25.1.2016

NYX Korostus- ja varjostuspaletti


Marraskuun lemppareissani vilahti kaksi korostus- ja varjostustuotetta; Make Up Storen Duo Contouring sekä NYX:n Highlight & Contour Pro Palette. Ajattelin pyhittää kummallekin tuotteelle oman postauksensa koska kasvojen varjostustuotteet tuntuvat edelleen kiinnostavan kovasti. Tänään voitaisiin tutkia jo pitkään rakastamani yhdysvaltalaisen merkin, NYX:n, vastausta korostus- ja varjostusbuumiin!
Tästä postauksesta tulee sitten pitkä. Sori!

nyxcontour8

Talvi asettaa omat haasteensa tuotekuvaukseen.. Kun valoisaan aikaan ei ole kotona, on turvauduttava keinovaloihin ja lattialle tehty kuvauspaikka houkuttelee poikkeuksetta yhden ylimääräisen tyypin hääräämään. Noin kolmasosa kuvista sisälsi vähintään hännänpään. Nallea kiinnostaa kosmetiikka tosi paljon mutta onneksi tutkiminen rajoittuu tarkkaan nuuhkimiseen!

nyxcontour22

No mutta tutkitaan me nyt NYX:n kiinnostavaa palettia! Tulen vertaamaan tätä paljon syksyllä testiin saamaani Anastasia Beverly Hillsin Contour Kitiin koska se taitaa olla tunnetuin markkinoilla oleva paletti kasvojen muotoiluun ja moni taitaakin se jo omistaa. Postaus siitä löytyy täältä!

nyxcontour14

NYX Highlight & Contour Pro Palette tulee mustavalkoisessa pahvipakkauksessa, jonka toisella puolella on ohjeet sävyjen käyttämiseen. Korostus- ja varjostussävyjä paletista löytyy kumpiakin neljä erilaista.

nyxcontour11

Kun paletin nappaa pois pahvikuoristaan, paljastuu paletin nurjalta puolelta sävyjen nimet koodien kanssa, mistä tykkään! Ainakin Jenkeissähän näitä nappeja saa ostettua jo irtonaisinakin, joten refillien tilaaminen on helppoa. Oikean alakulman merkintöjä katsoessa huomaa paitsi mukavan muistutuksen merkin eläinkokeettomuudesta, myös vähän hämmentävän säilyvyyslupauksen. Puoli vuotta on puuterimaisille meikkituotteille lyhyt elinikä! Eihän tuo merkintä tietenkään tarkoita sitä, että tuote on kuuden kuukauden jälkeen pilalla vaan sitä, että tuotteen luvataan säilyvän avaamisesta ainakin tuon ajan. Luulen INCI:n lauroyl lysinen vaikuttavan asiaan, tuo aminohappo kun käsittääkseni tehdään usein kookosrasvasta? 

nyxcontour17

Itse paletti näyttää tältä. Mustassa muovipaletissa on läpinäkyvä kansi, joka on mukava ainakin paljon meikkejä omistavalle: tuotteesta näkee samantien mihin on tarttumassa. Osa kaipaa palettiin peiliä (mitä muuten Anastasiankaan paletissa ei ole), itse en. Varsinkin kun paletti on mukavan kevyt nykyisenlaisenaan. Sen keveyteen liittyen; tuntuma tässä paletissa ei ole kallis (no kuten ei itse palettikaan). Napit hieman heiluvat siinä, mikä tekee halvan vaikutelman. Paletti helisee kädessä sitä heiluttaessa joten uudelleentäytettävät kolot voisi suunnitella uudestaan.. Pieni asia, joka ei tämän käyttöä haittaa mutta yleensa NYX on onnistunut myös pakkaustensa kanssa mainiosti, siksi pakko nillittää.

nyxcontour20

Mutta pakkauksesta sen sisältöön! Näissä ei sitten juuri valitettavaa olekaan. Ihan ensimmäisenä swatchit suoraan pannuista. Tämä korostusvärien nelikko näyttää hyvältä kun muistaa, mistä valitin Anastasian paletin kohdalla. ABH:n paletista kun ei löydy tarpeeksi vaaleaa sävyä meille kalpeille etenkään näin talviaikaan ihon ollessa melkein valkoinen. 

