyneisiin tuubeihin ja purkkeihin kun ei juurikaan tule kiinnitettyä huomiota jos niitä ei jemmaile. Tiedän ruudun takaa kuitenkin löytyvän muitakin ihania friikkejä, jotka pitävät kirjaa roskistaan - olisikin kiva kuulla verrokkilukuja tai erityisiä huomioita loppuneisiin liittyen!

loppuneet15-38

Miselli-kasvojenpuhdistusvedet ovat tulleet rutiiniini jäädäkseen, joten yhdeksän tyhjentynyttä ei tullut edes yllätyksenä. Bioderma oli ensimmäinen misellivesi, johon ihastuin. Garnier ja Herbina ovat edullisista versioista suosikkini.

loppuneet15-43

Varsinaisia kasvoputsareita tyhjentyi vain kaksi tuubillista - molemmat Lumenelta! Pieni määrä selittynee sillä, että tällä hetkellä avattuja putsareita on käytössä ainakin kolme..

loppuneet15-24

Silmämeikinpoistoaineet eivät ole enää niin kovassa käytössä kuin ennen koska misellivesi hoitaa minulla usein tämänkin vaiheen. Käytän hyvin harvoin vedenkestävää ripsiväriä joten meikit lähtevät misellivedellä helposti pois ja pääsen sen jälkeen varsinaisesti puhdistamaan ihon. Lumenen silmämeikinpoistoainetta on tullut kylkiäisenä milloin mistäkin ja hyvin se hommansa hoitaa! Geelimäinen Earth Science on kuitenkin suosikkini. Hellävaraista, tehokasta ja koostumukseltaan geelimäistä silmämeikinpoistoainetta kun ei ole ollut helppo löytää.

loppuneet15-35

Kuorintoja tyhjeni yllätyksekseni vain kaksi tuubia, joista toinen on vielä minikoko. Näitäkin taitaa siis olla tällä hetkellä avattuna useampi... Sibun tyrniä sisältävistä tuotteista olen pitänyt kovasti, mutta tämä kuorinta oli liian raju herkälle iholle!

loppuneet15-20

Kasvonaamioitaan ei tyhjentynyt kuin kolme kappaletta. Pitää alkaa naamioida itseäni säännöllisemmin! Ja Lushin Rosy Cheeksin käytti äitini.. Sibun puhdistava naamio jättää ihon todella puhtaaksi ja kirkkaaksi ja Clarinsin kosteuttava naamio hellii herkkää ja kuivaa ihoa. Molemmat aivan ihania tuotteita!

loppuneet15-41

Kasvosuihkeet ovat ihonhoidossa ihana, "ylimääräinen" vaihe. Suihkin kosteuttavia ja rauhoittavia vesiä kasvoilleni puhdistuksen jälkeen, meikkauksen jälkeen jos innostun puuteroimaan liikaa, pitkin päivää olemusta virkistämään ja usein myös treenin jälkeen punaisena helottavaa ihoa rauhoittamaan ja viilentämään.

loppuneet15-28

Sekaihoni vaatii t-alueella tehokkaampaa puhdistusta ja mustapäälaput ovat jääneet osaksi puhdistusrutiiniani. Käytän Biorén lappuja korkeintaan kerran viikossa, muita merkkejä en ole pitkään aikaan edes kokeillut.

loppuneet15-22

Miselliveden tilalla käytän joskus väsyneenä (laiskana) puhdistusliinoja. Ekan vaiheen puhdistuksen eli meikkien poistamisen kun voi tehdä liinoilla vaikka tietokoneen ruutua tuijottaessa. Ainoana putsarina en liinoja kyllä käyttäisi. Lempparit ovat vaaleapunaisessa pakkauksessa tulevat todella hellävaraiset Garnierin miselliliinat.

loppuneet15-32

Viidestä tyhjentämästäni sy-voiteesta kolme on täysikokoisia ja kaksi Cliniquen purkkia hämmentävän riittoisia minikokoja. Kaikki käyttämäni ihania ja herkkää ihoa helliviä!

loppuneet15-29

Ah, seerumit! Kahdeksasta loppuneesta kuusi oli täysikokoisia. Yksikään näistä ei ollut pettymys, viime vuosi oli siis varsin hyvä seerumivuosi. Edullinen LV oli yllättäjä, vanhaa lemppariani Caudalien Vinosourcea en ihme kyllä tyhjentänyt kuin yhden ja uutta suosikkia V10 Plus Aminoa ikävöin jo nyt.

