18.1.2016

Lieracin näppyneste


Muutama päivä sitten kirjoitin tämän hetken apteekkituotesuosikeistani, jotka auttavat pärjäämään herkän ihon kanssa paukkupakkasista. Herkkä sekaihoni saattaa olla talvisin hyvinkin kuiva ja punoittaa etenkin poskipäistä - noissa suosikeissani mainitsin Lierac Prescription Soothing & Nourishing Anti-Redness Creamin, joka paitsi suojaa ja rauhoittaa ihoa, myös häivyttää sen punaisuutta. Lieracilla on tuon herkälle ja couperoottiselle iholle tarkoitetun sarjan lisäksi dermokosmeettisessa Prescription-linjassaan omat tuotteensa myös pigmenttiläiskille sekä aikuisen epäpuhtaalle iholle. Tänään tarkastellaan yhtä tuotetta tuosta viimeisenä mainitusta sarjasta!

lierac6

Kuten mainitsin, minulla on herkkä sekaiho. T-alue saattaa alkaa kiiltelemään päivän mittaan ja sille pukkaa säännöllisen epäsäännöllisesti epäpuhtauksia. Täsmähoitotuotteet ovat siis omiaan taistelemaan niitä vastaan; harvoin käytän kuivattavia tuotteita koko kasvojen alueelle kun poskien alueelta löytyy couperosaakin. Sain testiin Lierac Prescription Dual-Phase Concentrate -tiivisteen, joka lupaa puhdistaa ja kuivattaa nopeasti epäpuhtauksia sekä ehkäistä niiden jättämien jälkien syntymistä.

lierac5

Sarjan muita tuotteita ovat Keratolyyttinen liuos joka avaa ihohuokosia, puhdistaa, desinfioi ja tasoittaa ihoa, Mattifying Concentrated Gel, kevyt geeli, joka korjaa ja kosteuttaa ihoa jättäen sen mattapintaiseksi sekä hillitsee talintuotantoa sekä Mattifying Fluid, virkistävä, kevyt emulsio joka supistaa ihohuokosia, kosteuttaa ja jättää iholle mattapinnan. Epäpuhtauksista kärsivälle, aikuiselle iholle suositellaan käytettäväksi hoitona keratolyyttistä liuosta, hoitovoiteena jompaa kumpaa sarjan voiteista; geeliä tai emulsiota, ja täsmähoitona tätä finnejä kuivattavaa kaksivaiheista tiivistettä. 

lierac2

Vain yksittäisistä näpyistä kärsivänä ja herkkäihoisena ei ihoni kaipaa sarjan muita tuotteita, mutta tämä täsmähoitotuote on osoittautunut ihan loistavaksi jopa näin herkällä iholla! Niitä yksittäisiä finnejäkään kun en ihan millä tahansa voi hoitaa koska ihoni on kauttaaltaan herkkä. Kun huomaan, että ihon läpi yrittää puskea kiva pieni möykky, töpötän tätä tiivistettä muutamana peräkkäisenä iltana siihen kohtaan ja möykky myöntää tappionsa eikä ikinä pääse pintaan asti! 

lierac3

Jos olet törmännyt ulkomaisten bloggaajien ja vloggaajien jo pitkään hehkuttamaan Mario Badescun Drying Lotioniin, on tämän koostumus suunnilleen sama. Pulloa ei ravisteta ennen käyttöä kuten esimerkiksi kaksifaasisia silmämeikinpoistoaineta vaan kerrosten annetaan olla erillään. Pullossa on pohjalla kerros jauhetta ja vanupuikko dipataan pulloon niin että puikko ylettyy siihen asti. Vanupuikkoon tulee vaaleanpunainen tahna, joka töpötetään iholle suoraan näppyjen päälle. Viehättävät, vaaleanpunaiset pilkut tuntuvat kasvoilla hetken ajan viileiltä nesteen sisältämän antiseptisen mentolin takia. Mitään sen kummempia tuntemuksia en ole huomannut, joten käyttö ei ole ollenkaan epämiellyttävää.

lierac1

Tiivisteen kalamiinilla eli jauheelle vaaleanpunaisen värin antavalla sinkkioksidin ja rautaoksidin sekoituksella on myös antiseptinen vaikutus, samoin kamferilla. Keratolyyttinen salisyylihappo taas kuorii ihon pintaa kemiallisesti ja auttaa muita ainesosia imeytymään ihoon. Atselaiinihappo tuhoaa epäpuhtauksia ja aknea usein aihettavia bakteereita ja säätelee solujen uusiutumista. Tehoaine sinkillä on talineritystä tasapainottavia, rauhoittavia, antioksidatiivisia ja puhdistavia ominaisuuksia. 

Tämä tehokas näppyneste on nujertanut esiinpyrkiviä finnejä niin loistavasti, että uskon ostavani uuden pullon tämän loputtua. Tuote tosin vaikuttaa hirmu riittoisalta, joten ihan hetkeen sitä ei tarvitse tehdä! Lieracilla on muuten myös suomalaiset nettisivut - jos tuotteen ja sen ainesosien vaikutukset (tai koko sarja) kiinnostaa enemmän, kurkkaa lisää täältä. Pullo sisältää tuotetta 15 ml ja esimerkiksi Yliopiston verkkoapteekissa sen hinta on noin 16€.


Postauksen tuote saatu blogin kautta

9 kommenttia:

 1. Pitäisi varmaan ostaa tää hätätapauksia varten jemmaan. :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä loistava, harmi vaan ettei voi käyttää päivisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Vielä kun olisi joku yhtä tehokas, näkymätön mömmö jota vois käyttää meikin alla...

   Poista
 3. Vastaukset
  1. No on, näpyt kutistuu pois ihan ihmeellisesti!

   Poista
 4. Mulla onkin haussa just joku tämmöinen tuote, joten laitanpa muistiin :)

  VastaaPoista
 5. Molempia kokeilleena Badescu on paljon parempaa. Suunnilleen samalla hinnalla saa puolet enemmän tuotetta (aine kuluukin tasaisemmin - Lieracista loppui neste ennen pohjaliejuja) ja Badescun kuivattavan vaikutuksen voi jopa tuntea iholla (kaikille kiristelevät pisteet iholla ei ehkä ole plussaa, mutta ainakin tehon voi tuntea). Badescua saa nykyään Elevenistäkin, joten enää ei tarvitse tilata Brittilästä asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla molempia käyttäneen kokemuksia, kiitos! :) Ja huh, jos tuo Badescu on vielä tehokkaampaa kuin Lierac niin muahan suorastaan pelottaa, että se syövyttää jo ihonki pois.. :'D Pitää varmaan joskus sekin testata!

   Poista