14.6.2016

Täällä tuoksuu kesä!


Käytän suurimmaksi osaksi kaikkia omistamiani tuoksuja iloisesti ympäri vuoden mutta joistain tuoksuistani on muodostunut selvästi enemmän kesä- tai talvituoksuja. Tyypillisesti kesäisin tekee mieli tuoksua keveämmin kukkaisilta ja talvella menee hyvinkin mausteiset tuoksut. Nämä kolme ovat olleet alkukesän ajan kaikista tuoksuistani selvästi suurimmassa käytössä!

tuoksut06

Marc Jacobs Daisy Sorbet* on ihanaan Daisy-tuoksuperheeseen vuosi sitten lanseerattu, raikas kukkaistuoksu. Alkutuoksu: greippi, päärynä, passionhedelmä. Sydäntuoksu: sinisade, jasmiini, kielo. Pohjatuoksu: orvokki, setripuu, myski. Hämmentävää, taas tuoksu, jossa on kieloa! Valkoiset kukat ja kielo etupäässä ovat yleensä kuuluneet niihin, joista en pidä tuoksuissa. Tuoksumakuni taitaa olla todella muuttumassa. Rakastan makeita tuoksuja mutta tämän raikkaus jostain syystä miellyttää kovasti. Daisy Sorbet on todella raikas, minulle kevään ja kesän tuoksu! Etenkin alkutuoksussa on miellyttävästi myös makeutta.

Lanvin Jeanne Lanvin on hyvin makea, kukkais-hedelmäinen tuoksu. Tämä oli vuosia sitten minulla niin kovassa käytössä, että meni hetki ennenkuin osasin taas tarttua siihen. Tuoksut kantavat mukanaan muistoja niin hyvässä kuin pahassa. Alkutuoksu: karhunvatukka, sitruuna, päärynä. Sydäntuoksu: pioni, freesia, vadelma, ruusu. Pohjatuoksu: santelipuu, meripihka, myski. Tuo makea ja pehmeä pohja tuo ihanaa syvyyttä marjaiselle tuoksulle!

See by Chloé on näkynyt blogissani joskus pikkuruisen pullon muodossa, viime viikolla bongasin 30 ml:n pullon ale-pöydästä. En taida omistaa mitään muuta tämäntyylistä tuoksua, See by Chloé on samaan aikaan pehmeä, raikas, aavistuksen mausteinen sekä hedelmäinen. Siinä on omenan ja melonin mieleen tuovaa raikkautta mutta on silti hienostuneen puuterinen. Ehkä uusi suosikkituoksuni! Alkutuoksu: bergamotti, omenankukka. Sydäntuoksu: jasmiini, ylang-ylang. Pohjatuoksu: myski, santelipuu, vanilja.

Onko teillä tuoksuja, joita käytette lähes yksinomaan kesäisin?


* tuote saatu blogin kautta

6 kommenttia:

 1. Daisy ja Chloè ovat ihania, tuota Lanvinia en ole tainnut koskaan tuoksutella. Itsellä on kesä- ja talvituoksut erikseen, joten todellakin on tuoksuja joita käytän vain kesällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanvin on noihin kahteen verrattuna kyllä tosi paljon makeampi, minun makuuni ihanan karkkinen mutta kuitenkin kukkaistuoksuihin luettava! :)

   Poista
 2. Tuo Chloe on minustakin ihana, mutta en osannut sitä sen makeuden takia käyttää. Ainakin omalla ihollani se tuoksui tosi omenapiirakkamaiselta!
  Mulla ei taida olla kesätuoksuja erikseen, vaikka muutamat ovat kyllä tosi kesäisiä :), esim Annick Goutal Ninfeo Mio, ihanan vihreä viikunatuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä jännä, miten tuoksut ovat erilaisia eri ihmisten ihoilla! Minulla Chloé tuntuu yllättävän raikkaalta :) Oi, viikunatuoksu kuulostaa ihanalta!

   Poista
 3. Kesäisin herkemmin tulee tuoksuista tartuttua esim. Escadan kesätuoksuihin ja muutoinkin kevyempiin, hedelmäisiin. Talvella kaipaa tuoksuun mukaan enemmän mausteisuutta ja tietynlaista syvyyttä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täällä, talvella "tummat" tuoksut houkuttelevat - nyt kesällä en osaisi käyttää esimerkiksi YSL:n Black Opiumia, josta tykkäsin kovasti syksyllä ja talvella!

   Poista