loppuneet15-30

Tässä sitten seerumien jälkeen käyttämäni päivä- ja yövoiteet. Kaikista olen kuukausittaisissa loppuneet-postauksissa jo tarinoinut mutta erityisiä suosikkeja olivat philosophy renewed hope in a jar, FAB Ultra Repair Cream, Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet, L300 Bright & Firm -voiteet sekä kuivan ihon yövoide Eucerinilta.

loppuneet15-23

Vieläkö jollekin on epäselvää, mitä huulirasvaa käytän päivittäin? :D 

loppuneet15-42

Pohjustajien kanssa olen ollut laiska! Silmämeikinpohjustajia en käyttänyt tyhjäksi ainuttakaan (viimeisiään veteleviä on kyllä tällä hetkellä parikin) ja kasvojen pojustajia tyhjensin vain tämän yhden. Täytyy petrata.

loppuneet15-37

Laatikoista löytyvään meikkivoidemäärään nähden kaksi meikki/BB-voidetta on sekin aika onneton määrä. Minulle epäsopivia tuotteita laitan kyllä tehokkaasti kiertoon joten sitä kautta määrä vähenee jatkuvasti mutta silti ihme, ettei useampi tyhjentynyt. Lumenen CC:tä loppuu muuten taas kohta yksi tuubi, tämä on mahtava tuote!

loppuneet15-9

Peitevoiteita taas käytän tyhjäksi aika kovaa tahtia. Ne on nää silmänaluset!! 

loppuneet15-5

Valokynät olisi voinut ehkä lisätä edelliseen kohtaan mutta nämä kaksi ovat suosikkejani. Artdecon sekä Sephoran oman merkin valokynistä löytyy tarpeeksi vaaleat sävyt tuomaan oikeasti sitä valoa minunkin vaalealle iholleni.

loppuneet15-17

Puuterituotteita käytin loppuun neljä, joista yksi on minikoko. Lumenen CC-puuteri on mainio tuote, mutta pakkaus on surkea.

loppuneet15-12

Kulmatuotteita tulee loppumaan tämän vuoden puolella varmasti enemmän kuin viime vuonna! Lumenen värillisestä kulmavahasta on onneksi tullut vaaleampi sävy, josta olen pitänyt kovasti. e.l.f.:n kulmavahan ja -puuterin sisältävästä paletista (sävyssä Ash) minulla on jo uusi samanlainen käytössä.

loppuneet15-3

Luulen, että eyelinereita lensi vuoden aikana vanhenemisen takia myös roskiin näiden loppuneiden lisäksi - ainakin on sellainen tunne, että viime vuonna käytin enemmän kuin nämä kuusi.

loppuneet15-4

Ripsivärejä kertyi odotetusti melko iso määrä. Suosikkini näistä olivat Rimmel Scandaleyes, Lancôme Grandiose sekä Maybelline Lash Sensational.

loppuneet15-33

"Muihin" kertyi vain yksi luomiväri eikä sekään oikeasti loppunut kokonaan sekä ripsiliima, jota pitää mennä ostamaan samanmoinen tuubi, pikaisesti!

loppuneet15-2

Huulimeikkienkin kohdalla määrä on vähän kyseenalainen. Huulipunia lensi vuoden aika roskiin monen monta ja loppuneisiin päätyi silti huulikiiltoja, jotka eivät kokonaan loppuneet eli lähtevät pois lähinnä sen ikänsä takia. 

loppuneet15-46

Cailapin Sarkima-taivuttimet ottivat ja hajosivat, samoin Ecotoolsin pitkään palvellut Custom Coverage Buffing Brush (joita on tällä hetkellä kaksin kappalein käytössä). Beautyblender pitää uusia säännöllisesti hygieniasyistä, päivittäin käytettynä tuo palvelee noin kolme kuukautta.

loppuneet15-27

"Baby Wipeseja" käytän lähinnä swatchien pyyhkimiseen sekä käsien putsaamiseen meikkauksen lomassa. Lidlin hajusteettomat vauvapyyhkeet ovat hyviä!

loppuneet15-7

Sitten hiustuotteisiin. Shampoita tyhjentyi neljä täysikokoista pulloa sekä kaksi miniä...

loppuneet15-39

... ja hoitoainetta vastaavat sarjojen tuotteet, yhtä minishampoota lukuunottamatta!

loppuneet15-8

Hoitsikoita tehokkaampi hiusnaamioita käytin yhden täysikokoisen sekä kaksi miniä. Philip Kingsley oli mahtava, uusi tuttavuus!