nyxcontour23

Varjostusvärit taas näyttävät tältä. Oikeanpuolimmaista olen käyttänyt luomivärinä, kasvoillahan vaaleaihoiset ei näin tummalla ja pigmenttisellä puuterilla tee mitään. Muut sävyt sopivat minullekin mutta Anastasian paletin Fawn on viileämpi kuin mikään näistä. No arvaattekin jo - minä niin haluaisin Anastasian ja tämän risteytyksen! Toisesta löytyy täydellinen varjostussävy ja toisesta korostus!

nyxcontour24

Tässä vielä sävyjen nimet helpommin niihin yhdistettyinä. Kahdeksan erilaista sävyä (Anastasian paletissa kuusi) kasvoille käytettäväksi näyttää joillekin suorastaan pelottavalta: apua, mihin näitä kaikkia pitäisi käyttää!? Olen näinkin vaalealla iholle kuitenkin saanut kaikkia sävyjä käytettyä - tuota yhtä tosiaan vain luomivärinä, mutta silti! Eihän kukaan tarvitse näin montaa korostus- ja varjostusväriä yhteen naamaan mutta kokeilemalla kahdeksasta löytyy varmasti ne itselle sopivimmat. Kannattaa kokeilla myös sekoittaa sävyjä keskenään!

nyxcontour18

Ylärivin eli korostuspuutereiden ensimmäinen sävy on Ice Queen. Pearly pale white. Viileä, suorastaan valkoinen, shimmerinen puuteri. Upea vaalealla iholla! Kauniisti hohtava frost-puuteri eli ei mitään isoa glitteriä. 

nyxcontour13

Seuraavana Soft Light. Matte nude. Neutraali luonnonvalkoinen mattasävy. Minun vaalealla ihollani tämä menee silmien alla viimeistelypuuterinakin. Usein olen sutinut tätä ohuelti kaikkialle kasvojen keskiosiin, tuo mukavasti kolmiulotteisuutta kun kasvojen reuna-alueille käyttää vaikka vaan tummempaa, tavallista puuteria. Keskitummalla iholla olen kuullut tämän olevan helposti jauhoisen näköinen, minä en tietenkään sellaista ole huomannut. Hyvin pehmeä, samettimainen puuteri.

nyxcontour19

Anastasian Banana-puuteria vastaava keltainen Cream. Matte soft yellow. Vaalea mattakeltainen silmienalusten ihonsävyä taittamaan. Edellisen tavoin ihanan pehmeä koostumus! ABH:n Banana on hieman vaaleampi eikä ihan näin lämmin keltainen, joten Anastasian banaanipuuteri vie kyllä voiton. Vähän enemmän väriä saatuani tämäkin toimii paremmin ihollani.

nyxcontour10

Ylärivin viimeinen sävy on Nectar. Pearly soft peach. Lämmin, persikkainen korostuspuuteri kauniilla, hillityllä shimmerillä. ABH:n paletista löytyy tätäkin vastaava sävy, vertailukuvat löytyy vielä postauksesta alempaa.

nyxcontour7

Ice Queen on voimakkaammin hohtava kuin Nectar, keskellä olevat mattasävyt ovat koostmukseltaan hyvin samanlaiset. Nectar näyttää varmasti upealta päivettyneemmällä iholla, luulen ottavani sen kesällä kovaan käyttöön. Creamin olisin toivonut olevan vähän vaaleampi!

nyxcontour9

Sitten alarivin kimppuun! Ensimmäisenä Tan. Matte soft brown with slight red undertones. Todella pigmenttinen, lämminsävyinen keskiruskea. Mikään varjostusväreistä ei ole täysin matta vaan aavistuksen satiinimainen.

