28.3.2017

Kerro kehu

Kaupallinen yhteistyö

Väitän, etten kuulu vähemmistöön kun kerron kokeneeni teini-ikäisenä tyttönä ja nuorena naisena riittämättömyyden tunteita ja vertailleeni itseäni muihin. Pelottavan usein kuulen hyvin nuorten tyttöjen kehuvan esimerkiksi katukuvassa näkyvien mainosten malleja ja samaan hengenvetoon toivovan, että itseltä löytyisi yhtä hyvä iho tai litteä vatsa. Vertailun kohteena saattaa siis olla mainoksen malli, jota on paitsi pyntätty tuntitolkulla kuvaa varten, myös photoshopattu näyttämään koko seinän peittävällä mainosjulisteella täydelliseltä.

dove3

Kymmenen vuotta sitten näin ensimmäisen Doven Real Beauty -filosofiaan liittyvän mainoksen. Moni ehkä muistaakin sen videonpätkän, jossa tavallinen, kaunis nainen istuu kameran eteen meikattavaksi. Kasvoja ja hiuksia laitetaan kuvauskuntoon pienen armeijan voimin mutta tämä ei tietenkään riitä; kasvot muokataan tietokoneella lopulliseen kuvaan suorastaan tunnistamattomiksi. Doven Real Beauty -mainokset olivat ensimmäisiä kauneusihanteita kyseenalaistavia mainoksia, joita ulkonäköpaineita kokeva, nuori minä näki. Olenkin innoissani, että olen blogini kautta mukana kaupallisessa yhteistyössä Doven kanssa, sillä tämän kaikennäköisiä ja -kokoisia malleja mainoksissaan käyttävän brändin filosofiasta aidosti pidän. Dovelta on pian tulossa uusi tuotesarja myyntiin, jota esittelen myöhemmin. Tänään haluan kuitenkin hetkeksi herätellä miettimään tätä erilaisuuden kauneutta sekä kehun voimaa. 

Ison elämänmuutoksen keskellä ystäväni kehui minun olevan rohkea. Toinen ystävä sanoi ohimennen hiusteni näyttävän tosi kivoilta. Automaattinen vastaukseni näihin on edelleen hyvin usein ”no eipäs” mutta tiedättekö mitä? Se, että meidän jankutetaan olevan kohteliaisuuksista kiusaantuvia, vaatimattomia suomalaisia, ei tarvitse tarkoittaa sitä, ettei kannata opetella uskomaan kivoja asioita, joita meille sanotaan. Ja niitä tulisi sanoa paljon enemmän! Haluankin haastaa teidät kehumaan läheisiä, tuttuja ja tuntemattomia. 

dove1

Kanssani samassa rapussa asuu herttaisen oloinen, vanhempi nainen. Joka kerta rapussa törmätessämme vaihdamme pari sanaa. Mitä nyt naapurit juttelevat; säästä, koiristamme, taloyhtiön asioista. Ihan sama kuinka arkisesta asiasta olemme vaihtaneet ne vähät sanat, minulle on aina tullut lämmin olo. En ole koskaan nähnyt naisen kulkevan ohi hymyilemättä. Viime viikolla sanoin samalla ovenavauksella ulos mennessämme, että tulipa taas hyvä mieli kun törmäsimme, ihanaa nähdä aurinkoisia ihmisiä ja toivotin oikein mukavaa päivänjatkoa. Sen aikaansama hymy tarttui pitkäksi aikaa! Itselläni viime viikot eivät ole olleet mitenkään helppoja ja tuo kohtaaminen antoi kummasti energiaa. 

dove2

Joistakin ihmisistä huokuu ulospäin kauneus, jonka mittaamiseen ei minkään sortin missikisat riitä. Naapurin mummon lisäksi ympäriltäni löytyy lukuisia ihmisiä, joita haluaisin kehua. Tällä kertaa haasteenani on heittää kehuhaaste blogimaailmassa vaikuttavalle. Olen tavannut bloggaamisen kautta useita ihania ihmisiä, nyt haluan teidän tietävän Janetin ihanuudesta! Fantazya -blogia kirjoittavasta Janetista on tullut hiljattain äiti ja hänen positiivinen energiansa sekä ihailtava elämänasenteensa paitsi varmasti tekee hänestä äärimmäisen rakastavan, huolehtivan ja mahtavat eväät elämään antavan äidin, myös epäilemättä siirtyvät pienelle pojalle. Janetin kauneus (enkä puhu vain ulkoisesta upeudesta) kun huokuu jo samassa huoneessa olevien mieleen. Joidenkin ihmisten läheisyydessä vaan on helppo ja hyvä olla! 

Kuka on saanut sinut hyvälle mielelle? Jumppaohjaaja, äiti, työkaveri? Haastan sinut kehumaan häntä sekä jakamaan kehuja muille bloggaajille myös kommenttiosiossa!

3 kommenttia:

 1. Tänään töissä yks tyyppi oli hurjan myönteinen ja tuli tosi lämmin olo siitä. Sellanen "voiko olla mahollista et tää ei ookkaan niin vaikee juttu" :) Oli jotenkin harvinainen hetki elämässä :D

  Mulle tulee susta myös aina hyvä mieli, kun oot vaan jotenkin niin ihanan oloinen :)

  VastaaPoista
 2. Helena, mä itken täällä <3 En tiedä mitä sanoa. Kiitos, kiitos ihanista sanoistasi. Liikutuin. Et tiedäkään miten ihana ja upea nainen sinä olet! Olen onnekas saadessani noin ihanan ihmisen elämääni <3

  VastaaPoista
 3. Eksyin sattumalta sun blogiin, ja tykkäsin tosi paljo tästä tekstistä! Kerroit asian juuri niinkuin se on, ja tuli itellekki hyvä mieli tätä lukiessa :)

  jonnarbeautyblog.blogspot.fi

  VastaaPoista