17.8.2016

Me and my big ideas


Tässä taannoin vähän valittelin jo Snapchatin (dixihelena) puolella, että kalenterifriikkinä elämäni on ollut viime viikkojen ajan ihan sekaisin koittaessani elää ilman paperista kalenteria. Puran askartelutarpeeni normaalisti kalenterin koristeluun ja kun odotin ennakkotilauksessani tulevaa vanhan kalenterini korvaajaa, elin hetken tietokoneen version varassa. Eihän se ihan onnistunut, arki tuntui kaaokselta.

mambi1

Mietin pitkään Erin Condrenin Life Plannerin sekä MAMBI:n (Me and my big ideas) Happy Plannerin välillä. EC:n kalenteri on youtuben puolelta monelle varmasti tuttu ja siihen on saatavilla tarroja ihan mielettömästi, esim. Etsystä. Life Plannerin tilaaminen Suomeen olisi kuitenkin tullu tosi kalliiksi ja kun bongasin suomalaisen Chic Companyn, ei päätöstä paljon tarvinnut miettiä. Verkkokauppa myy MAMBI:n kalentereiden lisäksi kaikkea muutakin ihanaa paperitavaraa ja asiakaspalvelu on huippua - tätä yritystä tuen mielelläni ja toka tilaus on jo suunnitteilla!

mambi2

Happy Plannereita on saatavilla ainakin kuutta erilaista, minä valitsin Enjoy the Little Things -kannella olevan Sugar & Type -kalenterin. Enkä tietenkään voinut tilata vain kalenteria kun yli 50€:n tilaukset saa koodilla POSTI ilman toimituskuluja, joten nappasin ostoskoriin myös kaksi tarrakokoelmaa sekä lisäsivuina kalenteriin kaksipuoleiset "taskusivut".

mambi3

Lisäsin sivut jokaisen kuun alkuun, josta löytyy myös koontisivu kuukauden tärkeille jutuille. Sivun yläreunassa on myös kuukausinäkymä edelliselle ja seuraavalle kuulle. Olen aina taitellut laskuja sun muita irrallisia papereita kalenterin väliin, joten nämä paperitaskut tulevat tarpeeseen.

mambi4

Ennen viikottaisia sivuja kuun alusta löytyy aina kuukausiaukeama. Tähän merkkaan lähinnä työvuoroja ja tenttejä. Kuukausiaukeamalla viikot ovat su-la -muodossa, jota Suomessa ei yleensä käytetä. Vähän hämäsi, mutta näitä sivuja en käytä niin paljon että tämä häiritsisi.

mambi5

Ne itse viikkoaukeamat ovat tuttuun tapaan maanantaista sunnuntaihin ja tässä plannerissa on ehkä se suositumpi vertical layout eli pystysuorassa olevat päiväsarakkeet. Minäkin koen tämän tarroilla leikkiessä mukavampana kuin horisontaalisen version.

Ja niitä tarrojahan olen paitsi ostanut valmiina, myös tulostanut ison kasan itse leikeltäviksi. Jos tykkää pikkutarkasta näpertelystä, tulee ilmaisten versioiden tulostaminen tarrapaperille huomattavasti edullisemmaksi. Ostan itse Suomalaisesta kirjakaupasta Q-Connection Multi-Purpose Labels -tarrapaperia (huom! leikkaamaton A4) ja parhaat ilmaiset tarrat olen löytänyt My Planner Envyltä sekä Vintage Glam Studiolta. Muista ladata oikea versio, kaikkia tarroja ei esimerkiksi ole kuin Erin Condrenin Life Plannerille, joka on hieman erikokoinen. Arkki tulee myös muistaa tulostaa koko kuva -versiona, mitä minä en ilmeisesti tajunnut näiden tarrojen kohdalla tehdä:

