26.4.2016

MOSSA - edullista ja luonnollista ihonhoitoa


Maaliskuun suosikeissani vilahti Mossan kasvoputsari ja vihdoin on aika antaa palstatilaa tälle minut vakuuttaneelle merkille. Mossa on latvialaisen Mádaran kehittämä uusi luonnonkosmetiikkamerkki, jonka tuotteiden hinnat ovat ilahduttavan opiskelijaystävällisiä: kaikki tuotteet ovat alle 20€! 

mossa1

Olen maininnut, että minun on allergioideni kanssa vaikeaa löytää itselleni sopivia tuotteita luonnonkosmetiikan puolelta. Harmillisen monet siemenuutteet, öljyt, yrtit sun muut luonnonkosmetiikassa käytettävät tehoaineet aiheuttavat minulle oireita myös iholla. Kun pääsin tutustumaan Mossan tuotteisiin, ilahduin kun sarjasta löytyi monia minullekin sopivia tuotteita!

ECOCERT-sertifioitu ihonhoitosarja perustuu pohjoismaiden puutarha- sekä villimarjojen tehoon. Sana mossa tarkoittaa sammalta, joka tyypillisesti löytyy luonnossa suojelemasta sarjan tuotteista löytyviä marjoja. Mossan tuotteissa on käytetty tyrniä, karhunvatukkaa, luumua, vadelmaa, ruusunmarjaa, lakkaa, mustikkaa sekä valkoherukkaa. Valikoimasta löytyy kaikenikäisille sopivia tuotteita sekä erityisesti yli 20-vuotiaille suunnattu Youth Defence -sarja sekä yli 35-vuotiaille suunnattu Age Excellence -sarja (ei vielä tällä hetkellä Suomen valikoimassa).

mossa5

Youth Defence Purity Cleansing Creme-Mousse on miellyttävän pehmeä emulsion ja vaahtomaisen putsarin välimaastosta oleva kasvojenpuhdistustuote, jonka AHA-hedelmähappoa sisältävä valkoherukka kirkastaa ihoa. Mossan puhdistusvaahto on ollut minulla käytössä kakkosvaiheen putsarina eli poistan yleensä meikit misellivedellä ja teen varsinaisen ihonpuhdistuksen sen jälkeen tällä. Tuotteessa on raikas, jopa hieman kirpeä ja marjainen tuoksu ja kätevään pumppupulloon pakattu putsari on todella riittoisaa, yllättävän pieni määrä riittää! 200 ml:n pullon hinta on noin 12€.

mossa2

Youth Defence Comfort Soothing Vitamin Toner on erityisesti kuivalle ja herkälle iholle suunnattu kasvovesi, joka viimeistelee puhdistuksen sekä ravitsee ihoa runsaasti c-vitamiinia sekä antioksidantteja sisältävän lakan ansiosta. Raikkaantuoksuinen kasvovesi jättää ihon pehmeäksi ilman mitään kuivaa, kiristävää tunnetta. Tämänkin 200 ml:n pullon hinta on noin 12€.

mossa4

3 in 1 Cleansing Micellar Water -misellivesi on ollut käytössäni nyt muutaman viikon aamuputsarina. Vadelmauutetta sekä hyaluronihappoa sisältävällä hellävaraisella puhdistusvedellä kasvot putsaa pikaisesti, silmämeikkiin käyttäisin kuitenkin erillistä putsaria. Vesiliukoinen ripsari tällä on lähtenyt irti mutta rajauksia saa hangata turhan voimakkaasti. Meikittömän ihon aamuputsarina tämä on ihana! Vadelmaa sisältävän miselliveden odotin tuoksuvan herkullisen marjaiselta mutta tämän tuoksu oli aluksi nenääni inhottavan tunkkainen. Luultavasti tuotteen sisältämä ruusuvesi teki tuoksusta minulle vaikeasti lähestyttävän - pienenä varoituksena muille, jotka eivät niinkään välitä ruusuntuoksusta. 200 ml:n miselliveden hinta on noin 13€.

mossa3

Youth Defence Nutritive Antioksidant Day Cream on kolmitehoinen, ravitseva päivävoide, joka on suunnattu erityisesti kuivalle ja herkälle iholle tuon ylempänä näkyneen, myöskin lakkaa sisältävän saman sarjan kasvoveden tapaan. Lakan huima c-vitamiinipitoisuus, kollageenin biosynteesin stimulointi sekä korkea antioksidanttipitoisuus suojaavat sekä ravitsevat ihoa tehokkaasti. Hyaluronihappo sitoo kosteutta ja silottaa sen myötä ihoa. Kuivalle iholle suunnatun, ravitsevan voiteen koostumus oli yllätys; usein samansuuntaisilla lupauksilla tulevat voiteet ovat hyvin täyteläisiä ja jättävät iholle edes hetkeksi rasvaisen tunteen. Tämä sen sijaan imeytyy ihooni hetkessä ja jättää sen lähes mattapintaiseksi! Iho tuntuu kiinteältä ja pehmeältä ja muutaman viikon käytön jälkeen voisin väittää sen myös näyttävän kirkkaammalta. Tuoksu on sama raikkaan, jopa hieman sitruksisen marjainen kuin sarjan kasvovedessä. Voide tulee hygieenisessä, pumpullisessa pakkauksessa (50 ml) ja maksaa noin 15€.

Mossa-ihonhoitotuotteita myyvät ainakin Sokos, Ruohonjuuri, hyvinvoinnin.fi sekä naturalgoodscompany.fi. Merkin omat, suomenkieliset sivut löydät täältä.

Kuinka monelle ihana, luonnollinen Mossa on jo tuttu?


Postauksen tuotteet saatu blogin kautta

8 kommenttia:

 1. Olen noita Sokoksella katsellut, mutta vielä ei ole tullut testiin hankittua. Kuullostavat kyllä todella mielenkiintoisilta. :)

  VastaaPoista
 2. Pari suosikkia on jo näistä löytynyt. Tosi kiva ja raikas sarja. :)

  VastaaPoista
 3. Toi misellivesi on ollut mun mielestä ihan älyttömän hyvä! Parempi kuin Cattierin noin tuoksultaan ja puhdistusteholtaan. Tolla mä siis putsaan kunnon meikitkin pois illalla, tosin pesen sitten vielä puhdistusgeelillä jälkeenpäin. Oon tykännyt kyllä! Ja mun mielestä se tuoksuu vaan vadelmalle : D Voi kun tuoksuisikin ruusulle : D

  VastaaPoista
 4. AHA-happoputsari on loistava, tuntuu että se kirkasti ihona jo yhden käyttökerran jälkeen :)

  VastaaPoista
 5. Ostin vasta putsarin, en ole ehtinyt kokeilla sitä :)

  VastaaPoista
 6. Blogistani löytyy sulle haaste :)

  VastaaPoista
 7. Uskomatonta, mutta totta Jumala on aina suuri. Kun useita julkaisuja hakemuskopio pankin, sain laina läpi hyvin ystävällinen nainen. Lisätietoja antavat hänelle sähköpostitse osoitteessa: marilinetricha@mail.ru se tarjoaa lainoja € 30000 € 3.000.000.000 kenellekään pystyä palauttamaan sille korkoineen alhaisella nopeudella 2 % eivät epäile, että viesti. Tämä on täydellinen todellisuutta. Levitä sanaa ystävien ja perheen jotka ovat avun tarpeessa.
  takaisinmaksu alkaa viiden kuukauden kuluttua vastaanottamisesta luotto
  Jumala siunatkoon teitä.

  VastaaPoista