9.1.2017

Joulun jälkeen


Huh, eiköhän aloiteta uusi viikko, uusi vuosi sekä blogin henkiinherättely!

joulu16_1

Olen jouluihminen henkeen ja vereen mutta viime joulu ei tuntunut ihan yhtä taianomaiselta ja rentouttavalta kuin aiemmat joulut. Vietin joulun perinteisesti vanhempieni luona mutta koko joulukuun ajan oma asuntoni oli yhtä kaaosta.

joulu16_2

Muutin joulukuun alussa ja jo muuttopäivä meinasi aiheuttaa harmaita hiuksia. Avaimet edellisestä asunnosta piti luovuttaa kuun viimeinen päivä ja uuden asunnon avaimet sain seuraavana päivänä. Olin siis käytönnässä yhden yön koditon ja muutin tavarani kaksi kertaa ollen koko omaisuuteni kanssa päivän evakossa.

joulu16_4

Muutosta on nyt yli kuukausi mutta asunto ei vieläkään tunnu kodilta. Kaikki tavarat eivät vieläkään ole paikoillaan ja haettavaa on vielä vanhempienikin luota. Ympäristön epäjärjestys vaikuttaa mielen selkeyteen, joten tällä hetkellä olo ei ole kovin seesteinen.

joulu16_5

Joulun sain onneksi viettää tutussa ja turvallisessa ympäristössä lapsuudenkodissani. Äitini on lähes yhtä jouluhullu kuin minä ja päästää minut häsläämään keittiöönkin. Jouluaskareet pitivät kiireisenä, minkä takia joulun jälkeen olo on ollut hieman tyhjä. Alkaneelle vuodelle on tiedossa mukavia suunnitelmia, mutta me jotkut reagoimme muutoksiin vähän vahvemmin eikä asioista irtipäästäminen käy ihan hetkessä.

joulu16_8

Siirtyminen kaksiosta yksiöön on suuri muutos paitsi sen takia, etten ole aiemmin asunut yksin, myös ihan käytännön syistä! Mihin ängen kaksioon mitoittamani meikkipöydän? Entä kaikki purkit, jotka eivät mahdu edellistä puolta pienempään kylppäriin? Mihin saan tilaa tuotekuvaukselle? Ja missäs ne sulakkeet muuten olikaan?

joulu16_3

Vaikka muutokset elämäntilanteessa ovat vaikuttaneet bloggaamiseen (tai siis, käytännössä pistäneet sen kokonaan jäähylle), löytyy arjen rytmiin palaamisen yhteydessä varmasti myös rutiini tämän suhteen! Tekeillä olevia postauksia on jo iso pino!

joulu16_7

Tällä viikolla arkeenpaluun tosiaan tulisi tapahtua. Teen opintojen lisäksi osa-aikaista työtä, johon olen jo loman jälkeen palaillut mutta nyt kalenteria täyttämään palaavat myös luennot sekä jumppatunnit! Olin loppuvuoden aikana pariin otteeseen liikuntakiellossa milloin epikutaanitestien takia (jep, olen sitten virallisesti allerginen tälle meikkivoiteelle mutta kukaan ei tiedä mille ainesosalle siinä) ja milloin jalkakivun vuoksi. Nyt kun malttaisi aloittaa liikunta taas rauhallisesti!

joulu16_9

Liikunnasta puheen ollen, terveellisiin elämäntapoihin tai yhtään mihinkään muuhunkaan liittyviä uudenvuodenlupauksia en tänä vuonna tehnyt. Uusi kalenterivuosi tuntuu etenkin tänä vuonna ilman niitäkin raikkaalta, uudelta alulta. 
Eiköhän se ulotu bloginkin puolelle ♥

joulu16_10

Teittekö te uudenvuodenlupauksia?

18 kommenttia:

 1. En tehnyt uudenvuodenlupauksia, lähinnä vain varovasti toivoin että jospa tämä vuosi olisi edellistä armollisempi. Viimeiset puoli vuotta olen lähinnä vain yrittänyt selviytyä. Haluaisin jo rauhan ja haluaisin olla onnellinen. Ollaan siis aika samassa veneessä, joskin mun muutos tapahtui puolisen vuotta ennen sua. Kyllä uudestakin asunnosta koti tulee ja elämä hymyilee vielä, siihen on pakko uskoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emma, tsemppiä ja onnea samansuuntaisten tavoitteiden saavuttamiseen sullekin :)

   Poista
 2. Voimia sinne. Isot elämänmuutokset vaativat paljon voimavaroja ja kestää hetken ennenkuin huomaa ne auringonpilkahdukset, mutta kyllä ne sieltä vielä tulevat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira! ♥ Muutokset kyllä koettelee!

   Poista
 3. Olen itse muuttanut huushollia monta kertaa elämäni aikana niin, etten ole ehtinyt kotiutua oikein mihinkään, kun lähtö on kohta taas edessä. Tiedän kuinka rasittavaa muuttorumba voi olla. Voimia sinulle:)

  Päätin jo parikymmentä vuotta sitten, etten tee mitään uudenvuoden lupauksia. En vaan jaksa. Koetan kuitenkin tehdä aina parhaani ja katsotaan sitten kuinka pitkälle pääsen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! Minulla oli viime muutosta kuusi vuotta, joten kyllä siinä ehti jo unohtaa, miten raskasta muuttaminen on.. :D

   Olen itsekin todennut parhaaksi olla väkisin juuri sinä yhtenä päivänä lupaamatta jotakin, kyllä niihin tavoitteisiin voi muutenkin päästä :)

   Poista
 4. Jaksamista, ihana kuulla susta pitkästä aikaa! <3 Itse olen tehnyt kerran tuon tapaisen muuton. Mutta vielä eri kaupunkeihin, ihan painajaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! ♥ Huh, tuo on varmasti ollut ihan kamalaa!

   Poista
 5. Kiva kun palailet, jaksamista kotiutumiseen ja siihen, että tavarat löytävät oman paikkansa (toivottavasti). En ole tehnyt uudenvuoden lupauksia enkä meinaa tehdäkään. Voin luvata vuoden mittaan koska vaan jos on jotain luvattavaa. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Eiköhän tämäkin tosiaan ala tuntua kodilta siinä vaiheessa kun kaikki tavarat ovat paikallaan :) Ja olen kyllä samaa mieltä lupauksista - voi niitä muulloinkin tehdä ;)

   Poista
 6. Tsemppiä ja kaikkea hyvää uuteen alkavaan vuoteen! Muuttaminen on kyllä voimia vievää, kodin muuttamisesta onkin jo yli kymmenen vuotta mutta sitä vastoin onkin sitten tullut tehtyä työpaikalla muuttoja pariinkin otteeseen ja sekään ei mitään herkkua ole :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Muuttaminen oli kyllä raskasta, minullakin ehti kulua kuusi vuotta viime kerrasta..

   Poista
 7. Tsemppiä! Mukavaa ku oot bäk!

  Meillä on muuton jäljiltä vieläki purkamatta laatikoita, vaikka muutosta on jo yli 7kk. Ei vaan saa aikaseksi, vaikka häirii. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! ♥
   Ihanan lohduttavaa!! :D Tuntuu, ettei täällä oikein tavarat löydä ihan pian paikoilleen..

   Poista
 8. Tsemppiä ja onnea uuteen vuoteen! :)

  VastaaPoista