mambi6

Elokuun tokan viikon aukeamalle käytin My Planner Envyn Pastel Tribal -tarroja, jotka tosiaan tulostuivat liian pieniksi. No, mitä pienistä, eka aukeama sai olla vielä harjoitusta.. Tuolta viikko näytti vielä hieman keskeneräisenä. Normaalisti kirjoitan planneriin aivan kaiken muistiin pyykinpesuhetkistä ruokakauppareissuihin. Kun näen kaikki tulevan viikon tapahtumat samalla aukeamalla on viikko helppo aloittaa järjestelmällisesti. Tiedän etukäteen milloin olen luennolla, milloin tanssitunnilla ja milloin on aikaa vaikka leffaillalle. Tuo viime viikko oli minulle epätavanomainen koska olin töissä kuutena päivänä eikä kotona hääräämisen lisäksi harrastuksille juuri aikaa jäänyt. Alkanut viikko näyttää jo ihan erilaiselta!

Onko siellä muita planner addict -kalenterifriikkejä?
Kiinnostaisiko jatkossakin kalenteripostaukset?

12 kommenttia:

 1. Kiinnostaa! Täällä nimittäin yksi planner addict... Just oon turhautunut uuden kalenterin äärellä kun lomalla ei ole sinne vielä niin paljon merkittävää kuin intoa olisi täytellä ja koristella :D kiitos nuista vinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Ja voi kuule, tiedän tunteen! :D Niitä rutiineja alkaa kaivata tässä vaiheessa jo ihan kalenterin täyttämisenkin takia :'D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Mäkin olen niiin ihastunut tähän! ♥

   Poista
 3. Aaw hitsi miten ihana kalenteri! Paperikalenteri on kyllä mullekin aika must, nykyinen kestää kuitenkin tuonne tämän vuoden loppuun joten pitää harkita sen jälkeen millaisen kalenterin sitä sitten ostaisi!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, paperikalenteri se olla pitää! :)

   Poista
 4. Ihan pööfekt!! Kalenterirakkautta siis vähän joka puolella :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooooo! Sullakin on aika ihana kalenteri! :D ♥

   Poista
 5. Ei hemmetti. Kai se munkin on tää tilattava kun ensi kuu alkaa! :D IHANA KALENTERI. Tui <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! :D Olen jo ihan koukussa kalenterin koristeluun!

   Poista
 6. voi että, aiemmin olin innoissani kun fiilistelit puhdistusaineita (ja kaappien järjestelyäkin muistaakseni ainakin sivulauseessa), ja nyt on huippua huomata että intoilet kalenterista yhtä paljon kuin meikäläinen, sillä kovin moni ei ymmärrä suunnittelun tärkeyttä ja ihanuutta :'D Ja kalenterivalinnan tärkeyttä! kirjakauppojen rumat ja kalliit tai yo-kunnan toivottoman pieni ja epäkäytännöllinen (ja sekin tänä vuonna poikkeuksellisen ruma :/) eivät vain millään käy, eikä kirjakauppaankaan marssita ja oteta vaan jotain vaan valitseminen on tarkkaa puuhaa! tässä olikin tosi kivoja vinkkejä ja ideoita, joten kiva olisi lukea enemmänkin tällaisia postauksia :) tai ehkä jotain ajankäyttöön liittyvää? mä olen siitä outo, että musta on kivaa tietää, miten ihmiset käyttävät aikaansa :'D en ole tähän mennessä suunnitellut ihan kaikkea, esim. kauppareissuja, mutta haluaisin opetella sen tavan, sillä olen huomannut, että mitä tarkemmin arki on suunniteltua, sen vähemmän stressaan. mutta siis, tosi kiva postaus ja inspiroivia vinkkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan ihanaa kuulla! ♥ Minäkin olen todellakin niin järjestelyfriikki, että kaikki kaappien siivoamisesta kalenterin koristeluun saavat innostumaan :D En ole nähnyt vielä tämän vuoden meidän Jyväskylän yliopiston kalenteria mutta ne ja kaikki muutkin "tavalliset kalenterit" ovat tosiaan aivan liian pieniä ja turhia tällaiselle, joka haluaa suunnitella aivan kaiken! Kiitos ihanasta kommentistasi, teen siis jatkossa lisää arkeen ja ajankäyttöön liittyviä postauksia :)

   Poista