nyxcontour21

Seuraava Toffee. Matte neutral brown. Ei enää aivan yhtä lämmin kuin edellinen. Yhtä pigmenttinen mutta koostumus vielä satiinimaisempi kuin edellisessä, pannussa voi nähdä jopa pientä hohdetta! Itselleni hämmentävää varjostussävyn kanssa mutta ei tämä iholla mitenkään hohda. Sekä Tan että Toffee ovat toimineet itselläni enemmänkin aurinkopuutereina kuin varjostuspuutereina niiden lämpimyyden takia. Joillekin tällaiset sävyt näyttävät huomattavasti paremmilta kuin harmahtavat, viileät varjostussävyt (saattavat näyttää tunkkaiselta ja likaiselta voimakkaasti lämpimänsävyisellä iholla) mutta minun vaalea, aikalailla neutraali ihonsävyni kaipaa selvää viileyttä varjojen luomiseen.

nyxcontour12

Alarivin kolmas ja eniten käyttämäni sävy on Sculpt. Matte taupe. Tässä ei taas sitä edellisen sävyn hohdetta näy, Sculpt on lähes matta ja käyttäytyy iholla hyvin! Helppo siis häivyttää vaikka pigmenttiä riittääkin. Tämä on paletin viilein varjostussävy mutta minulle sävy saisi olla vielä vähän viileämpi! Anastasian Fawn voittaa siis tämän.

nyxcontour16

Viimeisenä tummin sävy Hollow. Matte deep brown. Itselleni liian tumma käytettäväksi kasvoilla mutta luomivärinä olen kokeillut ja tykännyt. Hollow on punertava ruskea, herkullinen sävy kyllä!

nyxcontour15

Kuvassa kolme ensimmäistä sävyä näyttävät tosi samankaltaisilta mutta kasvoilla käytettynä niiden välillä kyllä huomaa selvän eron. Hollow ei swacthaantunut yhtä tasaisesti kuin muut mutta koska en ole käyttänyt sitä kasvoillani, en voi sanoa onko se varjostusvärinäkin muita hankalampi käyttää.

Anastasia Beverly Hillsin Contour Kitistä sekä tästä NYX:n Highlight & Contour Pro Paletesta löytyy viisi hyvin toisiaan vastaavaa sävyä. Lähes jokaiselle Anastasian paletin napille löytyy siis NYX:ltä dupe. Ainoastaan Anastasian paletin ensimmäinen korostussävy, Vanilla, ei ollut tarpeeksi samankaltainen kuin NYX:n paletin sitä lähimpänä oleva Soft Light, että olisi ottanut sen vertailuun.

nyxcontour2

Kuten tuolla jo aiemmin mainitsin, Anastasian Banana on vaaleampi kuin NYX:n paletin keltainen puuteri, mistä syystä näin vaaleaihoisena Cream ei ole kovin suuressa käytössä ollut. NYX:n versio on paitsi hieman tummempi, myös pigmenttisempi ja pehmeämpi.

nyxcontour3

NYX:n Nectar-korostuspuuteri vastaa hyvin Anastasian Sand-sävyä. Tässäkin edullisemmassa on vahvempi pigmentti, sävyeroa on todella vähän.

nyxcontour4

Anastasian Havana-varjostuspuuteria lähimpänä NYX:n paletissa on Tan. Jälkimmäinen on aavistuksen punertavampi.

nyxcontour5

Anastasian paletissa Fawn on ollut ehdottomasti eniten käyttämäni sävy, tämä viileä ja vaalea beige sopii vaaleaihoisille loistavasti varjostusväriksi. Siksi harmittaakin, ettei NYX:n paletissa ole täysin vastaavaa sävyä, Toffee on lähimpänä mutta kuten kuvasta näkee, selvästi kuitenkin lämpimämpi sävyltään.

nyxcontour6

NYX:n paletista olen käyttänyt varjostuksiin eniten sävyä Sculpt, joka on hyvin samankaltainen kuin Anastasian Java. Kummatkin käytännöllisiä, keskiruskeita varjostuspuutereita mutta kalpeimmillani ollessani hieman viileämpi sävy olisi parempi minun ihollani.

nyx_contour

Tämä kuvapari ei nyt mitenkään ole paras mahdollinen tuomaan ennen ja jälkeen -efektiä esiin mutta ehkä tästä kuitenkin huomaa, että oikeanpuoleisessa kuvassa kasvoni näyttävät kolmiulotteisimmilta kuin vasemmassa? Kasvojen keskiosaan on siis tuotu valoa, varjokohtia hieman tummennettu ja lämpöä tuotu kevyesti niihin kohtiin, joihin aurinkokin ensimmäisenä pääsee osumaan.