loppuneet15-19

Vähän epäselvästi kategorioitu "hiustenhoitotuotteet". Jätettävät hoitoaineet, selvityssuihkeet sekä päänahan kosteuttajat; kaikkia viime vuodelta yksi tyhjentynyt.

loppuneet15-34

Varsinaisia muotoilutuotteikaan hiuksille (lasken myös lämpösuojasuihkeet näihin) ei loppunut kuin kaksi, joista toisesta pilaantui jämät pohjalle. Näitä on kaapeissa niin paljon, että vain kaksi tyhjää on ihmeellisen vähän...

loppuneet15-36

Hiusten latvoja hoitavia öljyjä ja seerumeitakaan ei montaa tyhjentynyt. Kolmesta kaksi on täysikokoisia.

loppuneet15-15

Kaksi minihiuslakkaa, suorastaan säälittävää! Tätä ihmettelin tosissani. Vaikka en ihan päivittäin lakkaa käytä, kuluu sitä kuitenkin jonkin verran. Käytössä taitaa olla liian monta yhtä aikaa, ehkäpä tämän vuoden lopussa määrä näyttää sitten aivan erilaiselta.

loppuneet15-45

Viimeisenä hiustuotteista kuivashampoot. Neljä isoa ja kaksi pientä, kaikki kuusi Batistelta! Käytössä on muitakin mutta tuskin tulee yllärinä mitä merkkiä suosin eniten...

loppuneet15-10

Vartalotuotteista ihan ensimmäisenä suihkusaippuat. Näitä tyhjeni keskimäärin yksi per kuukausi.

loppuneet15-44

Vartalon kuorintoja vain yksi eikä tämäkään oikeasti tyhjäksi asti käytetty! Kuorin kroppaani enemmän kuorintahanskalla sekä tavallisella suihkusaippualla.

loppuneet15-6

Sheivausvoiteiden osalta tutustuin vähän luonnollisempiin versioihin; sekä Alba Botanican että Aubrey Organicsin voiteet olivat toimivia mutta vaahtoihin tottuneelle aluksi omituisia. 

loppuneet15-25

Kuivaihoisella kropparasvaa kuluu! 16 purkkia on paljon mutta ei oikeastaan mitenkään ihmeellisen paljon ihmiselle, joka ei voi käydä suihkussa rasvaamatta sen jälkeen ihoa päästä varpaisiin. Viime vuonna ihastuin erityisesti Lushin Dream Creamiin sekä Soap & Gloryn The Righteous Butteriin.

loppuneet15-31

Päästä varpaisiin rasvaamisesta puheen ollen; suihkun jälkeen rasvaan toki jalatkin, joten jalkavoiteita kuluu. LV Täyteläinen Jalkavoide oli viime vuonna uusi tuttavuus ja osoittautui tosi hyväksi.

loppuneet15-21

Käsivoiteissa on nähtävissä pieni apteekkimainen linja. LV, La Roche-Posay sekä Neutrogena, kaikki kolme mahtavia herkän ja kuivan ihon voiteita!

loppuneet15-14

Koska käsisaippuat ovat olleet aina loppuneissa mukana, otin ne tietty tähänkin mukaan. Mummi ja minä Polkkakarkki-saippua sekä Methodin saippuat olivat suosikkeja ja I Love.. Pink Marshmallow -suihkugeeli joka toimi meillä käsisaippuana tuoksui niin älyttömän herkulliselta!

loppuneet15-1

Kaksi purkkia tavallista kynsilakanpoistoainetta, yksi kynsilakanpoistopurkki sekä yksi korjauskynä. Kynsibloggaajille tämä määrä näyttää varmaan kamalan pieneltä, heh!

loppuneet15-18

YKSI kynsilakka!? Näinköhän olen heittänyt kuivahtaneita lakkoja roskiin. Eikä yhtään alus- tai päällyslakkaa! Ihmeellistä kyllä. Kynsinauhaöljyäkin vain yksi kynällinen.

loppuneet15-11

Vähän väärin nimetty kategoria "hoitovoiteet" mutta siis koko kropalle käyvät, hoitavat voiteet lähinnä apteekkivalikoimasta. Bepanthen-määrä oli viime vuonna hyvin hillitty.

loppuneet15-26

Kaksi mineraalidödösuihketta (jota ilman en enää osaa elää) sekä kolme tavisdödöä.

