21.1.2016

Sothys herkälle iholle


Ihastuin viime kesänä Sothys-hoitolasarjan Escale Estivale -kokoelmaan ja nuo meikit olivatkin ensimmäinen kosketukseni tähän ylelliseen, ranskalaiseen merkkiin. Kesäkokoelman tuotteet ovat olleet usein käytössäni kesän jälkeenkin ja pidän niistä edelleen yhtä paljon - pehmeä koostumus ja levittyvyys, kauniit sävyt ja miellyttävä tuoksu tekevät meikkituotteiden käytöstä aivan ihanaa!

Sothys_sensitive1

Hurmaavista meikkituotteista tehokkaisiin, ihoa helliviin ihonhoitotuotteisiin! Näistä Sothys on varmasti vähintään yhtä tunnettu. Sain testauspaketin herkän ihon Eau Thermale Spa -linjasta, joka odotti testiin pääsyään pienen ikuisuuden. Eikä pelkästään siksi, että minulla on ollut paljon tuotteita testausjonossa vaan myös sen takia, etten rehellisesti uskonut sarjan kosteusvoiteen sopivan minulle. INCI:stä löytyy kaksi ainesosaa, jotka yleensä aiheuttavat minulle kosmetiikassakin allergiaa. Voi olla, että tämän hetken tehokas allergialääkitykseni (syön antihistamiineja vuoden ympäri) auttaa sietämään kosmetiikassakin monia aineita, jee! Sothys Eau Thermale Spa Discovery Kit on ollut mukava tapa tutustua sarjan tuotteisiin. Pakkauksesta löytyy Micellar Cleansing Water 40ml, Soothing Melting Fluid 15ml, Soothing SOS Serum 1,5ml sekä Nutri-Soothing Mask 15ml. Kaikki tuotteet ovat suunnattuja herkälle iholle ja kosteusvoide erityisesti herkälle sekaiholle - täysin minun ihotyyppini ja sanapari, jota ei usein ihonhoitotuotteissa näe.

sothys_sensitive3

 Misellivesi (joka ei muuten sisällä sitä tällä hetkellä niin parjattua polyaminopropyl biguanidea) on hyvin hellävarainen puhdistusvesi. Kasvomeikit tällä poistaa helposti, kaikki ripsivärit eivät ole liuenneet vaivattomasti. Aamuputsarina ihan mahtava. Hajuton, miellyttävä tuote herkälle iholle! Kosteuttava fluidi oli se, jonka sopivuutta itselleni epäilin. INCI:stä kun löytyy soijaöljy sekä siitepölyuute. Koostumukseltaan jotain emulsiovoiteen ja geelin väliltä oleva fluidi imeytyy ihoon nopeasti mutta jättää hyvällä tavalla aavistuksen tahmean pinnan, jonka päälle on mukava alkaa levittää meikkipohjaa. Fluidissa on mieto, makeahko tuoksu, josta olen erottavinani sen sisältämän oliivin. Vaikka koostumus on melko kevyt, se on riittänyt kosteustehoiltaan myös tämän hetken kuivilla pakkasilmoilla janoiselle iholleni. Tämä herkälle sekaiholle (eli juuri minulle!) suunnattu fluidi yllätti vaikka etukäteen pelotti. Soija- ja siitepölyallergikkona pelkäsin naamani lehahtavan punaiseksi, kuten joidenkin soijaa sisältävien tuotteiden kanssa käy, mutta ihonsävyni on päinvastoin tuntunut tasoittuvan. Nämä pakkaskelit eivät todellakaan ole armollisia testaushetkiä kasvovoiteelle ja tämä on kyllä pitänyt ihoni hyvässä kunnossa! Kasvojen kuivemmatkaan kohdat eivät ole tarvinneet muuta huomiota. Fluidin alla olen käyttänyt seerumia kuten aina, mutta en mitään tehokosteuttavaa.

Rauhoittavasta seerumista pakkauksessa oli kaksi pussinäytettä. Pitkää testijaksoa ei siis ole takana (yhdestä pussista käytin kaksi kertaa) mutta ensituntuma oli oikein miellyttävä! Seerumi lupaa neutralisoida välittömästi herkän ihon reagointia ja ihon herkkyysreaktioista johtuvaa epämiellyttävää tunnetta ja punoitusta. Englanninkieliset viljelevät termiä plump up your skin, jota käyttäisin tämän kohdalla! Ihon pinta tasoittuu välittömästi ja se tuntuu pehmeämmältä ja kiinteämmältä. Ihana kosteusvoiteen alla tuomaan lisätehoa herkän ihon hoitoon! Rauhoittavaa herkän ihon naamiota hehkutinkin jo instagramissa. Mielettömän ihana, paksu kasvonaamio, jonka käytön jälkeen iho oli niiiiin pehmeä! Sheavoita sisältävässä naamiossa on hyvin mieto tuoksu. Niinä päivinä kun olen viettänyt ulkona vähän enemmän aikaa, on tämä suorastaan herättänyt ihoni uudestaan henkiin. Kuiva ilma rasittaa ihoani ja ulkoilun (ja saunomisen! Suuret lämpötilanvaihtelut ovat couperosallekin pahasta) jälkeen ihoni kaipaa erityishuomiota.

sothys_sensitive2

Soothing Melting Fluid odottaa täysikokoisena kaapissa. Tämän testijakson jälkeen uskallan hyvillä mielin ottaa sen käyttöön! Ihastuin kaikkiin testaamiini tuotteisiin, mutta kasvonaamioon suorastaan rakastuin. Sen aion jossain vaiheessa aivan varmasti käydä itse ostamassa täysikokoisena kaappiin! Ja se lähin Sothys-hoitoja tekevä ja merkin tuotteita myyvä kauneushoitolahan löytyy helposti täältä.

Onko teille Sothys jo tuttu merkki? Onko joku ehkä käynyt merkin tuotteilla tehdyssä kasvohoidossa? Olisi mahtavaa kuulla kokemuksia!


Postauksen tuotteet saatu blogin kautta

2 kommenttia:

  1. Ei ole Sothys tuttu, mutta nämä kuulostivat sellaisilta tuotteilta, josta varmasti pitäisin. :)

    VastaaPoista