Olen ollut tyytyväinen NYX:n korostus- ja varjostuspalettiin mutta nyt talvenkalpealle iholleni olen käyttänyt varjostuspuuteria muista paleteista. Korostussävyt sen sijaan ovat olleet kovassa käytössä. Kaikissa puutereissa koostumus on miellyttävä mutta Anastasian värit ovat helpompikäyttöisiä kevyemmällä pigmenttisyydellään - NYX:n versioista etenkin tiheään siveltimeen tarttuu herkästi liian paljon väriä. Muutaman kerran varjostussävyjen kanssa on tullut oho-hetki, mutta puuterit häivyttyvät kyllä kiitettävän helposti. Pysyvyydessä kasvoilla en ole huomannut mitään eroa Anastasian ja NYX:n välillä. Näiden kahden paletin parhaat sävyt kun yhdistäisi, olisi minun unelmieni varjostuspaletti kasassa.. Kummassakin on minun ihonsävylleni puutteita mutta kumpaakin käytän säännöllisesti ja rakkaudella! Palettien hinnat vaihtelevat jonkin verran mutta esimerkiksi Bangerheadilla Anastasia Contour Kit maksaa 62€ ja NYX Highlight & Contour Pro Palette 41,50€. Kun itse ostin NYX:n paletin, sitä ei ollut vielä saatavilla suomalaisista verkkokaupoista joten tilasin sen Feeluniquelta, jossa hinta on kyllä huimasti edullisempi.

Löytyykö sieltä jomman kumman paletin faneja tai ehkä muitakin molempia kokeilleita? Kertokaa myös ihmeessä suosikkituotteenne varjostuksiin ja korostuksiin, kokeilen innolla aina uutta! :)

12 kommenttia:

 1. Pitäisi tuo Nyxin versio ostaa itselle. Vaikuttaa oikein lupaavalta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä tykännyt tästä tosi paljon, suosittelen! ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Nalle on innoissaan saamastaan palstatilasta :D

   Poista
 3. Kiitos kivasta esittelystä! Millaista sivellintä käytät korostuksissa ja varjostuksissa?

  Mulla on tuo NYXin-paletti, mutta liian vähällä käytöllä. Töihin tuntuu liian hienostelulta ja kovin vähän on juhlallisempia tapahtumia tiedossa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit postauksesta! Varjostuksiin käytän usein viistoonleikattuja, tiheitä siveltimiä (esim. RT:n Sculpting Brush, e.l.f. Studio Angled Blush Brush), kapeaa viistoa sivellintä tarkempaan jälkeen (esim. e.l.f. Studio Angled Foundation Brush) tai usein helppoa, pienehköä pyöreää RT:n Contour Brushia. Tuo jälkimmäinen on niin helppo! Korostuksiin mun lempparit on RT:n Setting Brush ja Zoevan Luxe Highlight :) Arkeen nopeisiin ja luonnollisiin varjostuksiin kannattaa ottaa kokeiluun joku pehmeä, joustava eikä kovin tiivis sivellin, sellaisilla väriä ei kulkeudu kerralla kasvoille paljon ja häivyttely on helppoa ja nopeaa :)

   Poista
 4. Hei mahtava postaus! Tai sillee en kyl tykkää et nyt mun on ehkä ostettava tää :D

  VastaaPoista
 5. Nyxin versio vaikuttaa varsin lupaavalta. Hinta tosin vähän yllätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, minäki yllätyin tämän hinnasta - näissä kotimaisissa verkkokaupoissa :D

   Poista
 6. Nykyäänhän tuon NYX:in paletin saa Sokokselta noin 26 €, joten hinta ei ole kummoisempi verrattaessa laatuun ja ABH:n paletin hintaan, jossa on kuitenkin kaksi sävyä vähemmän.

  VastaaPoista