loppuneet15-13

Itseruskettavia en kovin paljon tainnut viime vuonna testailla. Kaksi kevyesti väriä tuovaa kosteusvoidetta Palmer'silta, yksi minikokoinen mousse St.Tropezilta (joka antoi ihanan, pronssisen värin!) sekä Clarinsin itseruskettava kasvoilla. Saman merkin Liquid-Bronze on ehdoton suosikkini tuomaan vähän väriä kasvoille.

loppuneet15-16

Ja vielä muut, aiempiin katogorioihin kuulumattomat tuotteet, lähinnä käsilaukussa mukana kulkevia juttuja. Pussinäytteitä en ole säästellyt mutta pienet tuoksunäytteet kyllä - niitä en tosin käyttänyt pois kuin kaksi, Sensain vasta viime kuussa. TBS:n käsidesiä löytyy aina laukusta ja Blûm Naturalsin "puuteripaperit" olivat oikein toimivia, en ole huomannut suuria eroja iholta kiiltoa poistavissa papereissa.

Huh, aikamoinen määrä.
Yhteensä tyhjensin viime vuonna 242 tuotetta. Huvittavaa on, että edellisenä vuonna saldo oli 243. Yhden tuotteen ero! :D Yllättikö joidenkin tuotteiden määrä? Entä miltä arvelet oman määräsi näyttävän tähän verrattuna?


Osa tuotteista saatu blogin kautta

31 kommenttia:

 1. Tämä on aina yhtä mielenkiintoinen katsaus :). Mulla kuluu ainakin kuorintatuotteita paljon enemmän mutta esimerkiksi peitevoiteita tyhjensin nolla kappaletta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit postauksesta! :) Hämmästyin itsekin kuorintatuotteideni vähyyttä, ehkä ensi vuonna niitä tyhjenee sitten huomattavasti enemmän.. :D

   Poista
 2. En itse millään kykenisi säilyttämään tyhjiä purnukoita, mutta näitä on mielenkiintoista seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mullakin välillä meinasi mennä hermot roskien varastoon kuskaamiseen.. :'D

   Poista
 3. Miekään en koko vuoden purkkeja pystyisi jemmaamaan (häkkivarastoon voisi viedä, mutta vihaan varastoja). Siinä on purkkia ja purnukkaa kerrakseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä jemmailu itseäkin vähän huvitti.. mutta mitäpä sitä ei blogin eteen tekisi! ;D

   Poista
 4. Huvitti tuo huulivoiteiden ja peiteaineiden määrä, kun itse sain hikiseen yhden loppuun viime vuonna :D. Ja käytän kyllä kumpaakin päivittäin..

  Täällä mun luvut: http://sinistapintaa.blogspot.fi/2015/12/loka-joulukuun-ja-koko-vuoden-luvut.html

  Pitäisköhän säästää tänä vuonna kaikki purkit, viime vuonna säästin vain meikit.. hmm..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnän, että minuakin ne vähän huvitti! :D
   Ja oi, pitää käydä kurkkimassa sinunki lukuja, nää on mielenkiintoisia vähän vertaillakin!

   Poista
 5. Huulirasva ja kuivashampoot rivistöt oli hauskat. :D Olihan niitä melkoinen läjä. Aikamoinen oot, kun melkein samaan lukemaan pääsit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tänä vuonna voisin yrittää olla noiden kahden tuoteryhmän kohdalla vähän vähemmän merkkiuskollinen :D

   Poista
 6. Tätä oli tosi mielenkiintoista lukea! Olisi hauska tietää paljonko itse on tullut kulutettua kosmetiikkaa vuoden aikana, täytyy ehkä tänä vuonna ryhtyä samanlaiseen roskajemmailuun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ryhdy ihmeessä! :D Vähän hölmöltähän tämä roskien säästäminen tuntuu mutta itsellenikin nämä postaukset ovat niin mielenkiintoisia luettavia, että pakotan itseni säästämään roskat :D

   Poista
 7. Tätä oli tosi jännä lukea! Mä teen kans viime vuoden luvuista vielä postauksen, mut mietin pitäiskö tänä vuonna säästää kaikki loppuneetkin :D Hiuslakkaa ihmettelin, miten noin vähän?! :D Mulla kuluu ihan hillitön määrä hiustuotteita sun tuotteisiin verrattuna :D Sit taas kasvovoiteita oon kuluttanu loppuun vaan pari ja mulla on koko vuoden ollu vaan kaksi silmänympärysvoidetta käytössä, joista kumpikaan ei loppunut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee sinäkin tänä vuonna! Tykkään hirveästi lukea itsekin näitä, kiva vertailla! :) Ja todellakin, en ymmärrä mihin kaikki hiuslakkani on hävinnyt vai onko avattuna tällä hetkellä joku kymmenen purkkia.. :D

   Poista
 8. Ihan mahtava saalis! :) Ite en koko vuoden purkkeja pystyis sailomaan kun ei oo tilaa, ja kuukausittainkin tekee tiukkaa kun mies siivoo mun purkit aina roskiin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tilaa on tällaiseen hulluuteen ainoastaan häkkivarastossa, onneks poikaystävä ei ainakaan vielä ole sanonut mitään roskien sinne jemmaamisesta.. :'D Pienoisena siivousfriikkinä tämä roskien säilyttäminen ottaa kyllä koville! :D

   Poista
 9. Ihana postaus, mua hirvittää kanssa tää muovijätteen määrä mitä tuotan tässä taloudessamme. En kyllä uskalla säästää niitä koko vuotta, mies nytkin tuskailee kun mulla on edelleen viime vuoden kolmen kuukauden roskat ruotimatta tuolla pussissa... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aina kauhistelen omaa muovijätekasaani mutta toisaalta, monessa taloudessa vuoden aikana kertyy sama määrä muoviroskaa muista asioista - ja monella muulla osa-alueella pystyy elämään vähän fiksummin, joten en varmasti kuormita luontoa yhtään enemmän kuin keskivertosuomalainen! :) Miten noi miehet ei oikein meinaa tajuta tätä tuubitouhua.. :D

   Poista
 10. Vau, nyt on kyllä esimerkillistä asialle omistautumista! Tajuton määrä tavaraa näin kerralla katsastettuna mutta kyllä varmaan itelläkin kuluu samanmoinen kasa kaikkea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näiden jemmailu itsekuria vaati, olen muuten aika tehokas raivaamaan ylimääräiset asiat pois :D Ja todellakin; monen silmään määrä näyttää varmasti kauhean suurelta mutta jos jokainen säästäisi tyhjät purkit niin kyllä niitä vaan kummasti kertyisi.. :)

   Poista
 11. Todella mielenkiintoinen postaus! Ja hauskasti muiden kommentteja lukiessa huomaa eroavaisuuksia tuotteiden käyttöasteiden suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos tykkäsit! Ja todellakin, pieni vertailu muiden kulutukseen on tosi mielenkiintoista! :)

   Poista
 12. Kasvovoiteiden suuri määrä yllätti ja toisaalta shampoiden pieni määrä :D Mulla menee kasvovoiteita ehkä keskimäärin yksi per 2 kuukautta, mutta shampoissa sitten taas yksi 250ml puteli kuluu alle kuukaudessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että monilla on sama! :D Olen sen verran "kuiva" että ehkä se selittää tämän voiteilla läträämisen ja toisaalta taas shampoon suht pienen kulutuksen, hiuspohjani kun sekin kuivuu helposti liiasta pesemisestä.

   Poista
 13. Jännää lukea koko vuoden loppuneet -postauksia :) Itse en millään kykenisi säilyttämään koko vuoden roskia, mutta olisi mielenkiintoista nähdä konkreettisesti, kuinka paljon kuluttaa. Ja varmaan ajattelisi, että käytinkö mä tuollaisenkin tuotteen joskus :) Loppuneet tuotteet unohtuvat melko äkkiä. Tuosta on nyt hyvä pistää koko säkki energiajätteeseen ja eikun uusia keräämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kautta todellakin näkee mitä on tullut käytettyä ja millaisia määriä! Ja muiden vastaavanlaisia postauksia on tosi mielenkiintoista lukea :)

   Poista
 14. Mistä oot tilannu noita mustapäälappuja?
  Kiki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaan Bioren mustapäälaput eBaysta, viimeksi tältä myyjältä: http://www.ebay.com/itm/221975060279?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

   Poista
 15. Monessa tuotteessa mulla oli suht sama määrä, mutta en mitenkään pääse yli tosta peitevoiteiden määrästä. :D Mulla tyhjeni yksi toissavuonna..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :'D Ne on nää tummat silmänaluset..! No mutta tosissaan, peitevoidetta käytän arkena yleensä silloinkin kun en muuten jaksa meikata ja noi tietyt voiteet loppuu aina kauhea nopeasti - tai vanhenee, kun jäljellä on jämät!

   Poista